Поради

Як доглядати за нарощеним волоссям

Як доглядати за нарощеним волоссям

Красиве, пишне та доглянуте волосся від природи – мрія кожної дівчини. Та не усім щастить із генетикою, і навіть попри догляд із коштовними салонними засобами та використання сироваток не вдається добитися бажаного результату. Напевне, саме для таких випадків б’юті-індустрія придумала досить нескладну, але дієву процедуру –  нарощування волосся з допомогою додаткових пасем.

Нарощування полягає у додаванні пасем штучного або натурального волосся, завдяки якому вдається значно збільшити об’єм та довжину. Вперше вдало наростили локони ще у 60-их роках минулого століття за допомогою клейкої стрічки. Згодом процедура вийшла на ринок: щоб наростити волосся треба було записуватися у дорогий салон та довгенько збирати гроші, бо коштувала краса недешево. Нині ж наростити шевелюру можна практично у будь-якому салоні, і результат буде вражаючим – ці пасма на виглядають як власні. Тож результат – красива та пишна зачіска.

Натуральне волосся для нарощування важче, ніж штучне, та водночас довговічніше. Але коштує натуральна сировина дуже дорого, адже йдеться про справжнє зрізане людське волосся достатньої довжини. Штучне теж буває кількох видів – популярний нині канекалон важко відрізнити від справжнього (його виготовляють із природного матеріалу – водоростей), він еластичний та не ламається. Водночас коштує воно значно менше.

Та не менш важливим є догляд за нарощеним волоссям – лише правильні засоби для штучних вставок та підходящі методи для миття і укладки дозволять надовго зберегти вау-ефект. Ми розповімо, чому нарощене волосся потребує особливих підходів та яких правил догляду слід дотримуватися.

Чому потрібен особливий догляд

Існує кілька типів нарощування: італійське, англійське, афрокосичка та стрічковий спосіб. Наростити волосся – чи не найпростіший етап, на котрому все зробить фахівець. Без належного догляду зберегти штучну красу складніше, ніж власне і на це є низка причин.

  1. Відсутність самооновлення. Під час росту нашого волосся воно постійно піддається впливу механічних факторів та довкілля, через котрі може випадати. Однак тоді на місці випалої волосини виростає нова. Адже фолікул протягом життя продукує близько 30 волосин. Натомість штучне волосся «одноразове» – якщо розчісувати його надто агресивно, підібрати неправильну методику тощо пасма можуть випасти безповоротно і жоден косметичний продукт не зможе їх повернути.
  2. Власне волосся потребує зміцнення. Не важливо, яким методом скористався майстер при нарощенні пасем, власні волокна зазнаватимуть додаткового тиску. Йдеться і про більшу масу, яку тепер мають утримувати корені волосся, і про збереження структури власної волосини міцною, аби вона не ламалася у місці прикріплення пучків.
  3. Неправильне використання засобів призведе до послаблення кріплення штучного волосся. Під час процедур миття, укладки та навіть сушки необхідно застосовувати правильні продукти та засоби і наносити їх особливим чином – наприклад, при частому потраплянні масок чи бальзамів  на лінію кріплення нарощеного волосся взаємодія послаблюється, тож воно випаде швидше.

Тому щоб надовго зберегти шикарний вигляд не забудьте потурбуватися за подальший догляд. Натомість неправильний догляд дорого коштуватиме. Можливе, наприклад, зсування локонів – через порушення структури капсули частина локонів «з’їжджатиме», створюючи неоднорідну картину. Або ж можуть утворюватися ковтуни, які дуже важко прочесати.

Косметика для нарощеного волосся

Залежно чи обрали ви справжнє зрізане волосся чи штучне, дещо буде різнитися й арсенал продуктів необхідних для догляду та коштуватимуть вони по-різному. Для натурального волосся необхідно подбати про всю довжину, натомість у штучних локонах основний акцент на засобах, які не зашкодять капсулі.

Зауважте що чимало косметичної продукції для догляду мають спеціальне маркування «для догляду за нарощеним волоссям», тож обирати рекомендують з-поміж них.

