Поради

Як прибрати розтяжки на сідницях?

Як прибрати розтяжки на сідницях?

Розтяжки на сідницях точно не додають краси навіть найвитонченішій фігурі. З медичної точки зору розтяжки, також відомі як стрії, – це внутрішні розриви шарів епідермісу. Такі рубці зазвичай мають відмінний від шкіри відтінок.

Ці мало привабливі дефекти шкіри абсолютно безпечні і не несуть ніякої загрози нашому організму, але неабияк псують настрій жінкам. Найчастіше розтяжки з’являються на животі, грудях, стегнах, а також сідницях.

Існує велика кількість способів позбутися розтяжок. Але перш ніж боротися з цією проблемою, потрібно розібратися, чому розтяжки взагалі виникають.

Чому з’являються розтяжки

Однозначно відповісти на питання чому з’являються розтяжки на попі, – неможливо. Причина появи стрій може бути різною у кожному окремому випадку. Найчастіше, цю косметичну проблему спричиняє:

  • Нездорове харчування. Розтяжки з’являються від зловживання жирною, солодкою їжею, мучними продуктами. Залишають такі рубці на шкірі солодкі газовані напої і алкоголь;
  • Коливання ваги. Шкіра не встигає за різкою зміною ваги людини, тому обвисає, втрачаючи еластичність. І як показує практика, легше боротися з зайвими кілограмами, а ніж розгладити згодом розтяжки;
  • Професійний спорт. Часто заручниками розтяжок стають спортсмени, адже з набором м’язової маси, як бонус, отримують розтяжки;
  • Гормональний дисбаланс. Гормональний фон також впливає на еластичність шкіри;
  • Вагітність. Виношуючи маля, жінки активно набирають вагу, а гормональний фон різко перебудовується. Шкіра фізично не може встигнути за такими змінами. Тут і з’являються розтяжки;
  • Підлітковий вік. У дітей 12-18 років з’являються розтяжки через період статевого дозрівання, а наднирники або яєчники починають виробляти гормонів вдвічі більше ніж зазвичай;
  • Сухість або старіння шкіри;
  • Поява захворювань ендокринної системи;
  • Наявності спадкових факторів;
  • Ожиріння. Шкіра не здатна втримати підшкірний жир і починає розтягуватися та покриватися мікротравмами.

Важливо: Якщо розтяжки на вашому тілі з’явилися, а жодне з перелічених пояснень вас не стосується, вірогідніше всього, проблема ховається глибше. В такому випадку за поясненнями краще звернутися до фахівця.

Як позбутись розтяжок на сідницях?

Щоб попередити та позбутись розтяжок на сідницях, необхідно правильно харчуватись, вести здоровий образ життя та займатись спортом. Розглянемо детальніше

Вітамінна терапія

Ознайомившись з причинами появи розтяжок, можна приступати до комплексної боротьби з ними. Розгладити стрії можна фізичними вправами, домашній скраб і креми чи салонними методами. Однак, перше на що варто зробити акцент, – правильне харчування. Стан шкіри напряму залежить від того, чи отримує організм з їжею всі необхідні йому компоненти. Аби розгладити розтяжки, які вже з’явилися та попередити появу нових, у всій раціон потрібно ввести продукти, які багаті на:

  • Вітамін А. Активізує процес росту та відновлення шкіри, додає їй пружності та еластичності, сприяє оновленню клітин. Знайти Вітамін А можна у моркві, броколі, риб’ячому жирі і субпродуктах;
  • Вітамін С. Сприяє затягуванню ран і рубців, прискорює синтез колагену і бере участь в сполучних процесах шкіри. Вітаміном С багаті цитрусові, ягоди, зелень, шипшина, болгарський перець;
  • Вітамін Е. Цей елемент також називають вітаміном краси. Він виступає природнім антиоксидантом, пришвидшує метаболізм, омолоджує шкіру, сприяє загоєнню ран. Джерела вітаміну Е – горішки, сухофрукти, рослинні масла, авокадо;
  • Цинк. Цей мікроелемент бере участь в синтезі колагену. Якщо організм не відчуває недостачі цинку, то розтяжки не з’являться. Цинку багато у какао і гіркому шоколаді, нежирному м’ясі, субпродуктах та харчовому желатині.

