Поради

7 міфів про жіноче щастя

7 міфів про жіноче щастя

Про жіноче щастя хто тільки не говорить, однак і досі єдиної формули не вивів ніхто. Виникає питання: навіщо ця формула, якщо щастя – річ глибоко суб’єктивна. Важко не погодитися зі психологами, які стверджують, що жінка частіше піддається чужому впливу, ніж чоловіка. Ось звідки так важливо знати думку про те чи інше у подруги, батьків, близьких тощо.

Пропонуємо вам 7 міфів про жіноче щастя, через які ми можемо не знайти його ніколи.

№ 1. Аби був коханий завжди поруч ...

Більшість жінок чомусь вважає, що присутність чоловіка сама собою вже гарантує щастя і чомусь не замислюється над тим, що багато жінок бувають самотніми, перебуваючи в шлюбі, деякі настільки від нього залежні емоційно, що втрачають смак до життя та свою індивідуальність.

І якщо вчасно не зрозуміти, що щастя – явище багатогранне і не може залежати від одного чинника, такого як чоловік, можна проіснувати весь час, так і не спробувавши жити. Адже ніхто тобі не забороняє подорожувати, проводити час з друзями, реалізувати себе в чомусь новому. В усьому цьому є своя краплинка щастя, не ігноруй її.

№ 2. Добитися штампу в паспорті за будь-яку ціну! 

Офіційний шлюб – це чудово, але зізнайся чесно сама собі, невже він гарантує гармонію в сім’ї і омріяне щасті. Сумніваєшся? Правильно, єдине, що він може тобі гарантувати, так це деяку впевненість в тому, що ваші стосунки не зруйнуються після першого ж життєвого шторму. Деяку, але не цілковиту. Ніхто не закликає тебе уникати шлюбних стосунків, однак зрозумій: шлюб не може подарувати щастя, не завжди додає кохання.

Не уявляють своє життя без шлюбу лише невпевнені у собі жінки. Не вір тому, що біле плаття та фата принесуть щастя, а знай, що лише наполеглива постійна праця над вашими стосунками може стати основою твого сімейного щастя.

№ 3. Щастя в грошах та їх кількості

Так міркують ті, у яких їх постійно не вистачає. І не дивно, що дівчинка, яка зростає у таких сім’ях, мріє вийти за багатого чоловіка, або ж обирає грошову професію. В цьому вона бачить єдиний шлях до щастя.  

Але за все в житті доводиться платити: дружини багатіїв обмінюють свою особисту свободу, здоров’я на значну суму на банківському рахунку, жінки, що обрали грошову професію, обирають важкі нестерпні будні від нелюбої роботи та розчарування в житті.

Знайдіть баланс: нехай грошей буде менше в гаманці, але більше спокою та радості на душі.

№ 4. Для щастя чоловік не потрібен

Так, чоловіки – не подарунки, інколи з ними доволі важко. А як без них? Мені добре без чоловіка, виховаю дітей сама, навіщо їм батько, зароблю сама, навіщо чекати на принца, від нього лише кінь остався… Не повторюй сценарію самотніх чи розлучених жінок, навіть якщо це твої близькі.

Дай відповідь собі на просте питання: ти впевнена в тому, що відмова від чоловіків, принесе жінкам омріяне щастя?

№ 5. Діти - головний проєкт жінки

Тут доцільно сказати лише одне: діти – можуть бути головним проєктом, але не єдиним. А що буде з тобою, з твоїм щастям, коли вони виростуть? Невже ти думаєш, що розгублена на старості років мама додасть дітям щастя? Не діти самі по собі мають бути проєктом, а їхнє щастя. А діти будуть щасливі лише тоді, коли в них буде щаслива мама. Як не крути, в центрі сім’ї завжди ти.

№ 6. Призначення жінки – оберігати свій дім

Це хоча й патріархальні міркування, однак і досі доволі поширені серед жінок. Не знаю, чи зараз знайдеться багато молодих дам, які проміняють навчання, кар’єру на ліпку вареників, миття вікон чи прасування білизни.

Ніхто не каже, що ця робота ганебна для жінки, ні. Однак, якщо ми говорити про жіноче щастя, не погано було б усвідомити, що хатні клопоти не гарантують тобі щастя. Поєднуй їх із певним хобі, розвивайся, спілкуйся не тільки віртуально, а в реалі, шукай і вдосконалюй свої таланти, розширюй свої життєві горизонти. Такі спроби і пошуки принесуть тобі задоволення, ти відчуєш себе самодостатньою. А це вже неабиякий крок назустріч щастю.

№ 7. Секс - не головне

Пуританські міркування, які ще ніколи не принесли жінкам добра. Так, не секс – основа вашої сім’ї, він - цемент, що закладає фундамент вірності. Тому не слухай тих, хто каже, що сексуальна грамотність – дурня. Сексуальну, як і фінансову грамотність треба постійно виховувати в собі. Не даремно чоловіки кажуть, що люблять жінок з родзинкою, тобто з певною загадковістю. Тому не соромтеся дивувати його своєю сексуальною розкутістю, своїм унікальним шармом, але тільки його.

На одному сексі шлюб не побудуєш, але бути щасливою без нього теж нереально.

Найкращу пораду, як знайти щастя, дала знаменита актриса Шерон Стоун: "Прислухайтеся до себе, визначте, що для вас головне, залиште це в своєму житті, а з усім іншим розпрощайтеся без жалю!"

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: щастя, жінки
В тему