Поради

Як схуднути за тиждень: три дієти, які забезпечують хороший результат

Як схуднути за тиждень: три дієти, які забезпечують хороший результат

Сім днів цілком досить, для того щоб скинути кілька зайвих кілограмів. Такі зміни можуть бути корисні вашому організму, а можуть нанести і непоправної шкоди здоров’ю, – все залежить від режиму харчування, меню та фізичних навантажень. То як схуднути за тиждень в домашніх умовах та не нашкодити своєму тілу?

Найкращі друзі стрункої фігури – спорт та правильне харчування. Та якщо скинути зайву вагу потрібно терміново, то акцент потрібно ставити саме на дієтах. Спорт – це звичайно добре, але в даному випадку він допоможе лише трохи підтягнути форми.

Для тих, хто на схуднення має всього сім днів, вигадали найрізноманітніші тижневі дієти. Запорука успіху – правильний вибір комфортного, у вашому випадку, харчування ,що не вимагатиме кардинальних змін і небачених вольових зусиль.

Отже, ознайомтесь з нижчепереліченими дієтами, та оберіть ту, яка найкраще впишеться у спосіб вашого життя.

Міні дієта на тиждень

Щоб скинути 2-3 кілограми особливих зусиль докладати не треба. Достатньо мінімальних обмежень в їді та регулярної щоденної зарядки по 10-15 хвилин.

Навіть сам організм підкаже вам, як схуднути за тиждень. Вправи виконуй наступні:

  • Крутіння обруча;
  • Пробіжка;
  • Присідання;
  • Стрибки зі скакалкою.

Щодо столу, то щільно снідайте, легко вечеряйте, пийте більше води. Відмовитися варто від хлібу, соусів, газованих напоїв і солодощі. Просто дотримуючись цих порад і вам вдасться за сім днів скинути 2-3 кілограмів.

Читайте також:

Дієта «6 пелюсток»

Про цей метод, мабуть, хоч раз чула кожна жінка, яка цікавилась швидкими дієтами. Спеціалісти вважають, що це один з найефективніших і найменш шкідливих для здоров’я способів скинути зайву вагу. Як схуднути за тиждень, якщо дієта «6 пелюсток» немає жорстких обмежень?

Секрет цього методу в чергуванні білки з вуглеводами. Протягом шести днів потрібно їсти страви, приготовані з одного певного виду продуктів.

Послідовність продуктів змінювати не можна.

Меню дієти «6 пелюсток»

1 день. Риба.

Можете дозволити собі кілька рибних страв, які в підсумку не повинні перевищувати 500 грам. Дієтологи радять компанувати жирну морську рибу, багату на омега-3 кислоти, які сприяють зниженню ваги та дієтичну рибку. Можете побалувати себе і морськими делікатесами.

Страви готуйте на пару, грилі, запікайте чи тушіть злегка скроплюючи олією.

В перший день організм не відчуватиме стресу, оскільки отримуватиме багато білка.

Як схуднути за тиждень без води? Ніяк! Тому пийте чай без цукру та велику кількість чистої води.

2 день. Овочі.

У цей день можна з’їсти до 1,5 кг овочів. Бажано їсти овочі в сирому вигляді, але дозволяється готувати їжу на пару, запікати та смажити на грилі. Смакувати можна салатами, овочевими, соками та смузі. Страви приправляйте олією та додавайте мінімум спецій.

Картопля під забороною.

3 день. Курятина.

Є сотні дієт, які розкажуть, як схуднути за тиждень. Та в меню практично кожної такої дієти є м’ясо птиці. Третій день дієти «6 пелюсток» – білковий. Їсти дозволяється до 500 грам філе курятини чи індичатини. Найкорисніше їсти відварене м’ясо, але запекти з травами чи приготувати філе на пару також можна. Додатково поласуйте 200 грамами нежирного бульйону.

Птиця – це чистий білок, з мінімум жирів та вуглеводів, тому голодними ви точно не залишитесь.

Читайте також:

4 день. Злаки.

