Поради

Маски для обличчя - прості рецепти для різних типів шкіри

Маски для обличчя - прості рецепти для різних типів шкіри

Маска для обличчя – це популярний та необхідний засіб догляду за шкірою. Правильно підібрана маска живить епітелій, зволожує шкіру, дарує лицю красу та продовжує молодість.

Навіщо робити маску для обличчя? Погана екологія, стреси, неправильний спосіб життя зістарять вашу шкіру дуже рано. Певну кількість хімії та модифікованих речовин містять усі маски для обличчя. В домашніх умовах можна зробити маску з 100% натуральних продуктів. Часто саме домашня суміш значно дешевша, ефективніша та більш лагідніша до шкіри в порівнянні з масками, які ви купуєте в салонах краси або крамницях.

Всі необхідні інгредієнти для процедури ви зможете знайти у своїй кухні чи на поличках найближчого магазину.

Головне правило будь-якої косметичної процедури: маніпуляція повинна бути націлена на проблему, тобто маску робіть залежно від типу шкіри.

Маски для жирної шкіри обличчя

Жирність і блиск з’являються через надмірну роботу сальних залоз. Так, шкіра може виділяти багато жиру, якщо є генетична схильність. Також активує сальні залози гормональний дисбаланс, збій роботи шлунково-кишкового тракту, гостра, жирна і пряна їжа чи неправильно підібрані засоби по догляду за шкірою.

Серед головних відмінних характеристик жирної шкіри не лише блиск, а і розширені та закупорені пори по всьому обличчю, чорні цятки, вугри та прищі.

Проте, у жирної шкіри є значна перевага – вона не схильна до ранньої появи зморшок. Відтак, маски для лиця від зморшок вам не знадобляться, а от прибрати жирний блиск можна легко і в домашніх умовах.

Мед та йогурт. Для приготування вам знадобиться 1 ст. л. меду та 1 ст. л. натурального йогурту без добавок. Змішайте їх та додайте кілька капель лимонного соку. Розколотіть інгредієнти до утворення однорідної пасти та нанесіть маску на обличчя на 20-30 хвилин. Після цього змийте теплою водою.

Сухе молоко, білок та мед. В одну посудину покладіть 1 ст. л. сухого молока, 1 ст. л. меду і яєчний білок. Змішайте інгредієнти та нанесіть маску на шкіру на 10-15 хвилин. Після цього змийте холодною водою. Така маска не лише очищає та закриває пори, не дозволяючи їм виділяти жир, а і підходить для видалення пігментних плям.

Огірок та яблуко. Змішайте половинку натертого червоного яблука та половинку огірка. Додайте кілька капель лимонного соку та один яєчний білок. Перемішайте інгредієнти до однорідної маси та поставте на годину у холодильник. Маску нанесіть на обличчя і шию на 20 хвилин. А після цього змийте теплою водою.

Білок. Звузити пори та отримати матовий тон шкіри допоможе маска на основі яйця. Білок збийте в піну, поступово додаючи кілька крапель лимонного соку. Піну нанесіть на обличчя на 15 хвилин. Маску змийте прохолодною водою.

Маски для сухої шкіри обличчя

На відміну від попереднього типу, у власниць сухої шкіри, сальні залози не виробляють достатньої кількості жиру. Без захисної плівки і через брак вологи в клітинах, шкіра пересихає, постійно лущиться і швидко старіє. До сухості шкіри можуть привести такі фактори як авітаміноз, неправильний догляд, перебування на морозі чи сонці і навіть вікові зміни.

Доглядати за сухою шкірою обличчя потрібно регулярно. Маски для обличчя для сухої шкіри можна легко приготувати вдома.

Авокадо. Змішайте половинку розтертого авокадо та 1 ст. л. оливкової олії. Цю пасту нанесіть на обличчя на 5 хвилин. Змийте теплою водою.

Арахіс. 2 ст. л. подрібненого арахісу (можна розтерти у блендері) змішайте з 2 ст. л. оливкової олії і 1 ст. л. меду. Маску вимішайте до однорідної маси та нанесіть на лице на 20 хвилин, після чого змийте водою.

