Поради

Звички наших бабусь, які краще не переймати

Звички наших бабусь, які краще не переймати

Досвід, який можна почерпнути у старшого покоління, дуже важливий. Однак далеко не всі звички наших бабусь і дідусів варто переймати.

Ось декілька таких антиприкладів.

Накопичувати речі

Старше покоління знає, що таке дефіцит, тому накопичення - це природне бажання захистити свою сім'ю від можливих поневірянь.

Але життя зараз тече досить спокійно, тому великі шанси, що накопичене вам так і не стане в нагоді. До того ж, зберігати речі в квартирі без ризику для комфорту теж малоймовірно.

Залишати краще на потім

Сервіз, який стоїть в серванті, призначений для особливих свят, як і красива блузка, найсмачніша їжа і відкладені гроші. Все це стане доступним коли-небудь потім.

На жаль, багато любителів відкладати так і не доживали до «того самого випадку». Життя відбувається тут і зараз, тому не варто залишати краще на потім.

Рано старіти

Наші бабусі і мами рано старіють, але старіння відбувається не на фізичному, а на психологічному рівні. Коли все життя зосереджене на тому, щоб народити і виростити дітей, то здається, ніби з їх дорослішанням йде і твоє життя теж. Але це зовсім не так.

Сучасні жінки намагаються знайти себе в роботі і обрати якесь хобі, щоб зберегти саме молодість духу і не випадати з соціуму.

Переживати через чужу думку

Занепокоєння про те, що подумають люди, знайоме всім. Проте старше покоління схильне до цього більшою мірою. Раніше люди більше спілкувалися між собою. Хтось жив в селі чи маленькому місті, а хтось підтримував спілкування з сусідами. І, звичайно, у цих людей є своя думка.

Крім цього, у вихідців з пострадянських країн відзначають великі проблеми з формуванням особистих кордонів, про що часто говорять психологи. Фактично всі знають, що сподобатися всім неможливо, але продовжують намагатися.

Радити

Здається, словосполучення «країна рад» вже давно стала символізувати традицію влізти в чуже життя. Як мінімум, давати поради без прохання - непристойно. Тому так важливо навчитися дозволяти людям робити свої власні помилки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: психологія, цікаво знати, жінки
В тему