Поради

Чому обов’язково треба вести секс-щоденник

Чому обов’язково треба вести секс-щоденник

Багато жінок побоюються розмов про секс навіть з партнерами і близькими подругами, боячись виглядати смішно і безглуздо.

І навіть незважаючи на те, що з кожним роком тема сексу стає все менш табуйованою, далеко не кожній дівчині легко прийняти нові правила гри. В такому випадку можна почати вести секс-щоденник.

Ось детальніше про те, для чого він потрібен.

Вести секс-щоденник не так складно, як може здатися на перший погляд. Кожен новий запис повинен супроводжуватися датою і часом статевого акту.

Потім слід в деталях описати секс:

  • як довго він тривав,
  • був чи оргазм (і якщо так, то що допомогло його досягти?),
  • В яких позах ви займалися сексом,
  • що саме робили,
  • які емоції ви відчували в той чи інший момент,
  • чи виникали неприємні відчуття.

Постарайтеся описати всі подробиці.

Але все-таки - навіщо це потрібно?

По-перше, для власної безпеки. При незапланованій вагітності або ЗПСШ (захворювання, які передаються статевим шляхом) за допомогою щоденника ви зможете згадати, коли саме відчули дискомфорт, і що йому передувало. Дуже важливо також відзначати день циклу, в який трапився секс.

По-друге, ця практика допомагає поліпшити якість сексу. Наприклад, проаналізувавши свої записи за пару місяців, ви зможете з’ясувати, яка частота сексу для вас оптимальна, які пози доставляють найбільше задоволення, а також які чинники дозволяють досягти найяскравіших оргазмів. Додатково до цього, фіксуйте ерогенні зони, про які раніше не підозрювали, і види ласк, що доставляють справжню насолоду.

І нарешті, секс-щоденник - незамінна річ для вивчення своїх почуттів і емоцій. В постійній суєті і навіть під час заняття любов’ю нам часом буває важко зосередитися на своїх істинних емоціях і відчуттях, а адже саме вони - ключ до вирішення багатьох проблем як в ліжку, так і в стосунках з партнером.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: секс, Поради, стосунки
В тему

Останні матеріали