Поради

Чому не можна йти до гадалок, коли тобі погано

Чому не можна йти до гадалок, коли тобі погано

У складні періоди життя багато людей звертається по медичну допомогу не до профільних фахівців, а до різних магів, ворожок і «бабок», намагаючись зазирнути в майбутнє і побачити, що їх чекає.

У переважній кількості випадків, це тільки погіршує ситуацію і тому є кілька причин, йдеться у статті клінічної психологині Марини Басманової.

  1. «Програмування» долі. Це відомий феномен і досить небезпечний, бо якщо людина щиро повірить в те, що їй нагадали, вона підсвідомо починає «притягувати» до себе певні події і людей і ігнорує те, що не вкладається в задану схему. Яскравий приклад: жінці наворожили, що її доля – блакитноокий блондин. Вона починає «шукати» чоловіків заданої зовнішності і намагається будувати відносини виключно з ними, при цьому, не звертаючи уваги на те, що її любить кароокий брюнет, наприклад. І в цій гонитві за виконанням передбаченого, людина втрачає все інші шанси, які, можливо, були набагато більш виграшні.
  2. Фінансові втрати. Вони можуть бути досить значні, особливо, якщо проблема складна і не має швидкого вирішення, наприклад, хвороба або складне розлучення. Дуже багато нечистих на руку «цілителів» у перший візит беруть невелику плату, але розповідають людині, наскільки складна її проблема (пристріт, порча, приворот) і що її можна вирішити тільки в кілька етапів, кожен з яких, дорожчий за попередній. Іноді таке «лікування» може вилитися в гігантську суму.
  3. Згаяний час - це найстрашніше в ситуації захворювань або юридичних питань. Очікування, коли станеться диво, відсуває шанси людини на успішний результат справи, якби вона звернулася до традиційного способу вирішення своєї проблеми.
  4. Психологічний інфантилізм, який закріплюється у людини з кожним таким походом. Кожен раз, коли рішення проблеми перекладається з себе на зовнішні чинники: потойбічні сили, провісника, долю, знижується внутрішнє відчуття контролю над обставинами. Людина стає ще більш безпорадною, відповідальність лякає сильніше і, якщо проблема не вирішується, то ситуація може привести, як мінімум, до серйозної депресії.

Тільки вам вирішувати, до кого звертатися в складній ситуації. Постарайтеся врахувати можливі ризики, і, якщо все-таки зважилися, шукайте перевірений варіант.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: екстрасенси, психологія, цікаво знати
В тему