Окрім збагачення щоденного раціону цими продуктами, рекомендують відмовитися від жирної, швидкої їжі та пити більше води.

Фізичні вправи

Важлива роль у боротьбі з розтяжками приділяється фізичній активності. Навіть найелементарніші вправи сприяють насиченню шкіри кров’ю та киснем. Найпростіший спорт зробить шкіру більш щільною і підтягнутою, а розтяжки на сідницях стануть вужчими і менш помітними. Зокрема, позбутися розтяжок можна наступними комплексами вправ:

  • Вправа №1: Сядьте на стілець, тримаючи корпус рівно. Руками вхопіться за край стільця і починайте водити ногами вгору-вниз. Повторіть вправу близько 25 разів, всього зробіть три підходи. Така гімнастика зміцнює м’язи в області стегон;
  • Вправа №2: Ляжте на на підлогу, підніміть вгору одну ногу, щоб утворився прямий кут. Ви повинні відчути як натягуються м’язи. Таку ж вправу проведіть з іншою ногою. Зробіть три підходи по 15 разів для кожної ніжки;
  • Вправа №3: Ляжте на живіт, а руки розведіть в сторони. Спочатку підніміть вгору праву ногу, опустіть її вниз. Те ж саме і для лівої ноги. Витягуйте ногу якомога вище. Рухи повільні, плавні, м’язи натягуються. Зробіть два-три підходи по 10 разів для кожної ноги;
  • Вправа №4: ляжте на спину, а ноги зігніть під прямим кутом. Одну ногу підніміть вгору, піднімаючи стегно. Видержіть таке положення на 10-15 секунд. Поверніться у вихідне положення. Відпочиньте. Те ж саме зробіть для іншої ноги. Всього рекомендується виконати п’ять підходів по 10 разів для кожної ніжки.

Рецепти скрабів від розтяжок на сідницях

Якщо вас цікавить, як позбутися розтяжок на попі в домашніх умовах, то варто звернути увагу на , скраби та креми власного приготування. Такі методи можуть стати кращими помічниками в боротьбі зі стріями.

Домашні рецепти приваблюють дешевизною, натуральністю та можливістю самостійно підібрати інгредієнти для скрабів.

Пропонуємо вам кілька рецептів ефективних домашніх скрабів та кремів для розгладження розтяжок:

Сіль та гліцерин

Скраб за цим рецептом можна приготувати та зберігати у холодильнику, адже процедуру рекомендується повторювати вранці і ввечері.

Інгредієнти:

  • Крупна морська сіль;
  • Рідкий, натуральний мед;
  • Гліцерин.

Гліцерин можна купити у будь-якій аптеці. Якщо ви цікавитесь, чим можна замінити гліцерин двома, то аналог виготовить з желатину і цукру. Змішайте їх в рівних пропорціях і додайте в мильний розчин (приблизно 30 м).

Змішайте 1 ч. л. гліцерину та 1 ч. л. меду з 0,5 ч. л. солі. Суміш нанесіть на сідниці та втирайте масажними рухами протягом п'яти хвилин. Потім змийте з гелем для тіла.

Олія та мандарин

Незвичайний і ефективний рецепт. Він не лише прибирає розтяжки, а і омолоджує шкіру, робить її еластичною та ніжною. А ще цей засіб можна зберігати у холодильнику до чотирьох днів.

Інгредієнти:

  • Оливкова олія;
  • Морква;
  • Мандаринова шкірка.

Половинку свіжої морквини, шкірку мандарину та 4 ст. л. олії перебийте у блендері. Має вийти густе пюре. Масажними рухами втріть скраб у вологу шкіру. Після процедури змийте залишки маски теплою водою. Для кращого результату нанесіть зволожувальний крем.

