Поради

Проста і дуже ефективна заміна ботоксу

Проста і дуже ефективна заміна ботоксу

Ботокс давно вважають «золотим стандартом» у всьому, що стосується боротьби зі зморшками. Багато дівчат вдаються до «уколів краси» в проблемні зони чи не з 20 років.

Все для того, щоб «заморозити» міміку і уникнути раннього старіння шкіри. Але косметичні процедури недешеві і мають протипоказання, тому краще задуматися про пошук альтернативи. Наприклад, замінити ін'єкції тренуванням м'язів обличчя - йогою. Вона не менш ефективна, ніж масаж або акупресура.

Що таке фейс-йога

Як стає зрозуміло з назви, йога є різновидом тренування для вашого обличчя. Це відносно новий напрямок в домашній боротьбі з ознаками вікових змін шкіри обличчя. Таких, як набряклість, заломи і носогубні складки. Фейс-йога дозволяє зберегти тонус і пружність шкіри, які закономірно знижуються з віком.

Програма складається з простих вправ, націлених на напругу і розслаблення м'язів обличчя. Сьогодні викладачів фейс-йоги можна знайти в будь-якій країні світу, але творцем методики вважається мешканка Японії Фуміко Такацу.

Фуміко Такацу

15 років тому 36-річна дівчина потрапила в автомобільну катастрофу, ледь вцілівши. Коли її виписали з лікарні, виявилося, що обличчя і тіло Такацу понівечені. Після травм риси її обличчя стали асиметричними. Фуміко відчувала через це серйозні психологічні проблеми. Вона почала освоювати йогу, щоб стати спокійніше і відновитися після травм. Помітивши перші позитивні зміни, вона задумалася про те, чи можна застосувати техніку йоги для обличчя.

Фуміко адаптувала її, позбулася від зморшок і диспропорції. Ну а потім вона помітила, що бонусом отримала гладку шкіру без зморшок.

Як працює йога для обличчя

Те, яким чином старіє людина, лише частково визначається його спадковістю (всупереч міфам про «хорошу генетику»). Чим старшими ви стаєте, тим більше стоншується жировий прошарок на різних ділянках лиця. Тому пластичні хірурги не рекомендують видаляти грудки Біша в юному віці. Ближче до 30 років починається зменшення обсягів обличчя - і виражені вилиці можуть з'явитися навіть у дівчат, які перш за скаржилися на пухкі щоки.

Отже, старіння починається з втрати обсягу шляхом зменшення кількості жирових клітин. Пізніше до нього приєднується зниження вироблення колагену і еластину в глибоких шарах шкіри. М'язи обличчя поступово деформуються: може навіть виникнути їх атрофія і деякі ділянки обличчя просто провиснуть. І тут на допомогу приходить фейс-йога.

Під час виконання вправ відбувається тренування лицьових м'язів і прискорення кровообігу. Тканини швидше насичуються киснем і активно регенеруються, позбавляючись від токсинів і відмерлих клітин. Фейс-йога м'яко опрацьовує м'язовий каркас обличчя, підвищуючи його пластичність. Вона не робить риси обличчя грубуватими - це прерогатива фейсбілдингу.

Якими перевагами володіє фейс-йога

Найвражаючіша зі здібностей йоги для обличчя - омолодження. Поліпшується структура обличчя і його скульптурність, повертаються втрачені об’єми. Шкіра стає гладкою і буквально починає сяяти. Вкрай важливо, що фейс-йога не гірше за ботокс допомагає отримати контроль над емоціями. Коли ви такі похмурі або мружитесь, то напружуються певні м'язи обличчя.

Згодом на ділянках, де це відбувається регулярно, формуються заломи і зморшки. Ботокс порушує рухову активність м'язів і порушує звичну міміку. Фейс-йога сприяє їх розслабленню, але не змушує навколишніх думати, що ви не вмієте усміхатися. Регулярні заняття допоможуть виглядати свіжіше і молодше.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: краса, косметика, Йога
В тему