Поради

Звички, які видають людину із заниженою самооцінкою

Звички, які видають людину із заниженою самооцінкою

Низька самооцінка, на жаль, притаманна великій кількості людей. Багато хто, знаючи про проблему, намагається її приховувати і у них це часто навіть непогано виходить.

Однак, є ознаки і звички, за якими легко зрозуміти, що перед вами не дуже впевнена у собі людина.

Постійні запізнення

Люди з заниженою самооцінкою, як правило, дуже легковажно ставляться до планування часу. Запізнення для них в порядку речей з тієї причини, що вони вважають себе не настільки значущими, щоб на них чекали. «Почнуть без мене»: так часто вони думають, підтверджуючи свою неважливість.

Пошук вад в оточуючих

Постійно вказувати на недоліки людей - ознака дуже невпевненої в собі людини. Як правило, люди із заниженою самооцінкою віддають перевагу не компаніям людей, які в чомусь можуть проявити себе краще, а товариству тих, у кого з легкістю можна відшукати якості гірше, ніж у них.

Заздрість

Звичка заздрити в принципі «захоплення» так собі, крім того, вона є однією з показових ознак людини з низькою самооцінкою. Коли ви заздрите комусь, це означає, ви незадоволені собою. Замість того, щоб порівнювати себе з кимось, робіть кроки до поліпшення себе.

Невміння висловити свою точку зору

Зайняти позицію спостерігача або мовчки з усім погоджуватися зазвичай воліють невпевнені в собі люди. Для того, щоб зуміти висловити і відстояти свою точку зору, потрібно бути в собі упевненим. Постійне ж мовчання може призвести до того, що з вами зовсім перестануть рахуватися.

Боязнь заявити про свої бажання

Якщо ви вважаєте за краще не висловлюватися на тему того, що вам дійсно хочеться, ви підсвідомо вважаєте свої бажання не вартими того, щоб вони збулися. Крім того, виходить, що ви просто готові жертвувати своїми власними інтересами заради інших. Зрозуміло, про високу самооцінку тут мова йти не може.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: психологія, цікаво знати, стосунки
В тему