На четвертий день «пелюсткової» дієти потрібно наситити шлунок складними вуглеводами. Готуйте каші (краще гречка, коричневий рис, вівсянка), їжте висівки, цільнозерновий хліб, пророщене зерно, поласуйте невеликою кількістю насіння.

Крупи перед варінням замочіть мінімум на 5 годин. Це допоможе організму легко засвоїти їх.

Загальна кількість спожитих злаків повинна не перевищувати 200 грамів.

Злаковий день очистить організм від продуктів розпаду білка, виводячи разом з неперетравленими волокнами клітковини шлаки і токсини, а це дуже важливо, якщо ви розмірковуєте над тим, як реально схуднути та не нашкодити здоров’ю.

5 день. Сир.

Сир стоїть у списку білкових продуктів, тому денна норма цього смаколика складає аж 500 грамів. До денного раціону варто додати 100 грамів грецького йогурту без добавок і стакан молока.

Віддайте перевагу натуральному сиру. Сирний продукт, маса та інші схожі на сир товари не підійдуть.

6 день. Фрукти.

В завершальний день, дієта «6 пелюсток», порадує вас фруктами та ягодами. Їх вживають свіжими, запікають в духовці (наприклад, яблука з корицею), у вигляді салатів та смузі.

В день можна з’їсти до 1,5 кг фруктів. Але не запихайте цей природній десерт у рот, тільки через те, що можна. Коли насититесь, перестаньте їсти, інакше ви ніколи не зрозумієте, як схуднути за тиждень на 5-7 кілограмі.

В шостий день пийте більше рідини, так як в фруктах багато фруктози, яку потрібно вимивати з організму.

В перші два-три дні стрілка ваги не буде рухатися взагалі – і це нормально. Але вже на 4-5 день ви побачите результат у мінус 2-3 кг. Подальша втрата ваги буде більш плавною.

Важливо: Дієта «6 пелюсток», найкращий варіант, якщо ви цікавитесь тим, як похудати за тиждень на 5 кг в домашніх умовах. Однак, панам та панянкам з великою кількістю зайвої ваги дієта «6 пелюсток», як і будь-які монодієти, категорично протипоказана.

За шість днів на цій дієті вдається скинути від 3 до 5 кілограм. Але позбуваєтесь ви більшою мірою не жиру, а води в тілі.

Читайте також:

Кефірна дієта

Дієта, основана на кефірі не лише сприяє зниженню ваги, а і поліпшує роботу травної, нервової і кровоносної систем та нормалізує роботу підшкірних жирових залоз.

Дієта розрахована на 7 днів. Основа цієї методики відомий кисломолочний продукт – кефір. До базового плану дієти додається ще один низькокалорійний продукт (і кожен день – різний). Добовий раціон – 0,5 літри кефіру + від 100 до 400 грам додаткового продукту.

Багато домогосподарок, вправних хазяйок, цікавляться тим, як похудати за тиждень на 5 кг. В домашніх умовах кефір потрібної калорійності не приготуєте, навіть якщо ви хороший кухар. Справа в тому, що кефірна дієта на 7 днів базується на кислому молоці жирністю не більше 1%. За корисними властивостями він еквівалентний класичному 2,5-процентному кефіру, але має трохи іншу консистенцію і містить, відповідно, менше жирів і калорій. Калорійність 100 мл кефіру 1% близько 40 ккал.

Як сильно схуднути, дотримуючись кефірної дієти? Головне правило: запропонований курс харчування змінам та коригуванням не піддається. Під забороною сіль і цукор. Не пийте чорний чай і каву. Без обмежень можна пити просту, чисту воду і трав’яний чай.

Не менш важливо притримуватися чіткого графіку прийому їжі: 6 разів на день через рівні проміжки часу. Вечеряйте не менше ніж за 2 години до сну.

Меню кефірної дієти

1 день.

Півлітра кефіру 1% жирності та 4-5 (400 грам) печеної чи відвареної картоплі (без солі).

2 день.

