Поради

Як зберегти контакт із підлітком?

Як зберегти контакт із підлітком?

Ваш колись маленький і милий син став замкнутим? На запитання, в кращому випадку, відповідає: «все нормально». Пізні приходи додому, ця незрозуміла вам музика, тривалі телефонні розмови, нескінченне сидіння за комп'ютером — все це насторожує і засмучує. Як не втратити контроль над підлітком?

 

У першу чергу варто зрозуміти, що часовий відрізок, в який вступила ваша дитина, дуже важкий. Статеве дозрівання — період, коли вона украй вразлива. Друзі, телефон, комп'ютер, музика для неї важливіші за все. Часто підліток і сам не розуміє, чого він хоче, це виражається в парадоксальних вчинках. Він намагається зрозуміти, у чому сенс життя, що таке любов, чому не всі приймають його дружбу. Втручання старших сприймає різко негативно. Йому простіше спілкуватися з однолітками, адже у них подібні проблеми. Не можна йому в цьому дорікати. Необхідна умова взаєморозуміння — ваш спокій. Не будьте нав'язливими, знаходьтеся поруч, і він обов'язково звернеться до вас. Звернеться, якщо буде знати, що ви поважаєте його думку, довіряєте йому і не будете засуджувати.

Не слід загострювати конфлікти. Треба домовлятися. Рішення має влаштовувати всіх. Не намагайтеся бути істиною в першій інстанції, це може образити надовго. Краще будьте підлітку другом. Не намагайтеся тримати дитину під замком. Вона все одно дізнається, що таке алкоголь, сигарети і, в гіршому випадку, — наркотики, але від вас дитина повинна чути, наскільки це небезпечно. Бажано особисто знати друзів сина чи доньки. Звертайте увагу на його стан, коли він приходить з прогулянки. Часто підлітки не подобаються собі, допоможіть їм впоратися з комплексами.

12-14 років — дуже часто це період настання першого поцілунку, 16 — час першого сексуального досвіду. Ваше завдання — підготувати підлітка до того, що відбувається в цьому віці. Менструації, ерекції і полюції не повинні налякати дитину. Підготовка має відбуватися за статевою ознакою: дочка — мама, син — тато. Також не забудьте розповісти підлітку про результати небезпечного сексу і методи контрацепції. Краще, якщо це правильно зробите ви, ніж неправильно хтось інший.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, стосунки
В тему

Останні матеріали