Поради

Маски для волосся в домашніх умовах

Маски для волосся в домашніх умовах

Волосся – це одна з головних прикрас жінки. І, щоб воно мало здоровий, доглянутий і привабливий вигляд, необов’язково витрачати великі кошти та постійно проходити різноманітні процедури в салонах краси. Адже можна робити маски для волосся в домашніх умовах. Іноді навіть не доводиться нічого додатково купувати. Бо засіб для догляду можна приготувати з того, що знайдеться на кухні у кожної домогосподарки. Це просто, швидко, недорого й правильно. Якщо прагнете природної краси, то й створювати її потрібно за допомогою натуральних інгредієнтів, а не спеціальної косметики.

Домашні маски для волосся багато хто сприймає як додатковий бонус під час недільного прийому пінної ванни та можливість побалувати себе. Але перепади температур, негативний вплив сонця та інших кліматичних явищ, наслідки фарбування та хімічної завивки, постійне використання засобів для укладання, фенів, плойок – все це згубно діє на здоров’я волосся. Тому шампуню, кондиціонеру і бальзаму недостатньо. Саме маски забезпечать інтенсивний догляд. Їх потрібно робити мінімум раз на тиждень. І краще – з метою профілактики, а не вже тоді, коли волосся помітно пошкоджене. Для кожної проблеми є своє рішення.

Маски для росту волосся

В середньому волосся на голові відростає на 1 – 1,5 см за місяць. Але маска для росту волосся в домашніх умовах допоможе збільшити цей показник до 3 см. Головне – дотримуватись таких порад:

  • При відрощуванні волосся важливі регулярність та комплексність.
  • Рецепти можуть бути на основі не тільки рослинних, а й ефірних олій (лаванда, кориця, іланг-іланг, ялівець і т. д.).
  • Щоб посилити дію засобу, перед процедурою зробіть скраб для шкіри голови.
  • Найефективнішою буде та маска для росту волосся, якій ви забезпечите «зігрівальний ефект». У теплі компоненти працюють набагато краще.

Олійна маска для росту волосся

Змішайте одну столову ложку оливкової, реп’яхової або рицинової олії, кілька крапель вітамінів А та Е і за бажанням – додайте ефірні олії. Тримайте на волоссі мінімум 1 год.

Гірчична маска

2 ст. л. підігрітої реп’яхової олії з’єднайте з 1 ст. л. гірчичного порошку. Нанесіть суміш на коріння та залиште на 15 хв. Якщо відчуєте печіння та свербіж, негайно змийте.

Реп’яхова маска

Підігрійте 2 ст. л. реп’яхової олії і додайте 1 яєчний жовток та 1 ч. л. меду. Нанесіть на волосся та замотайте голову в рушник. Тримайте годину і ретельно промийте голову шампунем.

Маски для сухого волосся

Забезпечити гідний догляд для сухого та ламкого волосся допоможуть маски для волосся в домашніх умовах, спрямовані на зволоження та живлення виснажених локонів. Прості рецепти повернуть еластичність та відновлять шевелюру. 

Кисломолочна маска

Вам знадобляться 0,5 стакана кефіру, 1 ч. л. лляної, оливкової або реп’яхової олії, 1 шматок житнього хліба. Змішайте всі інгредієнти в чистій ємкості й нанесіть на волосся на пів години. Змийте чистою водою без використання шампуню. Якщо ж у вас обмаль часу, то можете просто обполоснути голову кефіром і змити його залишки проточною водою.

Бананова маска

Візьміть два перестиглі банани, по 1 ст. л. оливкової олії та меду. Компоненти з’єднайте в блендері, щоб отримати однорідну масу. Нанесіть суміш на коріння й розподіліть по всій довжині локонів. Заверніть голову у рушник та почекайте 20 хв. При змиванні використовуйте шампунь.

Олійна маска для сухого волосся

Цей рецепт складається з 2 ст. л. мигдальної або обліпихової олії та 1 ч. л. лимонного соку. Легкими рухами втирайте натуральний засіб в шкіру голови та волосся. Витримайте 20 хв. і змийте теплою водою.

Маски для жирного волосся

Локони, що швидко масніють та мають неохайний, брудний вигляд, – ця проблема турбує багатьох жінок. Часто вони борються з нею за допомогою засобів на основі спирту, що підсушують. Але так проблема лише загострюється у зв’язку з порушенням правильної роботи сальних залоз. Щоб волосся перестало масніти біля коріння, потрібне насичення вітамінами і мінералами. У цьому випадку допоможуть кращі маски для волосся, які одночасно живлять та не обтяжують локонів.

