Поради

Вчимо дітей поводитися з грошима

Вчимо дітей поводитися з грошима

Якщо навчити дитину поводитися із грішми, їй буде значно легше в дорослому житті. А допоможуть у цій справі наступні поради:

 

1. Придбайте для дитини власну скарбничку, у якій будуть зберігатися грошові винагороди, фінансові подарунки. Можна запропонувати їй збирати гроші на омріяну покупку.

2. Не бійтеся давати дітям гроші на дрібні витрати. Нехай дитина сама вирішує, куди і на що витрачати навіть невелику суму.

3. Розповідайте, як правильно економити, ведіть розрахунок того, скільки коштів необхідно назбирати, щоб придбати ту чи іншу річ, скільки часу на це знадобиться. 4. Давайте дитині завдання, за виконання яких вона отримає фінансову винагороду. Це дасть можливість відчути, що для отримання грошей необхідно працювати і виконувати завдання, які, можливо, і не дуже хочеться робити. Не заперечуйте, якщо підлітки проявляють бажання підзаробити, наприклад, роздачею флаєрів. Такі ініціативи варто тільки підтримувати.

5. Змалечку привчайте дитину до самостійних покупок. Дайте їй можливість вибирати, прицінюватися, купувати.

6.Якщо дитина зробила неправильний вибір і витратила надто велику суму на непотрібну покупку, розкажіть їй про недоцільність такого вибору. Навчіть поняттю марного витрачання грошей, але із допущенням того, що такі прорахунки можуть траплятися.

7. Не бійтеся відмовляти дітям у невигідних покупках, навіть якщо вони ображаються. Коли стихнуть емоції, поясніть, чому вирішили відмовити і яку аналогічну більш вигідну покупку можна зробити. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, Сім'я
В тему