Поради

Прості ведичні правила гігієни, які покращать ваше життя

Прості ведичні правила гігієни, які покращать ваше життя

Йоги – люди мудрі. Здається, вони знають все про те, як бути в гармонії з душею і тілом. Про те, які існують давні ведичні йогівські правила щоденного догляду за тілом, йдеться у статті Мирослави Кан.

  1. Приймайте душ двічі на добу

Зазвичай люди приймають душ вранці відразу після пробудження або ввечері, перед сном. Але веди наказують робити обмивання двічі на добу: щоб зустріти новий день чистим і увійти в сон теж чистим. Справа в тому, що вода змиває не тільки звичайний бруд, а й забруднення більш тонкого рівня - ментального. Всі зайві думки і неприємні емоції покинуть вас разом з водою.

  1. Очищуйте язик

Скребок для язика – обов’язковий інструмент йога для догляду за собою. Чистити язик потрібно щоранку, адже саме на поверхні язика накопичуються токсини, і їх потрібно прибрати.

  1. Регулярне підмивання

Самий інтимний пункт правил звучить так: підмивайтеся після того, як спорожните кишечник. У європейській культурі не прийнято приймати душ після походу в туалет, але веди рекомендують обов’язково робити це.

  1. Носіть чистий одяг

Ця порада звучить як щось очевидне і саме собою зрозуміле, але часом люди носять один і той же одяг кілька днів поспіль. Йоги наполягають на тому, щоб вдягати вранці чисті речі, щоб не нести минулої енергетикий на наступний день. Крім того, це корисно і для тіла в чисто гігієнічних цілях.

  1. Готуйте їжу в чистому просторі

Як часто ми прибираємо кухню перед тим, як приготувати вечерю, а не після? Не дуже часто. А ось веди наполягають на тому, що приготування їжі – процес священний і проводитися повинен в чистоті. Тому готуйте їжу тільки після прибирання, ніякого брудного посуду в раковині і крихт на столі бути не повинно.

Скільки пунктів з п’яти ви вже виконуєте в повсякденному житті? Спробуйте впровадити в життя ці нехитрі правила, і ви побачите, наскільки чистішим і світлішим стане ваш простір – і зовнішній, і внутрішній!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Йога, здоровий спосіб життя, цікаво знати, психологія
В тему