Поради

Як спекти лінивий «Наполеон»

Як спекти лінивий «Наполеон»

Форма: 25х27 см. Тісто: 450 г борошна, 300 г масла чи маргарину, 1 яйце (виделкою розмішати), 150 мл холодної води, 1 ст. л. оцту, дрібка солі.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Крем: 2 яйця, 250 – 300 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 2 ст. ложки крохмалю, 2 ст. ложки борошна, 600 мл молока, цедра з половини лимона (але не натерта, а обрізана ножем, як шкірка з яблука, бо пізніше її треба забрати з крему, щоб лишився тільки лимонний присмак).

Масло і борошно перетерти в крихту (холодний маргарин можна вмочити в борошно і терти на тертці), додати решту продуктів, швидко замісити тісто і поставити в холодильник на ніч. Тісто поділити на 8 – 10 частин, кожну тонко розкотити, перенести в форму і проколоти виделкою. Випікати при температурі 200° С по 10 хв.

Всі інгредієнти крему перемішати, заварити, постійно помішуючи. Коли почне гуснути, витягнути лимонну шкірку. Далі змішати заварну масу з 400 г масла (вони мають бути однакової температури): по ложці додавати заварну масу і кожен раз збивати. Перемазати коржі, зверху обсипати подрібненим печивом, лишити на 12 – 24 год.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: їжа, рецепти
В тему