Поради

При ангіні та кашлі – прополіс і соснові бруньки

При ангіні та кашлі – прополіс і соснові бруньки

Досвідчений пасічник переконаний, що продукти бджільництва здатні вилікувати від різноманітних захворювань.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Мабуть, немає людини, яка не знає про цілющі властивості натурального меду та інших продуктів бджільництва. Тим часом Віктор Йолкін з міста Харкова не лише пасічникує, але і займається виготовленням цілющих засобів із бджолопродуктів, які можуть вберегти від різноманітних захворювань та вилікувати людину. Детальніше – у розмові з пасічником.

– Відомо, що прополіс є природним антибіотиком і має болетамувальну, антисептичну дії. У яких випадках і як саме можна його використовувати?

– При болях у горлі варто приготувати ось такий розчин: одну чайну ложечку спиртової настоянки прополісу слід розвести у 100 мілілітрах води і, ретельно перемішавши, провести процедуру полоскання горла або ж інгаляції. Для зміцнення імунітету раджу приготувати ось таку настойку прополісу і радіоли рожевої. Потрібно змішати взяті у рівних частинах 10-відсотковий настій прополісу і настій кореня радіоли. Приймати по десять крапель на невеличку кількість води тричі на день за 20 хвилин до прийому їжі. Після двотижневого курсу слід зробити перерву на тиждень і за потреби повторити знову. Цей засіб активізує опірні сили організму, вберігає від сезонних осінньо-зимових захворювань.

Як варіант – можна приготувати солодкий, дуже корисний смаколик, який особливо подобається діткам. Потрібно в емальовану каструлю покласти 100 грамів натурального меду та один-два грами прополісу. Поставити посудину на водяну баню, а через 20 хвилин зняти і процідити. Вживати цей засіб слід три-чотири рази по чайній ложечці за пів години до їди. Поклавши до рота, розсмоктати до повного розчинення.

– Подейкують, що Ви знаєте якийсь дивовижний засіб від кашлю, який неймовірно швидко приносить полегшення...

– Рецептом його приготування залюбки поділюся з читачами. Отож, потрібно взяти середній за розмірами лимон і вичавити з нього сік, влити його у склянку. Туди ж додати чайну ложечку бджолиного пилку і  натуральний мед. До речі, меду слід взяти стільки, аби склянка була повною. Опісля акуратно все перемішати і перелити у скляну банку. Ретельно збовтавши, приймати цей засіб треба по одній чайній ложечці за пів години перед кожним прийомом їжі, а також вранці натще і за годину до сну. Приймати ці ліки потрібно до повного одужання.

– А що Ви радите при гострих респіраторних захворюваннях?

– Дуже хороший результат дає ось таке лікування: дві столові ложки соснових бруньок залити пів літром кип’ятку. Поставити посудину на водяну баню на пів години, а тоді настояти ще стільки ж. Процідити і, додавши дві-три чайні ложечки натурального квіткового меду, пити по пів склянки через пів години після їди тричі на день. Також в осінньо-зимовий період, коли надворі доволі часто нестабільна погода і «гуляють» різноманітні віруси та інфекції, нежить та застуди, варто кожного дня жувати забрус двічі, а то й тричі на день. У разі гострого нежитю – не менше від п’яти разів по 15 хвилин. Також це сприятиме покращенню роботи шлунково-кишкового тракту, а ще лікує стоматит, ангіну, пародонтоз. Віск, який залишається після прожовування, варто ковтнути, бо це сприяє очищенню шлунково-кишкового тракту. З власних спостережень можу сказати, що дітки, споживаючи продукти бджільництва, добре розвиваються і ростуть здоровими.

– Чи можна застосовувати віск при запальних процесах?

– Не лише можна, але і потрібно. Адже до складу воску входять понад 300 різних речовин, ефірні олії, ферменти тощо. І він чудово адсорбує шкідливі речовини, допомагає як при внутрішніх, так і зовнішніх запаленнях. Потрібно шматок воску розтопити на водяній бані, вилити у тарілку, на дно якої слід покласти шматок поліетилену. Віск швидко твердіє, однак дуже довго тримає тепло. Загорнутий у поліетилен віск треба покласти на хворе місце.

Ксенія Фірковська     

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харків, Поради, Здоров'я
В тему