Вівсянка та жовток. При сухості шкіри обличчя дерматологи радять робити маску з вівсяних пластівців. Розмішайте 1 ст. л. вівсянки з сирим яєчним жовтком та 1 ст. л. оливкової олії. Отриману суміш нанесіть на шкіру легкими масажними рухами. Через 15 хвилин змийте маску теплою водою. Лице відразу стане свіжішим, а чорні цятки зникнуть.

Маски для зволоження обличчя

Хочете зберегти чи повернути красу шкіри? Золоте правило ідеального лиця: зволоження необхідно для будь-якого типу шкіри. В 50% випадків шкіра збезводнюється через неправильний догляд, агресивну косметику, нестачу вітамінів і незбалансоване харчування. А ще не забувайте про генетичний фактор, вплив температури навколишнього середовища і навіть недостатню кількість споживання води.

Зволожуючі маски для обличчя в домашніх умовах зробити дуже просто:

Гарбузова маска. Змішайте 4 ст. л. гарбузового пюре, 1 ст. л. оливкової олії, ложку меду, 1 ст. л. олії жожоби і 0,5 ст. л. молока. Розмішайте інгредієнти до однорідної пасти та нанесіть на обличчя на 20 хвилин. Маску знімайте паперовою серветкою та вмийтеся теплою водою.

Маска на основі яблука. Велике яблуко розріжте на шматочки та проваріть у 0,5 літрі води, після охолодіть до кімнатної температури. Змішайте до пастоподібної суміші відварене яблуко, 1 ст. л. йогурту, 1 ст. л. меду та 1 ст. л. зародків пшениці. Маску на обличчя нанесіть на 20 хвилин. Після процедури змийте холодною водою та дитячим милом.

Банан. Половинку банана розімніть. Якщо у вас шкіра суха: додайте до бананової кашки 1 ст. л. натурального йогурту і нанесіть суміш на 15-20 хвилин. Для жирної шкіри змішайте бананове пюре з яблучним в співвідношенні 1:1. Маску нанесіть на обличчя на 10-15 хвилин.

Маски з ефектом пілінгу

Брак сонячного світла, стреси, уповільнення відновних процесів в організмі – все це впливає на колір, тонус і рельєф шкіри обличчя. Оновити шкіру можна за допомогою пілінгу – процедури глибокого відлущування клітин. Він бореться з чорними цятками, акне, прищами. Пілінг-процедура усуває мертві клітини, пом’якшує шкіру та зводить плями та рубці.

Провести таку процедуру можна в домашніх умовах.

Цукор. Очистити обличчя допоможе цукровий пісок. Вмийтеся, використовуючи нейтральне мило. У вологу шкіру втріть кристалики цукру круговими легкими рухами. Закінчивши маніпуляцію вмийтеся холодною водою та нанесіть зволожувальний крем.

Вівсянка та молоко. Чудово чистить шкіру звичайна вівсянка. Для маски залийте 3 ст. л. вівсяних пластівців 1/4 склянками молока. Якщо у вас жирна шкіра, краще замінити молоко на звичайну воду. Коли вівсянка вбере рідину, нанесіть маску на лице на кілька хвилин. Змийте водою.

Мед. 1 ст. л. натурального бджолиного меду легкими масажними рухами нанесіть на обличчя на 15 хвилин. По завершенню процедури змийте маску теплою водою. Вже після першого сеансу ви помітите, що шкіра стала чистішою та зволоженою.

Картопля. Підтягнути та відбілити шкіру, прибрати темні мішки і набряки під очима можна картопляною маскою. Натріть сиру картоплину та відіжміть сік. Цей сік нанесіть на обличчя на 15 хвилин, після чого змийте прохолодною водою.

Желатинова маска. Позбутися чорних цяток допоможе желатин. Для маски знадобиться 1 ч. л. желатину, 1 ч. л. молока, 2 каплі ефірної олії (краще чайного дерева) та яєчний білок. Залийте желатин молоком. Після того як він набрякне, розтопіть його на водяній бані. Білок збийте до піни та змішайте його з желатином кімнатної температури та ефірною олією. Маску нанесіть на ділянку шкіри, де найбільш помітні чорні цятки. Коли маска перетвориться на плівку (а це близько 15 хвилин), зніміть її. Після процедури обробіть шкіру зволожуючим кремом.