В обох випадках – і для донорського волосся, і для штучного – у якості шампуню рекомендують обирати продукт, призначений для жирного типу (цей засіб не міститиме додаткових жирних елементів). Таким чином, поверхня не ставатиме більш слизькою – це важливо, адже тоді воно менше тертиметься та знизиться ризик розхитування капсул. Обирайте безсульфатні та без спритові засоби – вони коштують приблизно стільки ж.

Читайте також

Перукарі забороняють користуватися продукцією для сухого волосся, оскільки вони можуть негативно вплинути навіть на вигляд штучної частини шевелюри. Важливо, щоб шампунь мав нейтральний рівень рН і досить рідку консистенцію.

Щодо масок, то їх слід наносити на волосся, оминаючи зону кріплення додаткових пасем. Важливо, щоб продукт мав примітки «для інтенсивного живлення» чи «зволоження».

Також додані пасма, особливо якщо волосся штучне, необхідно обробляти антистатичним спреєм – через тертя із одягом виникає небажаний ефект електризації волосся. Із цією ж метою можна використати масло із силіконом у складі. Однак, знову ж таки, треба запобігати його потраплянню на зону кріплення волосся. Важливо також не переборщити із засобом, адже той же силікон здатний  зробити волосину важкою.

Натуральному волоссю, використаному при нарощування, на противагу штучному знадобиться додаткове живлення. Тому скористайтеся маскою на основі молочних протеїнів для забезпечення шовковистості.

Якщо сумніваєтеся у правильності вибору, можете проконсультуватися із майстром, котрий виконував процедуру – він точно підкаже актуальну продукцію.

Деякі засоби можна приготувати вдома – для волосся згодяться желатинова маска та змащення кінчиків оливковою чи кокосовою оліями. Дуже важливо уникати застосування спритів та соків цитрусових.

Як правильно мити і сушити нарощене волосся

Після того, як вам наростили волосся, голову мити слід за 2-3 дні після процедури. Необхідно витримати деяку паузу в догляді, аби результат закріпився  та капсули набули стабільності.

 У подальшому ж, окрім застосування спеціальних продуктів для догляду, радять дотримуватися ще й таких рекомендацій:

  • Розчешіться перед процедурою. Важливо зробити це, адже процес значно полегшить розчісування волосся вже після миття.
  • Мити волосся дозволено тільки у напрямку його росту. Тобто не варто мити голову нахилившись над раковиною та спустивши локони донизу. Навпаки, коли вода падатиме зверху, це менше заплутуватиме волосся, яке перебуватиме у природньому положенні, а не «догори ногами» (це чинить негативний вплив на капсули та стоншує власне волосся, до якого кріпляться штучні локони). Ефект такого миття ви побачите уже при першому розчісуванні.
  • Не використовуйте надто гарячу воду аби помити волосся. Високі температури та безпосередній їхній контакт із капсулами здатний пошкодити клейкі елементи.
  • Намилюйте голову правильно: шампунь не варто втирати в шкіру голови, досить легко її помасажувати з невеликою кількістю засобу, а на нарощені штучні пасма не наносити його окремо. Адже під час змивання піна шампуню на шкірі промиє і локони та очистить забруднення.
  • Не перетримуйте шампунь. Косметичний продукт не варто надовго залишати на голові, оскільки він може пошкодити структуру нарощення. Тож потрібно дуже акуратно намилити голову і за 1-2 хвилини вже змивати.
  • Не слід викручувати чи терти волосся – такий підхід не підходить для догляду за нарощеними пасмами.
  • При нанесенні будь-яких засобів (шампунь, маска, кондиціонер) не накладайте їх безпосередньо на зону кріплення волосся. Шампунь рекомендовано трішки розбавити водою, рідшу консистенцію легше нанести та змити.
  • Якщо ви займаєтеся у басейні, обов’язково перед заходом у воду одягніть шапочку.

Майте на увазі – надто часте миття призведе до зношення штучного волосся. Із натуральними додатковими прядками ситуація трохи інша, та інтенсивне і часте миття однаково скоротить строк їх експлуатації.

Сушити нарощене волосся можна на повітрі, трохи промокнувши вологу рушником. Розтирати по довжині не потрібно. Дозволено також робити цю дію із допомогою фена, але важливо встановити правильний режим. Для цієї процедури оберіть режим із прохолодним повітрям, бо надто гарячий потік впливатиме негативно за наявності клеючих елементів.

