Поради

11 січня: чого не можна робити в цей день

11 січня: чого не можна робити в цей день

11 січня весь християнський світ вшановує пам’ять Йосипа Обручника – чоловіка Діви Марії, який взяв на себе опіку над вихованням Сина Божого – Ісуса Христа. А також у світі відзначають день представленого у кожній мові слова «Дякую».

Що відомо про святого?

Про Йосипа Обручника збереглося не дуже багато згадок, але й їх достатньо, щоб скласти уявлення про нього. Відомо, що він був теслею, чого й навчав малого Ісуса. А також дуже віруючою людиною, яка не сумнівалася в сиві Божого слова і не піддавала його сумнівам.

Його обручили ще з доволі юною Марією в той час, коли він був вже в похилому віці. Дізнавшись, що Марія вагітна, Йосип хотів тихенько її відпустити, аби її не прирекли на вірну смерть. Жінки, які в той час народжували дітей без батька, не мали права на життя. Однак уві сні Йосипу з’явився ангел і попередив про те, що його обрано охоронцем дитини, яку народить Марія. Так Йосип не вагаючись погодився стати помічником Діви Марії та опікуном Ісуса Христа.

Його постать важлива у християнстві. Він зробив три найважливіші речі: врятував від неслави вагітну Марію, знайшов місце для народження дитини і допомагав при пологах, а також вивіз маленького Ісуса з матір’ю до Єгипту, чим врятував його від меча ізраїльського царя Ірода.

У кого сьогодні іменини?

Сьогодні, 11 січня, День ангела святкують Анна, Єгор, Іван, Макар, Юрій, Наталя тощо. Не забудьте привітати своїх рідних.

Чого не можна робити в цей день?

Люди намагалися у вечірню пору дня не виходити на вулицю та не дозволяти гуляти дітей, бо, за народними віруваннями, саме сьогодні вночі дуже шкодить нечиста сила. Саме тому молилися до Йосипа Обручника і просили у нього захисту як охоронця всіх малих дітей.

А також в цей день ворожили, збиралися гуртом, що порозповідати страшненькі історії.  

Якщо день видасться теплим, то за народними прикметами, теплою буде й весна.

В цей день категорично заборонялося:

  • блукати і взагалі ходити до лісу;
  • розпочинати важливі справи – вони будуть безрезультативні;
  • виходити без потреби у вечірній час;
  • дозволяти дітям бути ввечері надворі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: який сьогодні день
В тему