Поради

Як в магазині вибрати майонез без хімії

Як в магазині вибрати майонез без хімії

Згідно із ДСТУ 4487, до складу майонезу мають входити олія (соняшникова, оливкова і т. д.), яйця або яєчний порошок, сухе молоко, вершки, сіль, цукор, оцтова або лимонна кислота, гірчиця, вода, крохмаль, борошно, соєвий білок.

До складу найпопулярніших марок майонезу входять також емульгатори (тобто крохмаль модифікований – кукурудзяний або картопляний); регулятори кислотності (кислоти харчові: молочна, оцтова, лимонна); консерванти (калій сорбат); ароматизатори (цибулі, гірчиці, хрону, молока, яйця тощо), барвники (бета-каротин); стабілізатори (камедь: ксантанова, гуарова та ріжкового дерева) та антиоксиданти (в майонезі використовують Е 385).

Ці складники або натуральні, або ж безпечні для організму. Лише Е 385 за шкалою від 0 до 5 посідає другу позицію, що означає низький рівень небезпеки.

Реклама

Перевірити якість купованого майонезу можна, підсмаживши його на сковорідці (у справжньому при нагріванні має відділитися олія). Можна додати до майонезу йод (де є крохмаль, майонез стає фіолетово-бузкового кольору, де є жовтки чи яєчний порошок – маса стане жовто-сірою).

Якщо серед складників немає порошку яєчного жовтка або жовтків (здебільшого у пісному та салатному майонезі), то це суміш, яку складно назвати майонезом.

Чим більший термін зберігання майонезу, тим більше в ньому хімії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: їжа
Реклама
В тему
Реклама

Останні матеріали