Поради

Маски з банана для обличчя

Маски з банана для обличчя

Банани дуже смачні та корисні, їх з великим задоволенням їдять і дорослі, і діти. А ще, завдяки вмісту серотоніну, «гормону щастя», вони допомагають подолати осінню хандру, сповнюють нас новими силами та поліпшують настрій. Цей запашний яскраво-жовтий фрукт не тільки цінний продукт харчування, але й чудовий косметичний засіб, який живить та омолоджує шкіру, робить її пружною та шовковистою. Щоб зробити вашу шкіру гладенькою та сяючою, пропонуємо дізнатися декілька дуже простих та ефективних рецептів бананових масок для обличчя.

Особливості та користь бананових масок

Банан відомий корисними властивостями, завдяки яким косметичні маски з ним надзвичайно ефективні та популярні. Що ж такого цінного містить цей тропічний фрукт? В ароматній м`якоті банана прихований  справжній скарб – багато надзвичайно корисних вітамінів, мінеральних речовин та фруктових кислот, які косметологи вже давно застосовують для краси та омолодження шкіри. В їх числі:

  • вітамін C – це один з найпотужніших антиоксидантів, що, нейтралізуючи негативний вплив вільних радикалів, відновлює шкіру після ультрафіолетового випромінювання, сприяє її загоюванню та підвищенню захисту;
  • вітаміни групи B (зокрема вітамін B6) мають протизапальні властивості, усувають пошкодження та попереджають появу мікротріщин, сприяють швидкому загоюванню прищів та вугрів;
  • вітамін A – він сприяє регенеруванню епідермісу, ефективно лікує шкіряні подразнення;
  • вітамін E – допомагає підвищити синтез колагену та еластину, повертає шкірі молодість та здоров`я.

Не менш важливим є вплив органічних кислот, що ретельно очищують та звужують розширені пори, делікатно підсушують та загоюють прищі на шкірі обличчя. А ось магній та калій, що в достатній кількості містяться у бананах, забезпечують підтримання водного балансу.

Звичайно, всі ці речовини ви знайдете і в дорогих косметичних кремах, лосьйонах та сироватках для шкіри. Важливо пам`ятати, що рецептура косметичних засобів містить компоненти, отримані переважно хімічним шляхом. Тож чому б не скористатися можливістю і використати їх у безпечному природньому вигляді?

Маски з банана для обличчя

Маски для обличчя з банана надзвичайно корисні, вони:

  • чудово зволожують;
  • знімають почервоніння;
  • заспокоюють шкіру;
  • сприяють відновленню ліпідного бар’єру;
  • розгладжують зморшки;
  • регулюють діяльність сальних залоз.

Завдяки вмісту фруктових кислот, шкіра легко очищається, а відмерлі клітини швидко розчиняються та видаляються. Шкіра виглядає свіжою, зволоженою та доглянутою. Вона стає гладенькою та ніжною на дотик – і це вам обов`язково сподобається!

На наше щастя, банан – безпечний та досить універсальний продукт. М`якоть цих тропічних плодів можна застосовувати для масок для будь-якого типу шкіри. Ось декілька важливих порад, які допоможуть зробити ваші косметичні процедури корисними та приємними:

  1. Для косметичних бананових масок обирайте лише повністю достиглі плоди.
  2. Шкірку фрукта зніміть, а м`якоть розімніть виделкою або збийте до стану пюре у блендері. Чим ретельніше ви виконаєте цей крок, тим краще зможете розподілити приготовлену кашку на обличчі.
  3. Для змішування інгредієнтів також рекомендують використовувати блендер або міксер – це допоможе зробити кашку більш однорідною та полегшить її нанесення.
  4. Якщо рецептура бананової маски містить яйця, сметану або йогурт, надайте перевагу продуктам домашнього готування – вони безпечніші та корисніші.
  5. Перед нанесенням суміші з бананом рекомендують розпарити шкіру за допомогою трав`яної ванночки.
  6. Суміш слід використати відразу після приготування, вона не підходить для тривалого зберігання.
  7. Частота застосувань не повинна перевищувати одного - двох разів на тиждень.

Навіть якщо вільного часу небагато, обов`язково зробіть тест на алергію – на зап`ясток або трохи вище нанесіть трохи суміші та зачекайте деякий час. Якщо місце нанесення не почервоніє, ви можете сміливо наносити бананову маску на обличчя. На сухій шкірі маску з банана слід тримати не довше 20 хвилин, а якщо вона схильна до жирності – до 40 хвилин.

Рецепти масок з бананом

Тепер, коли ви знаєте як слід застосовувати різноманітні маски на основі цього корисного, ніжного та ароматного тропічного фрукта, ми пропонуємо вашій увазі декілька простих та ефективних варіантів косметичних засобів, які ви легко приготуєте в домашніх умовах.

Омолоджуюча маска з банану

Бажаєте зробити вашу шкіру свіжою, повернути їй пружність? Для ефективного омолоджуючого догляду рекомендуємо ретельно змішати в блендері:

  • м`якоть половинки банана;
  • одну чайну ложку домашнього йогурту без жодних добавок;
  • жовток одного яйця.

Нанесіть бананову маску на очищену шкіру обличчя. Прийміть зручну позу та помрійте про щось дуже приємне. Через 15 хвилин обережно змийте маску з бананом теплою водою та нанесіть ваш улюблений крем.

