Поради

Свято без стресу: як правильно релаксувати

Свято без стресу: як правильно релаксувати

Переддень Різдва – це завжди нехай і приємна, але метушня: треба розібратися з поточними справами, продумати святкове меню...

В такому темпі передчуття свята легко перетворюється в гонитву, яка приносить не радість, а стрес. Ось поради, які допоможуть дійсно яскраво провести свято!

На одному вдиху

Найпростіший спосіб – дихальна гімнастика. Потрібні тільки декілька хвилин, твої легені і трохи посидючості. Можна завантажити програми, які покажуть правильний темп, або довіритися своєму тілу і просто трохи помедитувати. Закрий очі, відкинь всі думки. Повільно вдихай і видихай, повтори хоча б 10 разів.

Тіла час

Якщо між дедлайнами і забігами по магазинах так і тягне вигукнути: «Я нічого не хочу вирішувати, я хочу на ручки!» - не відмовляй собі. Правда, в цій справі краще довіритися професіоналам: вирушай на масаж, а то і зовсім сходи на повноцінний відпочинок в спа. Тіло і свідомість нерозривно пов’язані: як тільки розслабляться м’язи, прийде і душевна рівновага. Ніяк не встигаєш вирватися? Влаштуй релакс вдома: прийми ванну, зроби маски, запали улюблені свічки.

Перфекціонізму бій

Соцмережі зарясніли підготовкою до святом: всі діляться рецептами триповерхових салатів і різноманітних смаколиків. Наша порада: перестань рівнятися на інших і намагатися все зробити ідеально.

Фокус уваги

Якщо ти прокидаєшся і засинаєш з думками про ідеальне свято, постарайся вийти з цього замкнутого кола. Життя не крутиться навколо Різдва, так що саме час відволіктися і згадати про свої хобі. Пограй на гітарі, візьми в руки пензля і фарби, втечи на каток або просто полежи з книгою – займися тим, що тебе по-справжньому заряджає в повсякденному житті. Дай собі перепочинок, і ти побачиш, як до тебе повернуться і спокій, і радісне очікування свята.

Здоровий підхід

Час для себе – це не тільки про догляд за шкірою і відпочинок. Важливо подбати і про здоров’я. Якщо груднева гонка остаточно тебе вимотала, зроби паузу і порадуй організм. Налягай на овочі, фрукти, горіхи і жирні сорти риби: вони необхідні для імунітету і гарного настрою. Налагодь питний режим. Намагайся випивати від 1,5 до 2 літрів води в день. До речі, процес пиття – теж свого роду медитація: роби це вдумливо, не затримуючи дихання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: свято, психологія, Поради
В тему