Яєчна маска

Сирий яєчний жовток, по 1 ч. л. коньяку та води змішують та втирають в шкіру голови. Засіб слід змити через 10 – 15 хвилин за допомогою шампуню. Холестерин, який міститься в жовтку, зменшує об’єм виділення шкірного жиру.

Картопляна маска

На дрібній тертці натріть дві сирі картоплини та вичавіть із кашки сік. Додайте склянку кефіру, і отриману суміш розподіліть по всій довжині локонів. Добре вкутайте голову в рушник і через пів години змийте. Крохмаль скорочує виділення шкірного жиру. Замість картоплі також можна використати гарбуз або огірок.

Медово-алоева маска

Склад цього засобу – по 1 ч. л. соку алое та рицинової олії, 1 ст. л. меду. Засіб треба тримати на пасмах під рушником 15 хв. Після цього помийте голову. Такий рецепт попереджує ламкість, зменшує жирність, зміцнює та зволожує структуру.

Живильні маски для волосся

Узимку найпоширеніша проблема – ламкість та сухість волосся. Хоча це може турбувати і в інші сезони через негативний вплив сухого повітря, сильних перепадів температури та термічної дії. Але найкраща маска для волосся, приготована самостійно, відновить пошкоджені пасма вже за кілька процедур.

Маска з коньяком та жовтком

Цей рецепт підходить для будь-якого типу волосся. Для приготування знадобляться 2 жовтки, 2 ст. л. оливкової олії й така ж кількість коньяку. З’єднайте інгредієнти та нанесіть на основну довжину. Змийте через годину і сполосніть пасма відваром липи чи м’яти.

Медова маска

Натуральний мед найкраще діє на сухі та пошкоджені локони. Змішайте по 2 ст. л. меду та оливкової олії з сирим яйцем. Нанесіть на всю довжину, обмотайте плівкою й рушником. Змийте через 40 – 60 хв.

Обліпихова маска

Цей рецепт призначений для зміцнення та відновлення. Засіб додає блиску волоссю, особливо сухому та пошкодженому. Візьміть натуральну обліпихову олію, трішки розігрійте в мікрохвильовій печі та нанесіть на пасма. Зверху утепліть плівкою та рушником. Змивати потрібно лише за 2 год. з допомогою шампуню.

Зволожувальні маски для волосся

Зволоження – це запорука гарного, блискучого та здорового волосся. Такий процес має бути невід’ємною частиною догляду за локонами.

Огіркова маска

Це найкращий рецепт маски для волосся, тому що огірок на 80% складається зі структурованої води. Такий диво-овоч допоможе ефективно відновити водний баланс. Просто очистіть огірок від шкірки, натріть його, і отриману кашку нанесіть на голову. Можна додати 2 – 3 ст. л. натурального йогурту.

Желатинова маска

Желатин – найпростіший та найдешевший спосіб зволожити волосся в домашніх умовах, повернути йому втрачений блиск та силу. Цей продукт виконує функцію домашнього ламінування. Щоб приготувати засіб, залийте 2 ст. л. желатину 4 ст. л. холодної води. Коли суміш набухне, на водяній бані доведіть желатин до повного розчинення й дайте охолонути. Тримайте на голові годину і змийте.

Медово-гліцеринова

Мед постачає шкірі корисні живильні елементи, а гліцерин – закриває лусочки волосини. Тож такий засіб з подвійним ефектом слід готувати з розрахунку – 2 ст. л. рідкого меду на 1 ст. л. аптечного гліцерину та стільки ж рослинної олії. Процедура триває 40 хв.

Маски для зміцнення волосся

Якщо ваші локони останнім часом ослабли, вас врятує маска від випадіння волосся в домашніх умовах. Природний засіб зміцнить структуру, додасть сили та посприяє активному росту.

Хлібна

Візьміть 100 г чорного хліба, 200 г відвару лушпиння цибулі та один яєчний жовток. Зробіть кашку з цих інгредієнтів і нанесіть на 20 – 25 хв. Змивати слід прохолодною водою.

Яблучна

Дуже ефективні рецепти для росту волосся на основі сезонних фруктів. Цей спосіб простий і результативний. Натріть яблуко, додайте 1 ст. л. меду і нанесіть на шкіру голови. Зверху надягніть поліетиленову шапочку і залиште на 30 хв. Змийте та сполосніть локони водою з яблучним оцтом (на 2 л – 1 стакан).

Грушева

Цей засіб доволі популярний і має чимало позитивних відгуків серед жінок, які практикують домашній догляд. Кілька груш подрібніть і з’єднайте з соком алое. Можете скористатися блендером. Отриманий склад процідіть та втирайте в шкіру голови і розподіляйте по всій довжині. Утепліть волосся на 20 хвилин. Змийте теплою водою.

