Поради

Як вибрати жіночий епілятор?

Як вибрати жіночий епілятор?

Гладка шкіра – одна з важливих показників краси. Бажання бути красивими змушує жінок наважуватись на складні, а часом болючі методи. Довго найпопулярнішим способом зробити тіло ідеально гладким була бритва. Та в сучасному світі з'явився ще один помічник у цій нелегкій боротьбі – епілятор. А ось як цей пристрій обрати, ви можете дізнатися зі статті.

Жіночі та чоловічі епілятори: в чому різниця

Процедура епіляції не передбачає розподілу за гендерними ознаками. Але існує кілька особливостей чоловічої епіляції, які слід врахувати при виборі епілятора.

Волосся у чоловіків росте швидше, тому епіляцію варто проводити частіше. Враховуючи це, найкращим засобом для гоління чоловіка стане пристрій з якомога більшою кількістю насадок. «Фронт роботи» на чоловічому тілі набагато ширший, тому слід купувати епілятор з великою кількістю насадок. Варто звернути увагу й на колір та дизайн епілятора. Найкращим варіантом будуть пристрої темних кольорів.

Що краще: бритва чи епілятор

Цим питанням задається практично кожна жінка. Є затяті прихильники як бритв, та і епіляторів. Про переваги поговоримо далі.

Сучасні бритви оснащені спеціальними лезами, які мінімізують можливість порізу. При нормальному і спокійному процесі гоління все може вийти без травм і красиво, але вже на третій-четвертий день неслухняне волосся виростає знову. Гоління за допомогою жіночої електробритви більш ефективно і безпечно. Але електробритва – прилад значно дорожчий, ніж звичайний станок для гоління. З метою бездоганного догляду і хорошого ефекту електробритву можна застосовувати щодня. Це безболісна процедура, до того ж, в процесі постійного застосування не займає багато часу. Основні характеристики гоління електробритвою – це безпека, швидкість, простота щоденного застосування. Бритва під корінь зрізає волосся, рекомендується для зони бікіні, пахв, і дуже чутливої ??шкіри на ногах.

Моделі електробритви можуть призначатися як для «сухого», так і для «вологого» гоління. Багато жінок вважають за краще «вологе» гоління із застосуванням піни, що є делікатнішим для шкіри.

Практично всі моделі жіночих електробритв працюють як від електричної розетки, так і від акумулятора, а також на батарейках, що дозволяє брати бритву із собою, наприклад, в похід або на відпочинок.

Підготувати шкіру ніг до процедури гоління нескладно – для цього можна використовувати спеціально призначені для цих цілей зволожувальні гелі.

Однак смілива половина жіночого населення вважає за краще користуватися епіляторами. Це прилад невеликого розміру, в якому замість бритви використовують пінцети й диски, за допомогою яких волосся видаляється з коренем. Ці прилади завоювали популярність, завдяки тривалому ефекту і гігієнічності. Віброепіляція дозволяє протягом місяця не турбуватися про проблемні зони. Щоб зменшити біль при висмикуванні волосків, виробники епіляторів додають в комплект спеціальні охолоджувальні гелі, здатні зменшити відчуття болю. Всі моделі цих приладів мають двошвидкісну систему. Низька перша швидкість забезпечує ретельніше висмикування волосся з цибулиною. Друга швидкість допускає ламкість волосся, і тоді висмикування з цибулиною болючіше. Тому, якщо жінка запланувала епіляцію, їй слід розрахувати час, і нікуди не поспішати. Раз на місяць це того варте, щоб ваші ніжки, пахви і зона бікіні надовго придбали бездоганно гладкий і доглянутий вигляд.

Як вибрати епілятор?
Як вибрати епілятор?

Критерії вибору епілятора

Перед купівлею епілятора, варто звернути увагу на кілька критеріїв.