Олійка

Спортсмени, жінки після пологів, підлітки, – всі задумуються над тим, як позбутися розтяжок на попі. А лікування розтяжок маслом – один з найпопулярніших методів. Для процедури вам знадобиться олія сандалового дерева, безсмертника, жасмину чи мандаринове масло, – обирайте за смаком. Кожне масло діє на уражені ділянки по-різному. Для кращого ефекту, втирайте масло після скрабу або пілінгу і масажуйте уражену розтяжками ділянку шкіри протягом 10 хвилин. Зайву олію стріть серветкою.

Кожне з цих масел насичене багате речовинами і мікроелементами, а відтак корисніше для шкіри у чистому вигляді.

Яєчний білок

Вивести свіжі рубці просто і швидко, а як позбутися розтяжок, якщо вони застаріли? В цьому допоможуть народні методи. Зокрема, можна використати яєчний білок.

Відділіть два білки від жовтків. Білки збийте до густої піни. На чисту шкіру нанесіть піну і зачекайте доки вона підсохне. Тоді змийте водою. 2 тижня процедур раз в день і рубці посвітлішають.

Сік лимона і огірка

Наступний рецепт підійде тим, хто задумується, як прибрати розтяжки після пологів на попі. Соком половинки лимону і одного огірка протирайте проблемні місця протягом 10 хвилин щодня. Ці два компоненти відбілюють шкіру, і вже за кілька тижнів рублі посвітлішають.

Сік алое

Косметологи рекомендують лікувати розтяжки на попі соком алое. Ця рослина багата живильними речовинами, які добре лікують дерматологічні захворювання, в тому числі і розтяжки. Видавіть сік рослини, обробіть ним проблемні зони, почекати протягом 2 годин і змийте.

Голлівудський скраб

Подейкують, що цим рецептом лікують стрії голлівудські зірки. Проте знайти інгредієнти для цього скрабу можна у власній кухні.

Інгредієнти:

  • Мелена натуральна кава;
  • Цукор (краще коричневий) чи велика морська сіль;
  • Олійка для масажу (будь-яка).

У глибокій ємкості змішайте всі компоненти. Консистенція суміші повинна бути в’язкою, не надто рідкою чи густою. Отриману масу помістіть у конвертик, який можна зробити з кількох шарів марлі чи капронових колготок. Імпровізованою губкою легко обробляйте шкіру з розтяжками протягом десяти хвилин. Залишки суміші змийте теплою водою. Процедуру проводьте тричі на тиждень. Вже за кілька тижнів стрії посвітлішають, а згодом взагалі зникнуть.

Що робити, щоб не з’явилися розтяжки

Дуже добре, якщо ви вже знаєте, як позбутися розтяжок. Але набагато краще знати, що потрібно робити, щоб ця проблема не з’явилася. Адже розтяжки можуть утворитися з багатьох причин, і іноді, навіть дорогі салонні процедури не можуть їх вивести і тим паче гарантувати, що стрії більше не з'являться.

Косметологи рекомендують:

  • Правильне харчування та заняття спортом;
  • Контролюйте зміни ваги;
  • При вагітності захищайте шкіру маслами та кремами;
  • Робіть домашні скраби та пілінги від розтяжок для профілактики (плюс, це ще й захистить від цилюліту);
  • Починайте боротьбу з розтяжками на ранніх стадіях. Зі старими стріями працювати дуже тяжко та довго;
  • Мазь або крем мало просто наносити на шкіру – їх треба ретельно втирати. Масаж підсилює дію лікувальної косметики;
  • Проводьте скраб та пілінг мінімум кілька тижнів. Результату іноді доводиться чекати 2-3 місяці.

Головне в боротьбі з розтяжками на сідницях – комплексний підхід і регулярність. Можливо, повністю позбутися від розтяжок не вдасться, але, якщо не здаватися, вони стануть менш помітними.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, жінки, Целюліт
В тему