Поради

Як дешево відпочити в Європі

Як дешево відпочити в Європі
Мрієте про відпочинок в Європі, але боїтеся зайвих витрат? Скористайтеся наступними порадами, і ви переконаєтеся, що подорож до Європи може бути не тільки дуже цікавою і незабутньою, але і економною.
 
Складаємо маршрут відпочинку. 
Почніть із визначення місць, які хочете побачити і де плануєте побувати.
 
Транспорт. 
Найвигідніше подорожувати до Європи літаком. Ціна на білети бюджетних авіакомпаній, так званих лоукостерів, приємно здивує кожного. Для прикладу, надійною компанією, яка здійснює недорогі рейси в Європу, є східноєвропейська авіакомпанія Wizz Air (www.wizzair.com ). Сьогодні літаками Wizz Air Ukraine можна полетіти до багатьох міст Європи таких, як Гамбург, Барселона, Мілан, Неаполь, Будапешт та інші. Користуватися сайтом легко і зручно. Бюджетні польоти в Кельн можна замовити за допомогою німецької авіакомпанії «Germanwings» (www.germanwings.com).
 
Якщо бажаєте самотужки організувати переліт із однієї країни Європи до іншої, вам варто мати повний список авіакомпаній-лоукостерів Європи. Дивимося список тут: www.flylowcost.ru/low-cost-airlines-Europe. 
Боїтеся літати? Виберіть залізницю, але пам’ятайте: у Європі це задоволення не з дешевих. Економно подорожувати поїздом можна за допомогою InterRail – це узагальнений залізничний квиток, який діє в усій Європі, інакше його називають Global Pass. На його ціну впливають кількість подорожей, термін дії, величина територій, які будете проїжджати. Для прикладу, найдешевший квиток може коштувати близько 32 євро. Він забезпечить вільне пересування протягом 3 днів однією із таких країн: Болгарія, Чехія, Македонія, Сербія, Словаччина, Словенія. Якщо бажаєте дізнатися більш детально про InterRail Global Pass, завітайте на сервіс www.interrailnet.com/interrail-passes/interrail-global-pass.
Пам’ятайте, що квитки на авіаперельоти та залізничні перевезення потрібно замовляти завчасно.
 
Проживання.
Якщо вам не принципово, в якому районі європейського міста жити, краще підібрати готель на околиці. Він може бути якісним, але набагато дешевшим, ніж у центральних районах. Зазвичай в Європі транспортна мережа чудово розвинута повсюдно, а не лише в центральних частинах. Яким би віддаленим не був готель, біля нього обов’язково виявиться автобусна стоянка або ж метро.
Звісно, в наш час найдешевше відпочивати у хостелах. Хостел – це вид готелю, в якому в номерах проживають незнайомі між собою туристи, кожному із яких виділяється ліжкомісце. Ціна за одну ніч в європейському хостелі стартує від 10 євро. Хочете забронювати хостел? Вам сюди:
www.hostelworld.com
www.hostelbookers.com
www.bookinhotels.com
Пам’ятайте, що місця проживання краще бронювати заздалегідь.
 
Покупки.
Навіть купуючи товари в Європі, можна суттєво зекономити. Допоможе вам у цьому така хитра річ, як чеки tax free, які дають можливість повернути податок на додану вартість, який входить у ціну європейських товарів. Врахуйте, що сума податку в країнах Європи може сягати від 12 до 25%! Тепер ви уявляєте, наскільки суттєвою може стати ваша економія. Щоб повернути готівку, необхідно зробити в Європі покупки на загальну суму від 150 євро, хоча в різних країнах сума може бути різною. Покупки потрібно робити в магазинах, які входять в систему Global Refund. Вам необхідно сказати продавцеві, аби він видав чек на покупку і чек tax free. Обидва чеки необхідно пред’явити на кордоні. У вас можуть попросити показати куплений товар в цілій упаковці. Гроші вам відшкодують або відразу на кордоні, або ж відправлять вам на рахунок. Важливо: ПДВ на харчові продукти не повертають! 
 
Щоб зекономити, скористайтеся такими порадами:
– Відвідуйте кафе на околицях, там завжди дешевше, а на смак не гірше. 
– Купуйте продукти в супермаркетах. 
– Не замовляйте платні екскурсії, краще купіть якісний путівник або ж скачайте в Інтернеті аудіогід. Це можна зробити на сайті www.edemsami.com. Влаштована самотужки екскурсія і цікавіша, і вільніша, адже вам не треба буде поспішати за групою, зможете по-справжньому оцінити європейське життя.
– Вибирайте для подорожі «не сезон». Проживання буде значно дешевшим, і вашому відпочинку не заважатимуть натовпи туристів.
 
Визначаємо, що подивитися. 
Мало хто знає, але на відвідуванні музеїв, галерей, театрів та інших культурних місць можна суттєво зекономити, придбавши єдину європейську карту EURO26, яка забезпечує знижку від 5% до 100% на вхідні білети. Картку можна придбати і в Україні на сайті www.euro26.org.ua, але вона діє тільки для людей віком до 30 років. Старші можуть скористатися карткою PASS, яку потрібно купувати після приїзду на місце призначення.
 
Нагадування. 
Не полінуйтеся занотувати усю інформацію про вашу поїздку, аби уся вона була під рукою в потрібний момент.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, туризм
В тему