Поради

Як захистити свій дім від грабіжників

Як захистити свій дім від грабіжників

Залізні двері не гарантують абсолютної безпеки вашому дому. Як максимально захиститися від злочинців? Скористайтеся наступними ефективними порадами.

 

Китайські двері – не перешкода. Економія на дверях у результаті може обернутися проти власника. Злочинці зі стажем можуть відчинити їх ледь не консервним ножем. Кращий варіант – суцільнометалеві двері. Їхня вартість – від 300$, проте злодії не зможуть їх вибити чи пошкодити.

 

Замок важливіший. Хороший замок – важливіша перешкода, ніж самі двері.

Він має бути обов'язково врізним, а не накладним. Уточніть цей нюанс у продавця. Накладний дуже легко зламати, достатньо лише зняти передню панель і видалити серцевину із замка. Тому надайте перевагу врізному, і бажано, щоб він мав свій секрет. Наприклад, максимальну кількість оборотів для ключа. Бажано, щоб у замка було 3-4 оберти. Ще один важливий нюанс – кількість ригелів у замку. Це такі собі важелі в замку, які висуваються, коли ключ повертається. Їх має бути два або більше. Купуючи замок, обирайте імпортний. Не важлива кількість замків, провідну роль відіграє їхня якість. Встановіть і захисний ланцюжок. А ще краще – додаткові внутрішні двері. Це ще одна перешкода на шляху злодія, яка принаймні затримає його на довше. Купуючи двері і замки, вибирайте більш скромні за зовнішнім виглядом. Не варто привертати зайвої уваги.

 

Безпечні вікна. Сучасні злодії можуть навіть виламувати пластикові вікна. Проте зараз вікна можна навіть бронювати. Для цього із середини квартири на скло встановлюється плівка, котра просто-таки зростається зі склом. Вікно, захищене такою плівкою, не вдасться розбити навіть великим каменем, воно може витримати навіть вибух, лише трохи деформувавшись. Ця послуга недешева, зате має додаткові функції: слугує затемненням від сонця, тонує вікно, захищаючи від чужих поглядів.

 

Важливий нюанс при виборі вікна. Сучасні вікна можна оснастити спеціальною протизламною фурнітурою. Уточніть про її наявність у продавця. Ціна такої фурнітури не повинна бути набагато вищою, зате виробники гарантують її високу якість і надійність, заявляючи навіть про те, що необхідність у решітках на вікнах відпадає. Фурнітура ділиться на кілька класів захисту. Перший клас захистить від злому без додаткових інструментів. Другий – витримує вплив всіх механічних (неелектричних) інструментів.Третій – захистить від злому із застосуванням ломів чи інших знарядь.

 

Решітки не втрачають актуальності. Решітки на вікнах – колишній метод захисту, який не втратив своєї актуальності і сьогодні. Зараз можна вибрати їхній колір і візерунок на свій смак, а проте багато хто скаржиться, що почуває себе із решітками на вікнах, як у клітці. Найкращий варіант решітки – ґрати товщиною від 10 до 15 мм. Проте пам’ятайте, що бувають різні випадки, інколи може виникнути необхідність вибратися із квартири через вікно. У такому випадку ґрати можуть нашкодити. Тому одне із вікон краще оснастити простішими решітками, хоча вони і не надто ефективні при захисті від злодіїв.

 

Захисні ролети. Відносно новий метод захисту – спеціальні ролети. Зовні вони схожі на жалюзі, а проте це зовсім інше. Їх не можна розрізати чи зламати. Відкриваються вони за допомогою спеціальної кнопки.

 

Довірте охорону професіоналам. Усе більше людей розуміють необхідність у професійній охороні. Цей метод захисту – найбільш надійний і перевірений. У професійних охоронних фірмах клієнтам порадять різноманітні методи захисту, на будь-який смак і вміст гаманця. Для прикладу, можна обладнати вдома сигналізацію, яка оглушливо зареве при спробі проникнути до будинку. Така сигналізація не потребує абонплати. Ще один цікавий і бюджетний варіант –  автономна GSM-сигналізація, яка, у випадку проникнення у будинок, присилає смс або телефонує господареві. Сигналізація теж не потребує абонплати. Проте її можна підключити до охоронного пульта, тоді щомісяця будете сплачувати певну суму, але у випадку вторгнення до будинку охорона відразу примчить на допомогу.

Способів професійного захисту є дуже багато. Фахівці допоможуть вам визначитися із вибором.

                               

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему