26 Листопада 2019
Новини

Які зміни чекають українців у медицині вже наступного року

Які зміни чекають українців у медицині вже наступного року

Вже з 1 квітня наступного року в медичній галузі змінюється принцип фінансування системи охорони здоров’я: нинішні субвенції будуть замінені на програму медичних гарантій.

Про це 26 листопада заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук на селекторній нараді з керівниками регіонів, пише Соцпортал.

Як зазначив прем’єр-міністр, з наступного року лікарні мають бути автономізовані, комп’ютеризовані та підключені до електронної системи охорони здоров’я. Також вони мають укласти договори про медичне обслуговування з НСЗУ.

Як відомо, в Україні проходить медична реформа, згідно з якою громадяни матимуть гарантований безкоштовний пакет медичних послуг. У нього входять екстрена та паліативна допомога, базові аналізи, дослідження і консультації лікарів у разі підписання декларації, супровід вагітності і пологів, обслуговування дітей. Частково також компенсується вартість деяких ліків. У той же час інші види допомоги пропонують зробити офіційно платними. На даний момент реформовано перший рівень - терапевти, сімейні лікарі, педіатри, амбулаторії та поліклініки. На черзі другий - вузькі фахівці, лікарні та профільні медустанови.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, реформа, Політика, медицина
В тему