Поради

Ламінат в інтер'єрі: підбираємо колір і фактуру

Ламінат в інтер'єрі: підбираємо колір і фактуру

Ламінат підходить для оформлення будь-якої кімнати: спальні, дитячої, вітальні або кухні. Однак для того, щоб покриття прослужило довгий термін і було максимально комфортним в експлуатації, його необхідно підбирати дуже ретельно.

 

Види ламінату

Сучасні виробники пропонують два різновиди покриття:

 

- традиційний;

- вологостійкий ламінат.

 

Звичайний ламінат – це найпопулярніший різновид покриття. Він комфортний у використанні, доступний і може поєднуватися з будь-яким інтер'єром помешкання. Однак єдиний мінус матеріалу – низька стійкість до впливу вологи. За рахунок чого в практичності такий ламінат істотно поступається другому типу. Покриття швидко приходить в непридатність при небережному експлуатуванні.

Вологостійкий ламінат має високий опір впливу води і пари, а тому оптимально підходить для вистилання підлоги в кухонному приміщенні.

 

Вибираємо фактуру поверхні

Тип поверхні ламінату – це характеристика естетичної привабливості, яка дозволяє поєднувати певні інтер'єрні рішення. До того ж, від цього фактора залежить практичність в експлуатації і догляді за покриттям. Розглянемо головні типи фактур, які пропонують сучасні виробники:

- натуральна деревина;

- глибоке тиснення;

- напівматова поверхня;

- хромована;

- фактура під плитку;

- тиснення під шкіру;

- благородна матова;

- тиснення з малюнком;

- хвиляста фактура;

- дерево під маслом;

- глянець;

- зістарена поверхня.

 

Відтінки в інтер'єрі

Крім технічних критеріїв, при виборі підлогового покриття слід відштовхуватися від тональності ламінату. Колір дозволить створити унікальний дизайн, а також особливу атмосферу в оселі. Отже, розглянемо два головних типи ламінату: світлий і темний.

Вибираючи світлі тони для підлоги, господар зіткнеться з найбільш вагомою проблемою – непрактичністю і трудомісткістю в догляді. Однак білий ламінат в інтер’єрі дозволяє створити візуальний ефект розширення простору і легкості. Крім

того, таке покриття оптимально поєднується з темними предметами меблювання, на ньому менш помітні пил і дрібні подряпини.

Світлий ламінат рекомендується стелити в приміщеннях, які виходять вікнами на затемнений бік вулиці, щоб створити більш теплу і насичену обстановку.

Підлога в світлих кольорах універсальна для будь-якого оформлення кімнати.

Темний ламінат в інтер’єрі дозволяє створити гідний контраст. До того ж, таке покриття збагачує дизайнерське оформлення приміщення; надає благородний блиск; підкреслює зовнішню дорожнечу обробки; дозволяє розставити акценти на меблевій обстановці.

Проте темний ламінат слід поєднувати правильно, використовуючи не більше двох тонів. Серед недоліків можна виділити те, що покриття трохи затьмарює дизайн і краде простір. Але ці моменти можна обіграти правильно розміщенням меблів або декоративних предметів інтер'єру.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт
В тему