Чому баклажан – овоч довголіття
Він багатий калієм, магнієм, кальцієм, каротином, містить вітаміни РР, В2 і С, він чинить кровотворну, протисклеротичну дії.
Про це йдеться у газеті "Твій вибір".
Тому їхнє вживання показане за ішемічної хвороби серця, набряків серцевого походження, серцево-судинної недостатності, а також атеросклерозу й навіть анемії, недокрів’я. Оскільки баклажани мають сечогінні й протинабрякові властивості, як харчовий продукт вони показані в разі захворювань печінки й нирок.
Також вони стимулюють діяльність кишечнику, запобігають розвитку гнильних процесів, сприяють зниженню маси тіла. Баклажани містять велику кількість баластних речовин, які активно виводять холестерин, тому що зовсім не засвоюються й не всмоктуються організмом.
Вживають у разі подагри. Морською сіллю, перемішаною з подрібненою шкіркою із запеченого овочу, чистять зуби в разі пародонтозу.
Увага! Баклажани не можна вживати в їжу за виразки шлунка та дванадцятипалої кишки в стадії загострення, в разі проносів, зниженого вмісту цукру в крові. Обмежуйте вживання баклажанів і за підвищеного рівня гемоглобіну.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.