Поради

Догляд за волоссям влітку

Догляд за волоссям влітку

Як доглядати за волоссям влітку? Легко і з задоволенням! Просто дотримуйтесь нескладних правил і вибирайте перевірені засоби.

Догляд за волоссям влітку: головні правила

Бережіть голову

Головний убір допоможе вирішити відразу три проблеми: захистить від ультрафіолету, збереже шкіру голови зволоженою і вбереже волосся від вигорання (особливо пофарбоване). Як бонус - стильний зовнішній вигляд!

Мінімізуйте шкоду

Перш за все, відмовтеся від фена: гаряче повітря травмує і витончує локони, а, крім того, призводить до їх зневоднення. Сушіть волосся «природним» способом, а якщо уникнути зустрічі з феном не виходить, налаштовуйте його на режим холодного сушіння.

Що ще важливо? Пам'ятати про те, що сонцезахисні засоби потрібні не тільки шкірі, але і волоссю. Термозахисні спреї допоможуть вберегти локони від агресивного впливу сонця і сушки феном, а також, додадуть волоссю гладкості і доглянутого вигляду.

Використовуйте олійки

Олія впливає на локони аналогічно, як і на шкіру - інтенсивно їх живлять. Орієнтуйтеся на тип і стан волосся: якщо вони сухі і мляві, нанесіть олійку по всій довжині. Якщо ж від сухості страждають тільки кінчики - приділіть особливу увагу саме їм. Серед найбільш корисних для волосся олій - реп'яхова, кокосова, лляна, ромашкова, арганова, обліпихова і мигдальна.

Не зупиняйтеся на шампуні

Чому догляд після шампуню - справжній must have? Все просто: основне завдання шампуню - очистити волосся і шкіру голови. Бальзам пом'якшує волосся і повертає їм еластичність, а маска - глибоко живить і зміцнює їх зсередини.

Щоб відновити локони і надати їм додаткового блиску, можна також використовувати експрес-кондиціонер. Змивати його не потрібно: сухому волоссю засіб додасть доглянутого вигляду, а пофарбованому - яскравості кольору.

Підстригайте волосся

Іноді волосся настільки сухе і пошкоджене, що допомогти йому зможе тільки одне - ножиці. Підстригайте посічені кінчики частіше - наприклад, кожні три тижні: це допоможе волоссю виглядати більш акуратним і здоровим. Якщо відчуваєте, що готові до більш рішучих заходів? Тоді поекспериментуйте з модними трендами і зробіть спокусливу коротку стрижку!

Поради по догляду за волоссям різних типів

Сухе волосся

Вам точно не піде на користь, якщо ви будете проводити багато часу на сонці без головного убору, нехтувати засобами з термозахисту, плавати в хлорованій воді і захоплюватися засобами для стайлінгу - феном, щипцями для завивки або випрямлячем. Ці та інші фактори можуть позначитись на стані волосся, особливо на кінчиках: найімовірніше, вони стануть ламкими і почнуть сіктися. Що робити? Вставати раніше, щоб волосся встигли висохнути природним способом.

Доглядайте за волоссям правильно:

  • У складі засобів по догляду заволоссям шукайте інгредієнти, які будуть інтенсивно живити волосся: гліцерин, молочну кислоту, натуральні масла і вітаміни.
  • Обполіскуйте волосся прохолодною водою - це «закриє» лусочки волосся і зробить їх більш гладкими і слухняними.
  • Використовуйте живильні маски не рідше двох разів на тиждень і поповнюйте поличку у ванній зволожуючим кондиціонером. Відчайдушні часи вимагають відчайдушних заходів!
  • Не забувайте про харчування волосся зсередини: пийте більше води і забезпечте організм вітамінами - їжте більше свіжих фруктів і овочів.

Жирне волосся

Ваше волосся виглядає брудними вже до кінця дня? Значить, вони жирні і влітку їм доведеться несолодко. Пил, піт і шкірне сало, яке активніше виділяється в жарку погоду, закупорюють пори шкіри голови. В результаті, кисень не надходить до волосяних цибулин, а локони слабшають і стають більш тьмяними.

  • Мийте волосся в міру забруднення - причому тільки теплою, а не гарячою водою. Високі температури призводять до посиленого виділення жиру на коренях і, крім того, висушують кінчики.
  • Забезпечуйте правильний догляд: жирне волосся теж може бути зневоднене, тому їх важливо зволожувати. На першому етапі використовуйте спеціальні маски, які абсорбують жир і готують волосся до подальшого догляду, а шампуні вибирайте без масел і силіконів. Шукайте полегшені текстури, які продовжують свіжість вкладання.
  • Кондиціонери та бальзами наносьте тільки на кінчики або до середини довжини волосся - головне, не на корені.
  • Постарайтеся не чіпати волосся руками протягом дня і промивайте щітку кожен раз після розчісування, щоб змити мікрочастинки жиру. В іншому випадку, ви просто занесете їх на волосся, коли вирішите розчесати локони в наступний раз.

