Поради

Як захистити дитину від застуди взимку

Як захистити дитину від застуди взимку
Прості та ефективні поради допоможуть вам максимально унеможливити застуду або грип у зимовий період.
 
Зазвичай інфекцію дитина отримує від інших людей, а тому найбільш уразливою вона стає, перебуваючи у громадських місцях таких, як транспорт, супермаркети, школи, садочки тощо. Постарайтеся у найбільш небезпечні періоди максимально уникати відвідування місць, де скупчуються люди. Для того, щоб захистити дитя від ГРВІ, батьки вдаються до різноманітних заходів, серед яких дуже поширеним є використання оксолінової мазі. Нею змащують носик дитини перед тим, як вийти на вулицю. Головною перевагою мазі є її безпечність. Навіть вагітні та матері, які годують грудьми, можуть її застосовувати.
 
Така проста річ, як миття рук водою із милом, теж стає дуже важливою, особливо взимку. Через руки небезпечні інфекції передаються дуже часто, а тому завжди мийте їх, коли приходите додому. 
 
Щеплення від грипу стають останнім часом досить популярним методом протистояння хворобі. Проте відповідь на те, наскільки ця процедура ефективна, є неоднозначною. Хтось скаже, що щеплення допомогло, інший, навпаки, може доводити, що ін’єкція несе шкоду і послаблення імунітету. У будь-якому випадку перед щепленням, необхідно зробити проби на можливі алергічні реакції в дитини, адже вакцина може нести приховану загрозу алергікам.
 
Природні мікстури
Багато хто для захисту від сезонних інфекцій вдається до захисту народними методами. Так, настоянка ехінацеї або жень-шень допоможуть підвищити опірність організму хворобам і не завдадуть шкоди. Приймати такі препарати слід згідно із інструкцією, зазвичай вранці, раз на день. Корисними та імуностимулюючими стануть напої із шипшини, смородини, журавлини. Ромашка, звіробій, шавлія та інші популярні лікарські рослини завжди до ваших послуг у закріпленні імунітету та боротьбі із недугами.
 
Правильно вдягайте
Часто проблемним для батьків стає запитання: як правильно одягати дитину в холодний сезон. Багато хто занадто старається і вдягає дитину дуже тепло. У результаті маля пітніє, що неминуче призводить до застуди, а то й гірших проблем. Перегрівання дуже шкідливе для дитини, воно дуже послаблює імунітет. Щоб правильно одягнути дитину на прогулянку, використовуйте одяг, який гріє так само, як і ваш. Орієнтуйтеся на власні відчуття. І тільки якщо дитина дуже маленька і на вулиці переважно спить, додайте ще один шар одягу. Рухливу дитину варто, навпаки, одягнути менше. Для активних дітей можна купувати спеціальну термобілизну.
 
Вчасні заходи
Якщо посеред зими дитина приходить додому спітнілою, або ж мокрою і холодною, скористайтеся наступними профілактичними методами: організуйте зігріваючу ванну (t 37-38 °C ). Добре, якщо додасте у неї трав’яні відвари. Якщо у дитини промокли лише ноги, зробіть ванночку для ніг із використанням гірчиці. Традиційні зігріваючі напої такі, як молоко з медом або чай з лимоном також допоможуть. Проте напої мають бути не надто гарячими. Висока температура не тільки послаблює ефект, але й шкідливо впливає на мікрофлору організму. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, Школа батьківства
В тему

Останні матеріали