Маски для блиску волосся

Через нестачу вологи навіть міцне та густе волосся може мати тьмяний вигляд. Якщо хочете отримати розкішну кіпу волосся, що спадає по плечах та сяє на сонці, ми розкажемо вам, як зробити маску для блиску.

Кокосова

Цей продукт робить локони еластичними та гладенькими, захищає від згубної дії ультрафіолету. Підготуйте кокосову олію, кілька крапель олії троянди та розмарину. Нанесіть суміш на вологе волосся, закутайте голову поліетиленом та махровим рушником. Через 1 – 1,5 години змийте теплою водою та шампунем.

Чайно-лимонна

Цей рецепт для жирного типу і лише для брюнеток. Заваріть міцний чорний чай, вичавіть туди сік лимона (на склянку відвару – 0,5 ч. л.), нанесіть на сухе та чисте волосся, розчешіть його, не чіпаючи коріння та шкіри голови. Цей засіб не потрібно змивати.

Пшенична

Купіть в аптеці або інтернеті олію зародків пшениці. Можете втирати її в чистому вигляді або додавати рослинну олію та мед в рівних пропорціях. Засіб лишіть на голові на пів години і повторюйте процедуру 2 рази на тиждень. Уже після 3 – 4 сеансів ви помітите покращення.

Народні рецепти масок для волосся

Задумувались над тим, які розкішні шевелюри мали наші бабусі без інноваційної косметики, якою зараз користується кожна жінка? На практиці вже давно доведено: чим простіше, тим ефективніше. Це стосується і догляду за волоссям в домашніх умовах – рецепти на натуральній основі допомагають самотужки створювати дієві засоби.

Авокадо для росту волосся

Цей продукт покращує кровообіг та активізує волосяний фолікул. Візьміть 2 ст. л. м’якоті, додайте один жовток та 1 ч. л. оливкової олії. Нанесіть суміш на 20 хв. на основну довжину, не чіпаючи шкіри голови. Ретельно змийте.

Імбир для відновлення структури

У складі цього коренеплоду присутні вітаміни А, С, нікотинова кислота, залізо, фосфор, магній та інші мінерали. Він ефективно відновлює пошкоджені пасма. Слід лише змішати 1 ч. л. молотого імбиру з рослинною олією. Отриманою сумішшю обробіть локони та залиште на пів години, закривши рушником. Опісля змийте.

Персикова маска для пошкоджених кінчиків

Цей фрукт – просто вітамінна бомба. Він добре підживить шкіру голови та збагатить корисними елементами пасма. Для приготування засобу підігрійте молоко, м’якоть персика збийте в блендері і змішайте компоненти. Нанесіть на кінчики на 30 хв.  

Лікувальні маски для волосся

Топ-масок для волосся очікувано очолюють рецепти лікувальної дії. Вони значно ефективніші за ті засоби, які призначені просто для повсякденного догляду, і направлені на вирішення серйозніших проблем.

Від лупи

Петрушка – найкращий спосіб боротьби з лупою. Подрібніть зелень, додайте трішки оливкової олії і помістіть суміш на водяну баню, щоб вона нагрілася. Потім втирайте в шкіру голову та розподіляйте по всій довжині локонів. Повторюйте процедуру тричі на тиждень.

Маска від випадіння волосся

З’єднайте 5 ч. л. коньяку, 8 ч. л. соку цибулі, 20 ч. л. відвару реп’яха та втирайте в шкіру голови за 2 години до миття.

Від посічених кінчиків

Один жовток змішайте з оливковою олією, порошком хни, медом та коньяком (все по 1 ст. л.). Втирайте в кінчики локонів та тримайте пів години. Змийте й нанесіть на волосся теплий кефір, одягнувши на голову шапочку. Закінчіть процедуру через 30 хв.

Навіть найдорожчий шампунь та кондиціонер за ефективністю не може зрівнятися з масками, зробленими своїми руками. Вони рекомендовані абсолютно всім жінкам, не залежно від типу та стану волосся. Та, щоб ці процедури принесли користь, потрібно робити їх не рідше, ніж двічі на тиждень. При цьому курс триває мінімум 2 місяці, а за потреби – подовжується до пів року. Та врахуйте, що не можна чергувати кілька масок. Ви повинні пройти курс по одному рецепту, а вже опісля спробувати інший засіб.

Доглядайте за волоссям – і воно віддячить вам здоров’ям та природною красою!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волосся, Здоров'я, краса, жінки
В тему