Поради

Чому болить спина і до кого звернутися по допомогу

Чому болить спина і до кого звернутися по допомогу

Стомилися миритися із дискомфортом у спині або періодично страждаєте від болі у ділянці шиї, хребта чи попереку? Ми з'ясували, про що можуть свідчити проблеми зі спиною, чим загрожує відкладене рішення проблеми.

Про це йдеться у журналі "Твій вибір".

Малорухливий спосіб життя, звичка сидіти в асиметричній позі, часті стреси, нерівномірне навантаження при заняттях спортом або при підйомі важких предметів, звичка носити сумку на одному плечі – ці та інші чинники сприяють появі хвороб хребта. Останні небезпечні тим, що загрожують не тільки некрасивою поставою, але й серйознішими наслідками у вигляді хронічних болів, гриж або навіть неможливості пересуватися.

При перших підозрах на проблеми зі спиною краще звернутися до лікаря: будь-яка патологія лікується простіше і швидше, якщо виявлена на ранній стадії.

Найпоширеніші захворювання хребта:

  • защемлення нерва: може відбуватися в будь-якому відділі і супроводжується гострим болем, що підсилюється при русі;
  • сколіоз, кіфоз: будь-яке викривлення хребетного стовпа – потенційний провокатор хронічних болів;
  • грижі, протрузії і зміщення міжхребцевих дисків: характеризуються ниючими болями і дискомфортом, через прогресування захворювання дають про себе знати простріли й оніміння кінцівок, зміна постави;
  • остеохондроз (шийний, грудний, поперековий): частіше має хронічний характер, розвитку хвороби сприяють інтенсивні навантаження, спадкова схильність і травми хребта; болі частіше проявляються в ранкові години як результат невдало обраної пози для сну; остеохондроз розвивається при порушенні обміну речовин і збоях у роботі нирок, печінки і підшлункової залози.

Коли болить спина, у 80% випадків справа стосується патологій хребта. Найчастіше відхилення дають про себе знати до 30 – 35 років. Якщо відмахуватися від тривожних симптомів, до 60-ти можна постраждати від ряду серйозних хвороб, які при несприятливому перебігу загрожують інвалідністю.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Життя, Поради, Здоров'я
В тему