Поради

Як в магазині вибрати майонез без хімії

Як в магазині вибрати майонез без хімії

Згідно із ДСТУ 4487, до складу майонезу мають входити олія (соняшникова, оливкова і т. д.), яйця або яєчний порошок, сухе молоко, вершки, сіль, цукор, оцтова або лимонна кислота, гірчиця, вода, крохмаль, борошно, соєвий білок.

До складу найпопулярніших марок майонезу входять також емульгатори (тобто крохмаль модифікований – кукурудзяний або картопляний); регулятори кислотності (кислоти харчові: молочна, оцтова, лимонна); консерванти (калій сорбат); ароматизатори (цибулі, гірчиці, хрону, молока, яйця тощо), барвники (бета-каротин); стабілізатори (камедь: ксантанова, гуарова та ріжкового дерева) та антиоксиданти (в майонезі використовують Е 385).

Ці складники або натуральні, або ж безпечні для організму. Лише Е 385 за шкалою від 0 до 5 посідає другу позицію, що означає низький рівень небезпеки.

Перевірити якість купованого майонезу можна, підсмаживши його на сковорідці (у справжньому при нагріванні має відділитися олія). Можна додати до майонезу йод (де є крохмаль, майонез стає фіолетово-бузкового кольору, де є жовтки чи яєчний порошок – маса стане жовто-сірою).

Якщо серед складників немає порошку яєчного жовтка або жовтків (здебільшого у пісному та салатному майонезі), то це суміш, яку складно назвати майонезом.

Чим більший термін зберігання майонезу, тим більше в ньому хімії.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: їжа
В тему

Останні матеріали