Півлітра кефіру 1% жирності і 400 грамів сиру з малим відсотком жирності.

3 день.

Півлітра кефіру 1% жирності та 400 грамів фруктів (крім винограду і банана).

4 день.

Півлітра кефіру 1% жирності та 100 грамів відвареного курячого філе.

5 день.

Півлітра кефіру 1% жирності та 100 грамі відвареної риби.

6 день.

Розвантажувальний день. Півлітра кефіру 1% жирності та 1,5 літру води без газу.

7 день.

Півлітра кефіру 1% жирності і 400 грамів фруктів (крім винограду і банана).

Кефірна дієта для тих, хто розмірковує над тим, як схуднути за тиждень на 5-7 кілограм.

Оптимальний варіант – практикувати яблуко-кефірну дієту (6 прийомів їжі, на кожен з яких припадає 1 стакан кефіру + 1 яблуко) для розвантажувального дня в рамках нормального раціону.

Читайте також:

Гречана дієта

Коли мова заходить про те, як схуднути за тиждень на 3-5 кілограмів, то в першу чергу всі згадують про дієту на основі гречки. Ця монодієта вирізняється з поміж інших корисністю: гречка містить мало вуглеводів, відсутність яких викликає розщеплення жирів. Також гречка багата на білок, залізо (хоча і засвоюється воно гірше, ніж залізо з м’яса), магній, фосфор, калій, йод, набір необхідних організму амінокислот і вітаміни групи B. Окрім мікроелементів, які необхідні людському організму, гречана каша, завдяки клітковині, очищає кишечник.

Як приготувати гречку для дієти

Як сильно схуднути, вживаючи цілий тиждень лише гречку? Готувати кашу потрібно за особливим рецептом.

1 склянку крупи заливається окропом, накривається кришкою, замотати каструльку у рушник та настоювати протягом ночі.

Каші їжте стільки, скільки вимагатиме ваш організм. Рекомендується робити шість прийомів їжі щодня, а останній запланувати як мінімум за чотири години до сну. Варто зазначити: гречана дієта не передбачає використання в раціоні солі, цукру, масла і будь-яких спецій.

Як схуднути за тиждень на 2-3 кілограми притримуючись гречаної дієти? Такий результат можна отримати особливо не напружуючись.

До денного раціону можна додати:

  • Нежирний кефір або йогурт – до 1 літра в день;
  • Воду, чай на травах (без цукру);
  • 100 грамів нежирного сиру;
  • Фрукти (краще кисле яблуко) та сухофрукти;
  • Овочі;
  • Зелень;
  • Горіхи.

У 100 грамах гречки містить 310 калорій; 62,1 грама вуглеводів; 3,3 грама жирів; 12,6 грама білків. За цією схемою, в день людина буде споживати близько 1500 ккал, витрачаючи в середньому 2000 ккал. Процес зниження ваги буде йти активно особливо у людей з вагою більше 70 кг.

Читайте також:

Варто зауважити, що після будь-якої експрес-дієти ваші втрачені кілограми повернуться, якщо ви їстимете у звичному режимі. Але набору ваги після екстремальної дієти можна уникнути, якщо упорядковувати своє харчування і після схуднення.

Аби закріпити результат, дієтологи радять відмовитися від таких продуктів:

  • Борошняні вироби;
  • Десерти, які містять багато цукру;
  • Солодкі газовані напої;
  • Продукт швидкого харчування.

Короткі і ефективні дієти – в будь-якому випадку виклик для тіла, тому практикувати їх частіше ніж 2-3 рази на рік не рекомендують.

Ні з того, ні з сього, бажання скинути кілька кілограмів за тиждень не виникає. Ймовірніше всього, ви готуєтесь до якоїсь події і хочете краще виглядати. Та перш ніж морити себе дієтами та виснажувати спортом, обдумайте альтернативні варіанти. Стовідсотково є інші способи приховати недоліки фігури. Адже таке різке схуднення величезний стрес для організму.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти, їжа, здоровий спосіб життя
В тему