Пофарбоване волосся

Пофарбованим волоссям потрібен дбайливий догляд, а влітку вони потребують його подвійно. Сонячне світло руйнує штучний пігмент і сушить волосся, тому вони швидко втрачають колір, стає тьмяним і ламким.

  • Вибирайте засоби, які створені спеціально для фарбованого волосся: вони допоможуть закріпити колір і зберегти природний блиск.
  • Хоча б раз на тиждень робіть маски для волосся: чергуйте живильні і зволожуючі, оскільки фарбоване волосся потребує і в тому, і в іншому вигляді догляду.
  • Використовуйте спреї і кондиціонери з термозахисними властивостями.
  • Обов'язково мийте голову після купання: і в басейні, і в морі. Хлорка і сіль руйнують структуру волосся і сприяють вимиванню пігменту.

Домашній догляд за волоссям влітку

  • Після миття волосся з шампунем вилийте на голову суміш води і соку лимона (1 склянка на 1 лимон). Цей метод підходить для будь-якого типу волосся. Секрет такого рецепта полягає в тому, що суміш містить кислоту, яка необхідна для підтримання рН-балансу волосся. Для додання волоссю додаткового блиску нанесіть на них суміш сиру (1 пачка), соку лайма (1 шт.) і меду (0,5 ст.л.).
  • Якщо вимочити, розтерти і нанести на шкіру голови насіння пажитника, можна позбутися від запалення і свербіння шкіри голови. Склад наносять на одну годину, а потім змивають. Також це насіння застосовують при лікуванні лупи.
  • В якості лікарського засобу шкіри голови відмінно підходить стигла папайя. Вона містить велику кількість необхідних ферментів. Також її можна використовувати замість кондиціонера власницям сухого пошкодженого волосся.
  • Розтерті і нанесенні на волосся листя китайської троянди додадуть Вашим локонам здорового блиску і м'якості. Одночасно цей засіб є протигрибковим і лікує шкіру.
  • Чутлива шкіра, схильна до лупи і свербіння буде врятована сумішшю сиру з насінням пажитника. Останній інгредієнт потрібно розтерти і вимочити перед тим, як змішувати з сиром.
  • В якості профілактики посічених кінчиків волосся і лікування ламкості використовується маска, до складу якої входять лимонний сік, яєчний білок і сир. Наноситься вона на півгодини, а потім змивається проточною водою.
  • Якщо зварити в кокосовій олії насіння пажитника і листя каррі - вийде лікувальне масло, яке використовується при боротьбі з випаданням волосся. Його остуджують і переливають у посудину. Використовувати цей засіб необхідно два рази на тиждень і результат не змусить себе чекати.
  • Ложка оцту, розведена в склянці води, врятує волосся від лупи.
  • Кондиціонер для пошкодженого сухого волосся можна замінити стиглою папайею.
  • Якщо волосся пошкоджене досить сильно - змішайте одну капсулу вітаміну Е з подофіловим маслом. Цю суміш потрібно втирати в шкіру голови, потім розподілити по всій довжині волосся і загорнути їх в рушник.

Особлива літня дієта для волосся

Догляд за волоссям на сонці - це не тільки шампуні і креми, але і правильне харчування, в жаркий період необхідно стежити за ним уважніше.

Здорова дієта для зміцнення волосся передбачає вживання великої кількості білка, оскільки це основний будівельний елемент.

Від випадіння та інших неприємностей захистять вітаміни, особливо А і В, В10, які у великій кількості містяться в овочах і фруктах. А (ретинол) зробить волосся еластичним і захистить від ультрафіолету. Вітамін F надасть блиску. С- стимулює ріста, захищає локони від стресів і випадання. Для здоров'я волосся також необхідні корисні елементи: цинк, мідь, сірка, молібден і кальцій.

Важливо вживати рослинні жири. Оскільки ненасичені жирні кислоти не синтезуються в організмі. Але ці речовини перешкоджають появі лупи і сухості волосся, вони оздоровлять шкіру голови.

Не забувайте про корисні вуглеводи і клітковину. Вони позитивно впливають на кишківник, який очищає весь організм і робить волосся сильними.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волосся, жінки, краса
В тему

Останні матеріали