Не використовуйте повну потужність приладу, спрямовуйте потік повітря із відстані 15-20 см. Правильний напрямок сушіння після нарощення – спочатку кінці, а потім корені.

Якщо плануєте у ході сушіння скористатися продукцією для укладки слідкуйте, аби вони не потрапили на зону кріплення штучного волосся.

Читайте також

Як потрібно розчісувати

Особливості догляду під час розчісування нарощеного волосся полягають у тому, що не можна розчісувати його одразу ж після миття. Важливо дочекатися, щоб воно висохло, а лише потім братися до гребінця. Волосся потрібно розділити на прядки та розчісувати їх почергово, перекладаючи на бік вже перечесані. Також зручно робити це так – взяти кілька локонів у рур трохи нижче місця причепленння, а тоді поступово прочісувати невеликими частинами, рухаючись знизу до верху.

Не забудьте прочесати волосся у зоні кріплення  до власного, щоб не виникало ковтонув при коренях.

Щітку для волосся, виготовлену із пластмаси, ліпше не використовувати для догляду. Візьміть щітку із щетиною із натурального ворсу.  Вона обережніше розділяє волосинки, майже не вириваючи їх.

Чесати штучні локони рекомендовано принаймні двічі на день – зранку та ввечері. При цьому дуже важливо не робити це так, аби прядки із окремих капсул не переплутувалися між собою.

Корисні поради

Існують ще деякі невеликі секрети як мають знати ті, хто вирішив наростити волосся.

  • Дозволено й надалі робити укладку з допомогою плойки – головне, щоб гаряча частина не наближалася занадто до капсул.
  • Перед сном волосся рекомендовано зібрати у не тугий пучок, який легко скріпити стрічкою або помістити основну його масу в сіточку. Таким чином на пасма не здійснюватиметься додатковий механічний вплив під час сну.
  • Не беріться самотужки фарбувати нарощене волосся, адже ви не знаєте технології. Наприклад, деякі види штучного матеріалу взагалі не можливо пофарбувати. Тому подібні експерименти та подальший догляд ліпше довірити фахівцю, коштує процедура не надто дорого.
  • Так само не врадять ризикувати із хімічною завивкою, яка, імовірно, матиме не зовсім бажаний ефект через особливість структури матеріалів.
  • Не робіть тугих зачісок типу хвостів чи затягнутих кіс – зайвий натяг призведе до послаблення волосся, це дорого коштуватиме структурі.
  • Після купання у солоній воді обов’язково слід промити готову із необхідними засобами. Також влітку під гарячим сонцем, не забувайте одягати головні убори, які прикриють, зокрема зону кріплення.
  • Відмовтеся від начосів. Якщо хочете наростити волосся чи вже зробили це – забудьте, що існують начоси. Така технологія укладки передбачає інтенсивну механічну дію, а опісля – активне розчісування та розплутування. Під час цього ви найпевніше позбудетеся доброї жмені штучної зачіски.
  • Не забувайте за корекцію. Нарощене волосся відростає разом із власним, тож за 1-3 місяці важливо звернутися до майстра, аби провів корекцію. Термін, коли її необхідно робити, також залежить від технології. Цей етап догляду передбачає переміщення штучних пасем вище до лінії росту.
  • Не перевантажуйте власні локони. Попри те, що додаткові прядки (особливо штучні) досить легкі, орієнтовно раз на 3 місяці нарощену шевелюру таки рекомендують знімати, аби дати власному волоссю трішки перепочити. Здійснити це повинен фахівець із застосуванням спеціальної продукції, тому не ризикуйте робити це вдома – можна пошкодити власні локони та ще й отримати неприємні больові почуття.

Отож, те, що доглядати за такою зачіскою надто складно – міф, потрібно лише правильно спрямувати зусилля та чітко дотримуватися рекомендацій. Запам’ятайте та візьміть на озброєння ці нескладні правила та принципи догляду і тоді шикарну зачіску, якою захоплюватимуться оточуючі, вдасться ще довше зберегти красивою!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волосся, жінки, краса
В тему

Останні матеріали