А ось інший рецепт, що теж зменшує прояви вікових змін шкіри. Таку косметичну маску досить просто зробити, якщо у вашій кухонній шафці знайдеться трохи натурального меду. Для маски з медом і бананом вам необхідно змішати:

  • розім’яту м`якоть стиглого банана;
  • 2 чайні ложки меду;
  • 3 ст. ложки йогурту.

Всі інгредієнти ретельно змішують та обережно наносять на обличчя. Важливо пам`ятати, що навіть застиглий мед не слід нагрівати ні за яких обставин – це призведе до руйнування багатьох корисних речовин. Якщо ви схильні до прояву алергічних реакцій, обов`язково зробіть пробу, перш ніж наносити суміш безпосередньо на шкіру обличчя.

Можливо в холодильнику залишилося зовсім трохи м`якого домашнього сиру? Змішайте його з половинкою ароматного екзотичного фрукта, додайте 2 – 3 краплі розчину вітаміну E. Така маска з бананом також сприяє відновленню та помітному омолодженню шкіри обличчя.

Маска з банану для сухої шкіри

Якщо ваша шкіра занадто суха, вас турбує відчуття стягнутості, поліпшити її стан допоможе суміш, приготована за таким рецептом:

  • подрібнену м`якоть одного дуже стиглого банана;
  • 50 мл свіжих вершків.

Таку вершково-бананову кашку наносять не тільки на обличчя, але й розподіляють на шиї та зоні декольте. Тримайте її 30 хвилин, потім змийте теплою водою. Після такої живильної маски зморшки розгладжуються, шкіра ніжна на дотик, вона виглядає свіжою та доглянутою.

А ось ще один цікавий рецепт. Ви, звісно, полюбляєте чорний шоколад. Залиште невеликий шматочок для чудової  живильної процедури. Перш за все розтопіть шоколад на водяній бані. Змішайте його з чвертю подрібненого банана. Теплу (але не гарячу!) суміш обережно нанесіть на обличчя. Шкіра після такої процедури всього за чверть години стане надзвичайно ніжною, пружною та гладенькою. Змивають бананову маску приємною теплою водою.

Відбілююча маска з банану

Якщо ваша шкіра потребує догляду після засмаги, спробуйте зробити маску з бананом для відновлення її краси. Розімніть виделкою половину дуже стиглого банана, додайте декілька очищених від плівок дольок апельсину. Нанесіть це легке фруктове асорті на обличчя та відпочиньте 20 хвилин під розслаблюючу музику. Зауважимо, що жінкам з надто чутливою шкірою слід бути обережними у застосуванні цього рецепта.

Маска з банану для жирної шкіри

Якщо ваша шкіра часто засмучує жирним блиском та занадто розширеними порами, схильна до появи прищів та вугрів, не переймайтесь. До розім`ятої половинки тропічного фрукта додайте сік, вичавлений з половини лимону. Ретельно змішайте та нанесіть на підготовлене обличчя. Для досягнення більшого ефекту змивайте таку маску прохолодною водою. Після такої процедури шкіра залишається надзвичайно ніжною, пори звужуються, послаблюються запальні процеси.

Окрім цього, можна спробувати дуже просту суміш з четвертинки банана та яєчного білка. Уже за чверть години шкіра буде виглядати свіжою та підтягнутою. Змивати маску рекомендується охолодженим до кімнатної температури настоєм аптечної ромашки або шавлії.

Зволожуюча маска з банану

Максимально ефективне зволожування вам забезпечить суміш, яка містить:

  • 1 чайну л. оливкової олії;
  • подрібнену м`якоть ¼ банана;
  • декілька крапель соку лимона;
  • трохи зволожуючого крему.

Наносити таку масу краще ввечері, або у вихідний день, коли немає нагальної потреби виходити на вулицю.

Для шкіри навколо очей

Шкіра навколо очей особливо тендітна – саме там з`являються перші зморшки, а іноді навіть синці. Чудовий ефект дає бананова маска, приготовлена за наступним рецептом, у якому четвертинку подрібнено екзотичного фрукта змішують з різними інгредієнтами, в залежності від конкретної проблеми:

  • з вершками – для дуже сухої шкіри;
  • з молоком – при дрібних зморшках;
  • з жовтком і сметаною – при «гусячих лапках»;
  • з невеликою кількістю натертого на тертці огірка – якщо під очима з`явилися темні зморшки.

Маска з банану для очищення обличчя

Час від часу шкіра обличчя потребує більш ретельного очищення. Для приготування домашнього скрабу вам знадобиться:

  • чверть дуже стиглого банана;
  • чайна ложка соку апельсина;
  • ½ чайної ложки меленої кави.

Нанесіть суміш на обличчя, зробіть легкий масаж та змийте суміш теплою водою. Нанесіть легкий зволожуючий крем.

А от для тендітної, сухої шкіри краще використати суміш залитих теплим молоком  якісних вівсяних пластівців з четвертинкою банана – вона делікатно та ніжно очищає обличчя.

До речі, якщо під рукою не знайшлося взагалі нічого з вказаних компонентів, ви можете використовувати основний інгредієнт «соло», або в суміші з двома-трьома краплями оливкової олії.

Ми запропонували вам декілька простих косметичних бананових масок, які готуються зі звичайних харчових продуктів. Спробуйте – і ви зрозумієте, що бути завжди гарною та доглянутою не так вже й складно, досить вміти використовувати всі корисні властивості того чи іншого продукту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: краса, Здоров'я
В тему