Поради

Татуаж брів: види перманентного макіяжу, плюси і мінуси

Татуаж брів: види перманентного макіяжу, плюси і мінуси

Татуаж брів - сучасний мастхев для красунь, що допомагає виглядати довершеною цілу добу, не змивається та економить час зранку. Багато жінок вже зробили перманентний макіяж брів, губ та стрілок, але й багато хто ще боїться такого макіяжу, адже порівнює його із татуюванням. Процедура звісно схожа на перший погляд, але татуаж набагато легший і натуральний пігмент вводиться тільки на верхній шар шкіри і не проникає глибоко в епідерміс. Татуаж брів не тримається все життя і через 2 – 3 роки потрібно робити корекцію форми та насичення пігментом. Віднестись до процедури треба серйозно й ретельно обирати майстра татуажу з відповідними сертифікатами, стерильністю і досвідом роботи. Татуаж брів має різні техніки створення краси і кожен підбирає під свої вподобання.

Плюси та мінуси татуажу брів

Якщо є сумніви з приводу перманентного макіяжу краще розглянути перевагу та ймовірні ризики татуажу. Також момент з приводу того, що носитись без корекції він буде тільки два або три роки, є і хорошою ознакою, бо через два роки можна змінити форму та колір татуажу, так і поганою, знову прийдеться викладати чималі кошти і терпіти неприємні відчуття при нанесенні. Розглянемо важливі плюси татуажу брів:

  • Брови мрії. Коли не маєте густі брови, то різні техніки зроблять їх візуально густими та насиченими.
  • Зміна форми. Татуаж брів відмінно змінює форму на бажану та бореться з асиметрією.
  • Довершений образ. Відомо, що брови візуально змінюють форму лиця та без них образ не закінчений. З перманентним макіяжем це не загрожує двадцять чотири години на добу.
  • Стійкість. З татуажем не страшний ні дощ, ні басейн і Ви завжди на висоті.
  • Економія часу. Зранку можете дозволити собі чашку кави замість того, щоб виводити форму брів і тушувати їх.
  • Ціна. Ціну на татуаж часто відводять до мінусів, бо вона досить висока, але порахуйте скільки витрачаєте на засоби для їх малювання на протязі цих років і питань не залишиться.
  • Натуральність. Завдяки розвитку перманентного макіяжу і його видів, брови будуть виглядати природно та бажаного відтінку.

Важливо зазначити, що татуаж брів дійсно дуже розвинена процедура та користується високою популярністю, має безліч переваг над звичайним макіяжем і є досить тривалим. Зараз легко знайти безліч майстрів з медичною освітою, переглянути їх роботи та запевнитись в професіоналізмі, щоб мінімізувати ризики невдалого образу. Перед татуажем краще обдумати бажану форму, “приміряти” її намалювавши, запевніться чи підходить бажаний колір та вирушайте до майстра. Зміна образу дуже важливий аспект для жінок та віднестись до неї потрібно із повною серйозністю й багажем потрібної інформації. Потрібно зазначити і ймовірні ризики такого задоволення:

  • Необхідність корекції. Перша корекція проводиться через місяць після процедури, бо під час загоєння сходить шкірка разом із частиною пігменту. Друга корекція вже через пару років оскільки татуаж брів не вічний.
  • Больові відчуття. Хоч пігмент проникає і не глибоко, але травмує шкіру. Гострого болю не відчуєте, однак відчуття не з приємних, не забувайте що больовий поріг в кожного різний.
  • Пошук майстра. Складніші техніки татуажу типу мікроблейдинг чи пудрове нанесення потребують практики, тож майстер має бути з досвідом, тим більше для змішаного нанесення, тобто поєднання різних типів татуажу. Також необхідний медичний диплом, бо татуаж травмує шкіру і максимальна стерильність. Не соромтесь перевірити наявність диплому та сертифікату вивчення татуажу й самого пігменту і процедура піде тільки на користь, без ризиків ускладнення.
  • Постійність. Коли це не про Вас, то обдумайте похід на процедуру, татуаж носиться пару років на протязі яких не зможете змінити форму.
  • Період реабілітації. Не записуйтесь на татуаж за день до важливої зустрічі чи заходів, адже можливі набряки та почервоніння. Це триває до п’яти днів в залежності від особливостей організму.

Вивчивши та зваживши плюси й мінуси татуажу легше приймати рішення щодо його нанесення.

Показання та протипоказання

Татуаж, як і інші косметичні процедури має свої рекомендації та застереження. Не робіть татуаж при цукровому діабеті, бронхіальній астмі, ВІЛ, епілепсії та тяжких захворюваннях шкіри, також при вагітності та онкологічних захворюваннях, коли годуєте груддю не варто проводити сеанс. Перед татуажем не вживайте алкоголь, якщо маєте ранки в області брів то зачекайте із процедурою.

Щодо показань то варто зробити татуаж у випадку невдоволення своєю формою брів, недостатній насиченості та густоті, для економії часу на макіяж. Коли працюєте в басейні або обожнюєте відвідувати водні процедури, татуаж буде доповнювати розкішний образ.

Види татуажу

Татуаж брів має різні варіації нанесення пігменту та створення форми брів. При їх вивченні зможете впевнено сказати, що підходить саме Вам. Розглянемо популярні види нанесення:

  • Волосковий. Волоскову техніку ще називають мікроблейдингом і її основою є візуальне відтворення волосків пігментом. Поділяють на два типи: європейський та східний, в першому варіанті волоски малюють однакового розміру та товщини, а в іншому навпаки різні волоски за довжиною. Перевага цього ефекту в природності, адже брови здаються густими та без чітких ліній, з можливістю відтінення кольору і легко приховуються шрами чи залисинки.
  • Розтушовування брів. Ще один вид татуажу, його ще називають напиленням пігменту. На відміну від волоскового, цей ефект промальовує та заповнює брову як олівець. Розтушовування сприяє проведенню омбре, тобто плавного переходу відтінку зі світлого до темного, що надає природності. А от шотування брів (щільне напилення), навпаки виглядає більш штучним і максимально насиченим, але із-за природних кольорів фарби він також полюбився жінкам.
  • Змішаний 3D. Цей вид перманентного макіяжу є комбінованим та поєднує в собі волоскову техніку і напилення. Тож, для візуальної густоти заповнюють залисинки промальованими волосками, а всю форму забивають пігментом. Це справжнє відкриття для поціновувачів і природності і ефектності, адже виглядає наче натуральні, доглянуті брови.
  • Акварельна техніка. Сенс акварельного нанесення в м’якому розтушуванні та промальовуванні дуг брови. Використовується пара пігментів для плавного введеного кольору і насиченого татуажу брів, згладжує форму та перекриває шрами.

Технологія нанесення татуажу брів

Технологія правильного татуажу починається ще з підготовки до процедури: за 10 днів відмовтесь від інших косметичних процедур, навіть від самих незначних, далі за добу слід не вживати антибіотики, алкоголь та каву. Першим етапом є очищення шкіри й нанесення антисептичних засобів, потім майстер підбирає форму та колір брови конкретно для Вас і узгоджує їх. Промальовується ескіз брови та наноситься анестезія у два етапи для максимального зниження болю. Ескіз малюють відштовхуючись від побудови та пропорцій лиця, промалювати потрібно тіло брови, точку зламу, зовнішній кут, нижню лінію та початок. За основу потрібно взяти природні волоски, коректувати форму, але не відходити далеко від своєї. Проводиться нанесення пігменту згідно з обраною технікою. Майстер з досвідом проведе роботу максимально комфортно та почервоніння можуть навіть не проявитись.

Загоєння татуажу

Етапи загоєння різного типу татуажу відрізняються, бо техніка проникнення і мікротравмування шкіри різна. Коли обрана техніка пудрового нанесення в перший день шкіра без набряків та почервоніння, на другий - брови темніють, але виглядають пристойно, в третій день відчувається шкірка, головне не заважати її сходженню, далі шкірка сходить повністю і брови виглядають природно, пігмент стає світлішим й повністю проявиться через місяць, водночас і проводиться корекція для остаточного результату.

Якщо надаєте перевагу волосковому татуажу, то в перший день можливо незначне почервоніння, але це буває дуже рідко, через пару днів проявляється шкірка, що сходить за тиждень і вмити брови зможете тільки на сьомий день після перманентного макіяжу. Брови в цей період виглядають естетично, шкірочка дуже тонка та не помітна.

При акварельному нанесенню фарби шкіра в перший день трішки червоніє та набрякає, шкірка з’являється на третій день та сходить за тиждень, через сім днів колір повністю проявиться, якщо організм нормально сприйняв татуаж корекція не потрібна, в іншому випадку краще нанести пігмент ще раз і брови будуть яскравими цілий рік.

Прочитавши про загоєння татуажу будете готові до реабілітаційного періоду й пройде він з комфортом.

Поради та подальший догляд

Для бажаного результату потрібно підготуватись до татуажу та не порушувати заборони. Не чіпайте брови, протирайте їх два рази на день розчином хлоргексидину та не мочіть їх, не протирайте спиртом, не користуйтеся гарячою ванною й результат буде відмінним, а загоєння швидким. Не потійте занадто, тобто виключіть фізичні вправи та відвідування сауни. Не користуйтеся косметикою на зоні татуажу, прислухайтесь до фахівців. Незалежно обраного виду перманентного макіяжу застереження та поради спільні:

  • Не вживайте алкоголь за тиждень або два до процедури. Алкоголь розріджує кров та знижує імунітет, в наслідок складна робота та можливе запалення в організмі.
  • Герпес. Якщо чаом страждаєте проявом герпесу, пропийте спеціальні таблетки за три дні до татуажу, адже герпес може відреагувати на травмування шкіри, коли присутнє запалення в день процедури її варто перенести.
  • Енергетичні напої. Не вживайте перед татуажем напої з вмістом кофеїну, адже це підіймає тиск та шанс незначної кровотечі при мікроранках. Також, виключіть із раціону жирну та смажну їжу, погіршить самопочуття.
  • Ліки. Не приймайте ліки, що розріджують кров, дія як і з алкоголем, також є ймовірність виведення пігменту.
  • Не проводьте корекцію та фарбування брів перед татуажем. Це завадить проникненню фарби в шкіру, а корекцію нехай краще проведе майстер, максимально відтворивши бажану форму.
  • Не проводьте косметичні процедури. Скраби, пілінги, масаж впливають на тиск крові та пошкоджують пігмент, відкладіть це на потім.
  • Не відривайте шкірку. При загоєнні не відривайте шкірку, бо ж пігментація татуажу порушується і залишаються пробіли.
  • Не використовуйте декоративну косметику. Не зафарбовуйте пробіли на бровах із-за відходження шкірок, це дуже негативно впливає на загоєння і спровокує ускладнення.
  • Чітко дотримуйтесь рекомендацій косметолога, користуйтеся мазями тільки у випадку рекомендації.
  • Не відвідуйте басейни та водойми, щоб уникнути зараження й подразнення зони татуажу.
  • Не засмагайте під сонцем і в солярії, ультрафіолетові промені роз’їдають пігмент, сприяють утворенню плям.
  • Не чухайте, та не чіпайте татуаж.
  • Якщо косметолог порадить мазі, наносити краще тонким шаром, без самолікування.

В разі порушення рекомендацій та застережень, загоєння може пройти проблематично, а пігмент не візьметься, майже, взагалі. В результаті зіпсований настрій і гроші на вітер, підходьте до косметичних процедур серйозно й терпеливо. Краще слідувати застереженням і результат буде радувати роками. Корекція буває потрібною не залежно від майстра та досвіду, адже існують особливості шкіри, типу: дуже тонка шкіра, високе відтікання лімфи та близько розміщенні судини. Коли не влаштовує татуаж брів, відвідайте корекцію через півтора - два місяці, епідерміс має повністю загоїтись після першої процедури. Коли після загоєння колір здається дуже насиченим - це виправляється забивкою світлішої фарби. Корекцію можливо робити до трьох разів для повного вдоволення результатом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: краса, макіяж, жінки
В тему