З акумулятором чи без

Якщо у вас постає питання: який епілятор кращий – з акумулятором чи без, однозначно обирайте перший варіант. Він значно дорожчий, однак таким епілятором можна користуватись абсолютно скрізь, навіть там, де немає електромережі. Епілятор може працювати до години – усе залежить від обраної моделі. З пристроєм без акумулятора усе складніше. Він згодиться лише для домашнього використання.

Кількість швидкостей

Якщо ви хочете, щоб процедура гоління минула якомога комфортніше, слід звернути увагу на кількість швидкостей епілятора. У звичайній базовій моделі є лише одна швидкість, це не дуже зручно і не завжди безболісно. Особливо для тих людей, які використовують епілятор вперше. Сучасніші моделі епілятора оснащені двома-трьома швидкостями. Це значно полегшує відчуття при голінні.

Дизайн

Якщо ви поціновувач усього гарного, слід звернути увагу й на дизайн пристрою. Який обрати: яскравий і простий чи красивий і стильний епілятор – усе залежить від ваших вподобань. Однак ці характеристики не настільки важливі, як практичність і зручність.

Кількість пінцетів

Важливу роль у надійності епілятора відіграє достатня кількість пінцетів. Тому, купуючи пристрій, перевагу надавайте моделям, які мають якомога більше пінцетів. Адже чим їх більше, тим легше проводити процедуру епіляції.

Якщо епілятор, оснащений сорока двома пінцетами, то волосся можна видалити максимально швидко, але процедура буде трохи болючою. Якщо ж у комплект входить лише дванадцять пінцетів, по одній ділянці потрібно проходити по кілька разів, щоб видалити усі волоски. Тому оптимальна кількість пінцетів – 32.

Кількість насадок

У комплект до епілятора повинні входити й спеціальні насадки. Тому, обираючи пристрій, зверніть увагу й на це. Насадки значно спрощують епіляцію на різних ділянках тіла. Наприклад, тример призначений для видалення волосся у зоні бікіні. Насадка для пілінгу допоможе, коли волосся вростає у шкіру і його дуже складно видалити. Насадку для точкового видалення волосків використовують для того, щоб скорегувати рівну лінію бікіні або ж, якщо є потреба видалити волосся точково. Якщо необхідно видалити волоски у важкодоступних місцях, у нагоді стане епілятор з вбудованим підсвічуванням.

Найпопулярніші моделі епіляторів

На сучасному ринку існує безліч різноманітних моделей епіляторів на будь-який смак та ціну. Однак ми пропонуємо вам кілька моделей, які за відгуками користувачів, виявилися найкращими.

На першому місці епілятор Braun Silk-epil 9-541 Wet & Dry. Перевагою пристрою є кількість пінцетів – тут їх аж 40. Це дає змогу видалити навіть найкоротші волоски. Для ефективнішої епіляції є підсвічування. Епілятор дуже легкий та зручний у використанні. Ним можна користуватися у воді, а це дає знеболювальний ефект на шкіру під час гоління. Плюс цього епілятора ще й тому, що він працює від акумулятора, тож користуватись ним можна де завгодно.

На другому місці у рейтингу – епілятор Rowenta EP5700. Перевагою епілятора безперечно є технологія Micro-contact, яка дозволяє адаптуватись до контурів тіла і провести гоління абсолютно безболісно. Окрім цього, прилад оснащений масажною системою, яка теж надає знеболювальний ефект і не залишає слідів від епіляції.

Третє місце зайняв епілятор Philips Satinelle. Цей епілятор можна використовувати для видалення волосся на довготривалий період. Пристрій можна промивати у воді після використання. Він оснащений зручною кнопкою ввімкнення та має компактний розмір.

Четверте місце – епілятор Remington EP7010. Пристрій оснащений спеціальною насадкою під певним кутом, за допомогою якої епілятор щільно прилягає до шкіри. Прилад дуже зручний у використанні та легкий у догляді.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: краса
В тему