Поради

Рецепт брокколі з печерицями

Рецепт брокколі з печерицями

Брокколі з печерицями - це надзвичайно смачне і корисне блюдо, безцінне джерело вітамінів і мінеральних речовин. Завдяки низькій калорійності воно ідеально підходить для дієтичного харчування, відмінно насичує і урізноманітнює меню.

Секрети приготування брокколі з печерицями

Для того щоб капуста залишалася пружною і соковитою, її обов'язково потрібно бланшувати - проварити в підсоленій воді 4-5 хвилин, потім опустити в крижану воду на кілька секунд.

Печериці отримають більш яскравий і насичений смак, якщо обсмажувати їх не на рослинній, а на вершковій олії. Не бійтеся експериментувати зі спеціями - додавайте суміш мелених перців, кмин, коріандр. Прянощі підкреслять м'який і ніжний смак страви.

Брокколі з печерицями - покроковий рецепт

Брокколі з грибами можна готувати в духовці або ж на сковороді, вживати як самостійне овочеве блюдо або ж як ситний, корисний гарнір до риби або курки.

Інгрідієнти

  • брокколі - 700 г;
  • гриби - 500-600 г;
  • часникові зубчики - 4-5 шт;
  • оливкова олія - 1 ст. л;
  • кріп - пучок;
  • сіль, мелений перець.

У великій каструлі закип'ятіть воду, після чого всипте в неї суцвіття брокколі і проваріть 5-7 хвилин. Після цього капусту швидко дістаньте з окропу і опустіть в крижану воду на кілька секунд, дайте стекти рідині.

Окремо поріжте гриби тонкою соломкою і обсмажте на оливковій олії до рум'яного кольору, змішайте з капустяним суцвіттями і подрібненими часниковими зубчиками. Обсмажте овочеву суміш ще 3-4 хвилини, посипте рубаним кропом і подавайте до столу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: рецепти, їжа
В тему