Поради

Як вибрати хорошу няню

Як вибрати хорошу няню

Якщо ви потребуєте послуг няні, краще звернутися до професійних агенцій, де вам запропонують перевірену і надійну кандидатуру. Можна скористатися і порадами знайомих, але тоді відповідальність за вибір няні лягає повністю на вас.

 

У будь-якому випадку, домовляючись про зустріч із потенційною нянею, потрібно обговорити із нею усі умови співпраці, графік роботи, оплату, визначити чіткий перелік обов’язків, які вона виконуватиме. Обов’язково вимагайте від няні довідки про стан здоров’я.

 

Які документи повинна показати няня.

Найкраще, якщо окрім паспорта, потенційна няня показала диплом про освіту, рекомендації від попередніх роботодавців, оновлені медичні довідки, у яких повинні бути довідки від дерматовенеролога, нарколога, результати флюорографії, аналізи на ВІЛ, гепатит, RW, бакпосів та інші відомості. Не зайвим буде занотувати собі паспортні дані майбутньої няні.

 

Ознаки хорошої няні.

1. Пунктуальність і відповідальність;

2. Охайна зовнішність;

3. Психологічна сумісність із дитиною та батьками;

4. Комфортний і спокійний стан дитини під час перебування із нянею;

5. Няня дослухається до порад і вимог батьків;

6. Психічна врівноваженість;

7. Чуйне та уважне ставлення до дитини.

 

Обов’язково визначте випробувальний термін, упродовж якого знайдіть час прослідкувати за роботою і поведінкою няні. Варто в перші кілька днів бути поруч із дитиною і нянею, щоб маля звикло до нової людини і почувалося в її присутності безпечно. Не потрібно відразу змушувати дитину спілкуватися з нянею. Нехай процес знайомства протікає максимально природно і ненав’язливо.

Няня повинна: розповідати про досягнення малюка, повідомляти про можливі проблеми, детально ознайомлювати батьків із усім, що відбулося з дитиною за час їхньої відсутності. Няня може гладити дитину або брати на руки. Але ласкавих емоцій не повинно бути забагато.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему