Поради

Біль у спині: як уникнути страждань

Біль у спині: як уникнути страждань
Кожну мить наше тіло відчуває дію сили тяжіння. Наш хребет буквально здавлює, коли ми працюємо в офісі, сидячи за столом, і страждає від трясіння під час їзди в транспорті. Тому, аби тіло завжди було здоровим, варто дотримуватися певних правил.
 
Рухайтеся 
Підтримуйте ваше тіло в здорових параметрах, контролюйте вагу, давайте тілу регулярні фізичні навантаження, уникайте сидячого способу життя, щоб запобігти ослабленню м'язів спини і пов'язаний з цим ризик травматизації. Чим більше ви в русі і чим активніші, тим ви здоровіші. 
 
Тримайте спину рівно 
Протягом дня нам доводиться подовгу сидіти. Тому контролюйте положення спини, коли сидите. Екран комп'ютера розташуйте майже на рівні очей, злегка під нахилом вгору. Рівень сидіння стільця має бути таким, щоб ноги зручно розташувалися зігнутими в колінах під кутом 90°. 
 
Робіть перерви, якщо доводиться довго сидіти 
Регулярні короткі перерви краще, ніж одна велика перерва. Кожні півгодини або годину вставайте, щоб пару хвилин пройтися і зняти напругу з хребетного стовпа, яка неминуче виникає при тривалому сидінні. 
 
Мінімізуйте використання ноутбука і мобільного телефона 
Ноутбук – найгірший з точки зору ергономіки винахід. Мобільні телефони в цьому плані не набагато кращі, оскільки користуючись мобільним телефоном, ми мимоволі повертаємо голову набік, що веде до стійкого напруги в шиї. За можливістю користуйтеся телефонною гарнітурою. 
 
А чи правильно ви спите? 
Спати треба на боці на рівній жорсткій поверхні. Ця поза «зародка» дозволяє зняти напругу зі спини. Подушка, покладена між ніг, зніме напругу з колін. 
Якщо біль у спині дозволяє рухатися, дайте спині можливість попрацювати в безпечному режимі. Пройдіться пішки або поплавайте. Це розвантажить хребет без ризику погіршення стану.
 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, лікування
В тему