Поради

Чому треба прати кухонні рушники в олії: корисні поради

Чому треба прати кухонні рушники в олії: корисні поради

Господині прекрасно знають, як непросто буває повернути свіжий вигляд кухонним рушникам. Після декількох прань вони починають вицвітати, набувають сіруватий відтінок і на них з'являються плями, які складно або практично неможливо вивести.

Рушники дуже швидко приходять в непридатність і доводиться замінювати їх на нові. Однак, виявляється, є спосіб цього не робити, а повернути полотняним виробам первісний вигляд. Ось кілька порад, як досить просто і без особливих витрат оновити кухонні рушники.

Старі рушники слід всього лише випрати, правда, особливим способом.

Для того, щоб повернути виробам первісний вигляд, вам буде потрібні вода (5-6 літрів), пральний порошок (? склянки), відбілювач (2 ст. ложки) і олія (2 ст. ложки).

У велику каструлю потрібно налити воду, довести до кипіння і зняти з вогню. Потім в рідину додати олію, пральний порошок і відбілювач. Добре і акуратно перемішати: розчин почне сильно пінитися.

Помістити в каструлю з розчином рушники, накрити кришкою і залишити до тих пір, поки рідина не охолоне (на 4-5 годин, а краще на ніч). Після закінчення цього часу залишиться тільки дістати рушники і гарненько їх прополоскати.

Кухонні рушники після такого прання набувають свіжого вигляду, зникають сіруватий відтінок і плями.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Поради, цікаво знати, кухня
В тему