Поради

Коли найкраще приймати вітамін D

Коли найкраще приймати вітамін D

У сезон холодів протягом декількох місяців організму буває складно отримувати той обсяг вітаміну D, якого він потребує, лише за рахунок сонячного світла.

Про те, коли найкраще приймати цей важливий для здоров’я вітамін, розповіли фахівці британської служби охорони здоров’я NHS.

Експерти з NHS нагадують, що вітамін D допомагає регулювати кальцій і фосфат, які є ключовими поживними речовинами для підтримки здоров’я кісток, зубів і м’язів. Дефіцит вітаміну D може сприяти таким проблемам, як рахіт у дітей і стан остеомаляції у дорослих людей, що супроводжується болем у кістках.

Також його нестача пов’язана з ослабленням захисних ресурсів організму і схильністю до інфекційних захворювань. Вчені навіть повідомляли про те, що вітамін D знижує ризик важкої форми коронавірусу, але на цей час докази про користь прийому вітаміну D для профілактики або лікування коронавірусної інфекції офіційно вважаються недостатніми.

Людське тіло синтезує вітамін під впливом сонячного світла, але в NHS попереджають: «Через місяці в ізоляції багато людей за останній рік проводили більшу частину свого часу в приміщенні, що зменшило отримання ними достатньої кількості вітаміну D від сонця. Ось чому корисно приймати його добавки – це дозволяє підтримувати необхідні запаси життєво важливого речовини в організмі. За період з жовтня по початок березня слід приймати по 10 мікрограмів  вітаміну D в день».

Коли найкраще приймати вітамін D?

Британські медики констатують, що вітамін D є жиророзчинним, тобто, найкраще він засвоюється в поєднанні з продуктами з високим вмістом жирів.

«З цієї причини рекомендується приймати добавки вітаміну D під час їжі», - зауважили експерти.

Вони підкреслюють, що прийом занадто великої кількості добавок вітаміну протягом тривалого періоду часу може викликати гіперкальціємію – стан, що характеризується накопиченням занадто великої кількості кальцію, що небезпечно ослабленням кісток і пошкодженням нирок, серця.

Щоб визначити справжній зміст вітаміну в організмі, потрібно звернутися до лікаря, він проведе необхідний для цього аналіз і уточнить умови прийому, враховуючи індивідуальні особливості.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, Лікарі, Поради
В тему