15 Грудня 2020
Новини

6 шкідливих звичок, які згубно впливають на хребет

6 шкідливих звичок, які згубно впливають на хребет

Розвиток остеоартрозу, біль в спині та втрата рухливості – наслідки збою в роботі хребта. А чи задумувалися ви, що деякі наші звички згубно впливають на нього і можуть мати тяжкі наслідки? Ні, а варто. Вчені назвали 6 набутих звичок, які шкодять здоров’ю хребта.

Любов до кави.  Кофеїн вимиває кальцій з кісток людини. Тому великим любителям цього напою варто замислитись, а чи недоречнішим буде обмежити споживання кави заради того, аби якнайдовше зберегти міцним хребет та скелет загалом. Не зайвим буде збільшити споживання продуктів з більшим вмістом кальцію.  

Куріння.  Про шкоду паління легеням людини не говорив тільки лінивий, а що спільного між цією звичкою та хребтом? Як з’ясувалося, багато чого. Уявіть собі, паління гальмує циркуляцію крові в міжхребцевих дисках, як наслідок вони стають особливо вразливі та чутливі до різних навіть незначних ушкоджень.

Читайте також: Якщо болить серце, або шлунок, то винним може бути хребет

Тривале сидіння. А чи знаєте ви, що більшість офісних працівників відчують біль у нижньому відділі хребта? Все тому, що довготривале сидіння на стільці шкодить хребту: при сидінні природна S-форма хребта стає С-подібною, а це блокує м'язи преса та спини, що служать каркасом для тіла. С-форма основне навантаження переносить на хребет та його міжхребетні диски. Це створює чималий писк на спину людини, навіть тоді, коли вона сидить правильно. Про те, як ми шкодимо хребту, коли сидимо неправильно, годі й говорити.

Смартфони.  Ніколи не замислювалися, скільки часу сучасні люди проводять біля смартфоні? Не менше 2-4 годин. Уявляєте. Ця згубна звичка змушує людину постійно дивитися вниз. «І що?» - спитаєте ви. А те, що це шкодить шийному відділу хребта. Як показали дослідження, любителі смартфонів на 700 годин більше відчувають навантаження на спину та шию в рік. Звідси й поширення сколіозу серед молодих людей.

Читайте також: Що менше ми ходимо, то більше болячок заробляємо

Поза «нога на ногу». У людини, який часто сидить саме так, можуть з'явитися артроз, тромбоз, застій крові в області малого тазу, порушення кровообігу і лімфообігу, варикозне розширення вен.

Сутулість.  У сутулої людини шийний та поперековий відділи відчувають додаткове навантаження, особливо коли довго сидіти на стільці. Звідси ризик розвитку сколіозу хребта та навіть порушення кровопостачання мозку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: здоровий спосіб життя, шкідливі звички
В тему

Останні матеріали