Поради

Як вибрати фотографа

Як вибрати фотографа

Є чіткі критерії для вибору фотографа

 

1. Подобається чи ні. Ситуація не повинна викликати сумнівів. Якщо вагаєтеся, краще пошукайте іншого. Можливо, він просто не підходить саме вам, а кращий варіант обов’язково знайдеться. Не довіряйте думці друзів, поки самі не переконаєтеся у тому, що фотограф відповідає вашим вимогам.

 

2. Досвідченість. Запитайте у фотографа, скільки років професійного стажу він має.  Хоча досвід не завжди свідчить про професіоналізм, а проте він повинен бути. Якщо берете початківця, ризикуєте стати об’єктом для експериментів.

 

3. Портфоліо. Обов’язковий елемент при виборі фотографа сьогодні. Чим більше фотографій представлено в портфоліо, тим краще. Обов’язково перегляньте тематичні зразки, які відповідають вашим вимогам. Наприклад, якщо шукаєте фотографа на весілля, передивіться його весільні знімки. Дуже добре, якщо фотограф показує вам роздруковані фотографії. На них краще помітна якість і, відповідно, можна зробити висновок про те, наскільки якісною є його апаратура.

 

4. Слава. Послуги відомих фотографів коштують дорожче. Але якщо фотограф зробив собі ім’я, значить, він заслуговує на визнання і на вкладання додаткових фінансів.

 

5. Власний сайт. Зрозуміло, що це може собі дозволити фотограф-професіонал, який добре заробляє, зарекомендував себе, а значить, ви можете бути впевнені в його професіоналізмі та серйозному підході до справи.

 

6. Професійна фототехніка. Якість техніки може оцінити тільки професіонал. Крім того, навіть професійний фотоапарат у руках аматора може дати негативний результат. Краще співвідношення – середньої якості техніка і професійний фотограф. Можете запитати, якої марки і який номер фотоапарата у вашого фотографа, а потім подивитися в Інтернеті, що собою представляє ця модель.

 

7. Схвальні відгуки. Якщо можливо, розпитайте людей, які наймали цього фотографа, про якість його роботи, про готовність йти на контакт. Не дуже довіряйте коментарям у соцмережах, зрозуміло, що вони дуже часто відбираються.

 

Які запитання потрібно ставити фотографу:

Коли будуть готові оброблені фото? Дуже часто навіть професійні фотографи в силу своєї зайнятості відтягують момент обробки фотографій і, відповідно, пізно виконують ваше замовлення. Оговоріть чіткі рамки, коли фотограф зможе віддати фото, тоді матимете можливість вимагати своє замовлення в усталені терміни.

Яку кількість знімків фотограф віддасть вам?

Чи віддасть він усі фото, включаючи браковані кадри, чи лише оброблені?

Чи буде працювати до кінця заходу, чи тільки в певні моменти?

Якщо берете фотографа на масові святкування, поясніть, кого він повинен знімати в першу чергу.

Обираючи фотографа, зважте, чи підходить він вам як людина. Фотограф може бути професіоналом, але не відповідати вашим вимогам. Тут не зайвим буде прислухатися до інтуїції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему