Поради

Коли краще робити ремонт: взимку чи влітку

Коли краще робити ремонт: взимку чи влітку

В яку пору року краще робити ремонт? Одна половина твердо впевнена - влітку, інша - в мороз. Кошти зібрані, деталі ретельно продумані, проект з перепланування складений. Залишається визначити заповітний час і розпочати повномасштабні дії щодо реконструкції житла. Які є тонкощі будівельних робіт в залежності від пори року.

Переваги літнього ремонту

Кілька причин проголосувати за:

  • Свобода дій. Квартира звільняється від мешканців - пора відпусток, поїздок у село, щоденних прогулянок дає можливість не поспішати, не спираючись на невдоволення сусідів та рідних з приводу свердління стін, роботи відбійника і тупоту робочих;
  • Деякі роботи ідеально проводити в теплі дні. Наприклад, заміна опалювальних батарей - підлогу не заллє окропом, що не потрібно отримувати дозвіл від служб, просити сусідів «потерпіти». Сюди ж відноситься заміна вікон, дверей, зовнішнє оздоблення стін;
  • Рідкі суміші допустимо використовувати при певній температурі, не нижче зазначеного виробником градусу тепла;
  • Довший світловий день, робота не затягується через ранні сутінки.

Мінуси літнього ремонту

Крім позитивних сторін, є і негативні. До таких відносять високі розцінки на послуги, сировину, монтаж пластикових вікон, пристроїв кондиціонування. Підвищений попит породжує пропозицію - більшість штучно завищують ціни, не залишаючи шансу на економію.

Варто приготуватися до тривалих пошуків вільних рук - робочі або у відпустці, або зайняті на об'єктах на невизначений час.

Найкраще, якщо ви завчасно домовтеся з ремонтною організацією і з'їдете на цей час в заміський будинок або винаймете квартиру.

Звичайно, витрачатися на оренду хочуть далеко не всі. Тому багато хто вибирає такий варіант: виселяються на все літо на дачу, поки в квартирі проходить ремонт. Але в цьому випадку важливо заздалегідь замовити послуги будівельників, щоб не переплачувати в пік сезону.

Які ремонтні роботи можна проводити взимку

Спочатку потрібно визначитися, якої складності буде проводитися ремонт. Якщо він буде включати в себе заміну вікон, то зимовий час для цього не підходить. Це загрожує тим, що ви заморозите квартиру. Від перепаду температур може потріскатися ламінат, а шпалери можуть відклеїтися. Крім того, деякі будівельні матеріали можна використовувати тільки при плюсових температурах. Від холоду вони псуються.

Але це не означає, що ремонт потрібно робити тільки влітку або навесні. Взимку ціна на демонтаж, будматеріали та ремонтні роботи зазвичай нижче, тому що попит на них падає. Це відмінний час для заміни ламінату або вкладання нового лінолеуму. Така робота не залежить від погоди.

У зимові місяці доцільно змінювати плитку, переклеювати шпалери, ремонтувати кухню, фарбувати стіни, білити стелі та ін. В будь-які погодні умови можна проводити електромонтажні роботи.

Крім того, взимку можна закупити за доступними цінами будівельні матеріали і скласти майбутній дизайн-проект. Поки його складатимуть, прийде весна, і ви зможете приступити до ремонту.

У чому переваги зимового ремонту

Деякі власники вважають за краще проводити будівельні роботи зимою з наступних причин:

  • Можна заощадити і зберегти бюджет. Залишки сантехніки, плитки, предмети інтер'єру продаються за акційною ціною, з хорошою знижкою - продавцю не вигідно залишати товар на наступний рік, тому для залучення покупців в хід йдуть яскраві вивіски з написом «акція» і знижка до половини собівартості;
  • Більший вибір. Продукція не нарозхват, можна не поспішаючи підібрати гарний кахель для ванної, не думаючи про те, чи вистачить плитки потрібного кольору;
  • Робота виконується швидше - матеріали підсушуються потоками від опалення, на просушку йде в рази менше часу, ніж в літній період, оскільки взимку в квартирах немає перепаду температур через опалювальні прилади. У мороз рівень тепла зберігається незалежно від години доби завдяки обігрівачам;
  • Виключаються недоробки. Хазяїн квартири з точністю вкаже, де промерзає стінка, покривається конденсатом, яка батарея вимагає заміни через протікання, де віконний отвір пропускає протяг.

Завдяки економії, будівельні роботи в мороз залишаються популярними. Укласти договір з ремонтною компанією в зимовий час буде набагато простіше.

Найкращий час для ремонту

Отже, в який час найкраще робити ремонт? Це весняні місяці - квітень і травень. У цю пору стає тепло, але на вулицях ще не душно і немає пилу та високої вологості. При цьому опалення в квартирах вже відключено. Якщо ви будете робити ремонт в ці місяці, то він пройде спокійно і обійдеться вам дешевше, ніж влітку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Ремонт, дім, квартира
В тему