Мед і лимон. Лимон відбілює шкіру, відтак зрівняє колір шкіри. Для маски змішайте 2 ч. л. лимонного соку та 1 ч. л. меду. Масажними рухами нанесіть масу на обличчя та змийте теплою водою через 5-10 хвилин. Якщо у вас суха шкіра, то таку маску не рекомендують робити частіше двох разів на тиждень. Наносячи маску будьте обережні у зоні очей, адже лимонна кислота може обпекти зіниці.

Маска від прищів та вугрів

Найпоширеніша причина появи прищів на обличчі – гормональні зміни, які переживає кожний підліток. Прищі турбують жінок в період вагітності і певної фази менструального циклу. Не застраховані від проблемної шкіри і особи з певними ендокринними проблемами.

Сприяє додатковому навантаженню шкіри, а отже появі прищів і забруднене повітря, неправильне харчування та навіть недостатня гігієна.

Маски для обличчя від прищів можна виготовити в домашніх умовах і вони абсолютно нічим не поступатимуться салонним методам.

Дріжджі. Відмінно борються з прищами на обличчі звичайні дріжджі, які є у холодильнику кожної господині. Для маски розведіть дріжджі з водою до стану каші та нанесіть на шкіру. Для кращого ефекту додайте кілька капель лимонного соку. Зніміть маску коли вона підсохне. Для цього намочіть шкіру водою та обережно стріть суміш. Проводити таку процедуру можна двічі на тиждень.

Аспірин та йогурт. 2 таблетки аспірину розтовчіть до порошку. Додайте аспірин у 1 ст. л. натурального йогурту чи сметани та влийте у масу 1 ч. л. мінеральної води. Маску нанесіть на чисту шкіру та змийте водою через 10 хвилин. Таку процедуру дерматологи пропонують проводити навіть для профілактики.

Сода. Надзвичайними властивостями характеризується сода. Вона очищує та пом’якшує шкіру, знімає запалення, сприяє швидкому загоєнню та прибирає чорні цятки. Для маски приготуйте соду та марлю. Тканину складіть у 2-3 шари та злегка змочіть водою. Посипте марлю порошком і дочекайтеся доки він стане вологим. Якщо сода залишиться сухою, можете додатково збризнути її кількома краплями води. Нанесіть маску на обличчя на 15-20 хвилин і змийте теплою водою.

Маска для омолодження шкіри обличчя

Наша шкіра старіє через такі приємні але шкідливі промені сонця та солярію, брак вологи, стреси, накопичення токсинів в організмі і навіть сигаретний дим. Уповільнити старіння шкіри можна дотримуючись правильного харчування і практикуючи активний та здоровий спосіб життя. Призупинити старіння та повернути обличчю красу можна і домашніми масками.

Помідор. Для маски вам знадобиться 1 помідор, 1 ч. л. натурального меду, 50 мл сметани та 1 ст. л. манки. Помідор опустити в кип’яток на 1-2 хвилини, зняти шкірку, і пропустити через сито. М’якоть без насіння прокип’ятити. Коли пюре охолоне додати мед, сметану та крупу. Інгредієнти перемішати. Маску нанесіть на чисту шкіру на 10-15 хвилин і змийте водою. Рекомендують проводити процедуру не частіше 2-3 разів на тиждень. Зберігати маску можна протягом тижня у холодильнику.

Мед і сметана. Союз сметани і меду забезпечать шкірі молодість. Така маски живить епітелій, а кислоти цих продуктів розгладжують зморшки і усувають в’ялість. 1 ч. л. меду та 1 ч. л. сметани змішайте та нанесіть масажними рухами на лице. Змити маску можна теплою водою через 15-20 хвилин.

ДЛЯ ЗАМОВЛЕННЯ РЕКЛАМИ В СТАТТІ ТЕЛЕФОНУЙТЕ — +38(099)-025-45-78

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: краса, косметика, жінки
В тему