Поради

Як зробити брови густими?

Як зробити брови густими?

Мода на найтонші брови залишилася в далекому минулому. Сьогодні в тренді природні, натуральні варіанти, тому у багатьох дівчат виникає логічне запитання, як швидко відростити густі брови в домашніх умовах.

Щоб брови виглядали густими, широкими і, одночасно, зберігали свою природність, необхідно докласти певних зусиль. Щоденний догляд за бровами протягом декількох хвилин допоможе без будь-яких фінансових витрат зробити їх здоровими і привабливими.

Причини, чому брови погано ростуть

Перш ніж відрощувати брови, потрібно розуміти причини, через які вони погано ростуть:

  • Генетика - якщо у всіх родичів від природи тонкі, ледве помітні брови, то навряд чи у вас вийде обзавестися густими бровами. Але завжди можна зміцнити структуру наявних волосин;
  • Відсутність догляду - як і будь-яке волосся, брови теж вимагають уваги: різних масок і масажних процедур;
  • Татуаж, особливо при глибокому введенні пігменту, сповільняє ріст брів;
  • Дуже часто не ростуть волоски після вищипування, тому важливо відразу відмовитися від пінцета;
  • Фарбування брів може сповільнити їх ріст, особливо якщо використовується агресивна фарба;
  • Неправильне харчування, нестача вітамінів - впливає на організм в цілому;
  • Індивідуальні проблеми - гормональний фон, різна швидкість росту волосся та ін.

Густі брови в домашніх умовах: використовуємо олійки

Олійки для догляду за бровами
Олійки для догляду за бровами

Щоб підсилити ріст брів і зробити їх більш виразними і темними, необхідно постійно їх живити. Для цього підійдуть різні маски, а також компреси, або настоянки з натуральних компонентів:

  • Наносіть щодня на брови касторову олію. Краще маску залишити на ніч, але можна проводити процедуру до сну. У цьому випадку буде досить пари годин.
  • Зробіть суміш в таких пропорціях: 10 крапельок касторової, дві крапельки камфорної і 0,5 чайної ложки лляної олії. Сумішшю змащуйте необхідну ділянку на ніч, а вранці - ретельно змийте шампунем або милом.
  • Реп'яхова олія стимулює ріст брів, особливо в поєднанні з ефірним маслом кориці. Наноситься аналогічним способом на ніч. Використовуючи реп'яхову олію для брів, результати можна буде побачити вже через пару тижнів.
  • Для зміцнення волосків і створення навколо них захисної оболонки краще вибрати кокосову олію для брів. Її обов'язково потрібно трохи розігріти перед використанням, наноситься вона на ніч, а домогтися максимального ефекту можна, змішавши її з реп'яховою або касторовою олією. Подібні маски необхідно робити 3-4 рази за тиждень.
  • Для збереження ширини і густоти використовуйте вітамінні маски з мигдальної та персикової олії або вітамінів А і Е (на оліїній основі). Компрес наноситься густим шаром на область брів (на 10-12 хвилин), а потім акуратно змивається теплою водою. Примочки робіть в тому місці, де необхідно зробити брову ширшою і густішою.

Масаж для брів

Масаж для брів
Масаж для брів

Дієвий спосіб, як прискорити ріст брів - це їх регулярний масаж, що стимулює волосяні фолікули і активізує кровообіг. Масаж брів проводиться наступним чином:

  • Легкі розтирання брів від носа до скронь;
  • М'які пощипування і відтягування шкіри протягом 2-3 хвилин;
  • Пару раз в тиждень масаж області брів старою зубною щіткою середньої жорсткості;
  • Вечорами можна занурювати пензлик для брів в будь-який з вищезазначених олій і робити ним масаж брів.

Натуральні засоби для росту брів

Ще один дівий метод, як зробити брови густими і темними - це використання відварів трав. Можна придбати мати-й-мачуху, ромашку, хміль або кропиву, робити їх відвар або настій, і ватний тампон акуратно класти на лінію брів на одну годину. Повторювати процедуру потрібно максимально часто, можна і щодня.

Натуральні маски теж допоможуть вирішити питання, як відростити брови за тиждень. Можна видавити кілька крапель соку з подрібненої цибулі і капати на брови, тримаючи близько 5 хвилин. Інший спосіб - змішати в однорідну масу мед і оливкову олію, підігріти на водяній бані і нанести.

Гірчична маска, яка готується з сухої гірчиці, розведеної з водою до однорідної маси, може використовуватися пару раз в тиждень для стимуляції кровообігу. А якщо вас хвилює, чи можна відростити брови там, де вони не ростуть, сміливо запасайтеся настоянкою червоного перцю - при нанесенні її на волоски пару раз в тиждень ви швидко помітите бажаний результат.

Допомагає затемнити брови міцно заварений чай. У холодній міцній заварці намочіть ватний тампон, а потім протріть лінію брів. Щоб волоски ввібрали темний колір, проводіть процедуру не менше, ніж 10-15 хвилин.

Листя шавлії - натуральний природний барвник. Сухе листя трави прокип'ятіть 2-3 хвилини, дайте відвару настоятися не менше 6 годин. Потім рясно змочіть брови відваром і залиште висихати.

Всі запропоновані процедури проводяться, поки бажаний відтінок не зміцниться. Для закріплення результату досить буде повторювати подібні маніпуляції декілька раз на місяць.

Стимуляція росту брів

Стимулювати ріст і густоту брів допомагають натуральні компоненти:

  • Квітки календули залийте горілкою (1:10) і дайте настоятись 24 години. Трохи розведіть настій теплою кип'яченою водою, нанесіть компрес на брови і залиште приблизно на годину. Застосовуйте щотижня по 3 рази.
  • Сушений інжир зваріть в молоці до стану кашки. Остудіть і складіть в марлевий мішечок, покладіть мішечок на брову на 30-40 хвилин.
  • Змішайте ром (або коньяк) з будь-якою олією, призначеною для росту волосся (робиться - в рівних пропорціях). Після, суміш наноситься на ватний диск і прикладається на пару годин на необхідну ділянку.

Правильний догляд за бровами

Догляд за бровами
Догляд за бровами

  • Найкращий засіб для росту брів в домашніх умовах - це регулярний догляд за ними. При знятті макіяжу потрібно обов'язково очищати шкіру і в зоні брів, а вранці і перед сном свої брови корисно розчісувати чистою щіточкою від туші або спеціальною щіточкою. Спочатку волоски зачісують проти їх росту, потім по зростанню, щоб видалити змертвілу шкіру, підсилити приплив крові і тим самим з часом зробити брови густішими і ширшими.
  • При знятті макіяжу старанно очищайте область брів - це перешкоджає забрудненню шкіри і випадання волосків.
  • Періодично приймайте курс вітамінної терапії (комплекси, спрямовані на зміцнення волосся).
  • Під час прийняття ванни наносіть трохи живильного бальзаму на область брів для їх захисту і зміцнення.
  • Щоб досягти необхідної ширини, досить правильно вискубувати волоски. Для цього використовується пінцет зі скошеними краями, а видаляються лише волоски, які виросли далі від брів. Додати пишності можна, зачісуючи волоски трохи вгору за допомогою спеціальної щіточки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: краса, жінки
В тему