Поради

Нікелеве весілля: що подарувати і як відзначати 12 років подружнього життя

Нікелеве весілля: що подарувати і як відзначати 12 років подружнього життя

На 12 річницю спільного життя прийнято відзначати нікелеве весілля. Чому саме цей метал став символом? Говорять, що саме нікель має нагадувати подружжю, яке прожило стільки років у шлюбі, що їхній союз такий же твердий, міцний і насичений магнетичними властивостями.

Ось так і люди, що мають за плечима 12 років подружнього життя, мов ті магніти, притягуються один до одного, і не можуть жити щасливо наодинці.

Хоча існує і інше трактування 12 років шлюбу. Вірили, що нікель повинен нагадувати подружжю зберігати блиск, сяйво та чистоту їхніх відносин. А принципом подальшого щасливого сімейного життя після 12 років з дня весілля має бути турбота одне про одного.

Цікаво, що в деяких країнах 12 ювілей весілля ще вважають шовковою річницею. Чим вона відрізняється від нікелевого весілля? Та в принципі нічим, адже шовкова нитка така ж міцна, як і нікелевий дріт.

А ще радять святкувати нікелеве весілля через 12 років і 5 місяців подружнього життя. Хоча особливої різниці немає, якщо ви зберетеся невеликою компанією, лише з родичами та друзями, саме в той день, в який 12 років тому ступили на весільний рушничок. Таке дивне відзначення свята пов’язано з тим, що це рівно половинка часу між шлюбними обітницями у РАГСі та срібним весіллям.

Саме з 12 річниці весілля розпочинається період довгих років спільного життя, ознаменованих дорогоцінним камінням. А це означає, що подружжя успішно подолало труднощі та негаразди перших років шлюбу, як ось шкіряного весілля чи дерев’яного ювілею одруження, та із гордістю і достоїнством може чекати на золоте свято, а згодом запросити рідних, дітей та онуків на діамантову річницю.

Читайте також:

Традиції святкування нікелевого весілля

Як в принципі і на кожну знаменну дату з дня одруження, 12 років спільного життя відзначають у компанії друзів, родичів, дорогих серцю подружжя людей, які повинні прийти із символічними подарунками, в яких використаний нікель.

Так само із нікелю мають стояти на святковому столі столові прибори. А дрібнички варто використовувати із нікелевим відблиском. Доречними будуть і мельхіорові столові прибори, адже мельхіор – це сплав міді з нікелем. Ось тільки господині свята варто потурбуватися про те, аби ложки, вилки та ножі були начищені до блиску, щоб підкреслити, що в їхній родині панує спокій та благополуччя.

Якщо кілька десятків років тому святкування 12 років спільного життя радили завершити спільним смакуванням чаю та ставили посеред столу блискучий чайник, то зараз модно використовувати фондюшницю. З цією технікою для кухні можна смакувати фруктами, сирами, шоколадом тощо.

Прикмети, звичаї та обряди

У день святкування 12 років подружнього життя чоловік з дружиною згадують усе хороше, що сталося з ними за ці роки, будують плани на майбутнє, знову дають один одному весільні обіцянки.

Окрім шумного застілля зі запрошеними гостями, чоловікові та дружині варто на 12 ювілей весілля відвідати місцини, які стали пам’ятними для них двох. Зокрема, церкву, де їх з’єднали на небесах обрядом вінчання. Або парк, де вони вперше зустрілися поглядами. Або пологовий будинок, де народилися їхні діти. Подружжя може прогулятися такими місцями удвох, а може запросити і гостей, з якими надалі буде святкувати. Якщо молодята запрошують на прогулянку людей, то можуть стати своєрідними гідами, розповідаючи милі історії свого знайомства і подальшого життя.

Як би там не було, але коли парочка повернеться з прогулянки, запрошені гості повинні при вході у будинок чи квартиру осипати їх монетами. І не якими-небудь, а саме із нікелю.

Аби здійснилось найпотаємніше бажання пари молодят, варто обмінятися нікелевими обручками. Крім того, варто зварити разом якесь сімейне традиційне блюдо в каструлі з нікелю та пригостити усіх гостей на святкуванні. Цей обряд виконується з метою «підігріти» сімейне щастя та благополуччя.

Читайте також:

Подарунки на 12 річницю весілля

Отримавши запрошення на нікелеве весілля від пари, кожен із друзів та родичів починає ламати голову над вибором подарунка. Адже хочеться не лише щиро порадувати нікелевих молодят, а й здивувати їх. Тож для початку поставте собі питання: яка ж річниця на 12 років подружнього життя? А же тоді починайте шукати підходящий презент.

Так, молодятам стануть у нагоді різні побутові речі, виконанні з нікелю. Це може бути посуд, каструлі, домашня техніка тощо. Можна порадувати оригінальним подарунком, і замовити гравіювання, на якому зазначена дата святкування.

Так само креативно буде виглядати картина, на якій зображено пару молодят, причому рамку варто прикрасити також вставками з нікелю із гравіюванням.

Що подарувати дружині на нікелеве весілля

Свою кохану половинку на 12 річницю весілля можна порадувати оригінальним набором прикрас з нікелю, в який входить кольє та сережки. Або презентувати гарну статуетку з нікелю, на якій буде зазначено дату. Таку статуетку варто поставити у подружній спальні, щоб вона радувала око закоханих ще довгі роки.

Щодо квітів, то символом 12 років після весілля вважається півонія. Тому порадуйте дружину букетом із 12 півоній. Хоча, якщо не сезон, то можна купити і троянди, однак варто використовувати гарну обгортку із блискучого паперу, який своєю поверхнею нагадує блиск нікелю.

До слова колір квітів також має значення:

  • Рожеві – достаток в родині, повага одне до одного;
  • Червоні – кохання, пристрасть, вірність;
  • Фіолетові – захист та турбота;
  • Білі – ніжність, щирість;
  • Жовті – стабільність, спокій.

Що подарувати чоловікові на нікелеве весілля

Дружина в свою чергу може порадувати коханого чоловіка пам’ятними речами з нікелю, гравіюванням. Якщо він курить, то у нагоді стане цікавий портсигар. Якщо любить пити колекційні міцні алкогольні напої, то набір з металевої фляжки та чарочок. Для бізнесменів вдалим подарунком стане візитниця, брелок для автомобіля. Гарний фірмовий годинник, чи солідна ручка, оформлена так само гравіюванням, вдало підкреслять статус чоловіка.

Якщо одружись із колекціонером, то подаруйте йому рідкісні монети, фігурки літаків чи автомобілів тощо.

Якщо ваш чоловік є справжнім господарем, то у нагоді стануть набори електроінструментів, набори для пікніка тощо.

Читайте також:

Що подарувати друзям на 12 річницю весілля

Дорогим друзям на їхню 12 ювілей весілля варто вручити подарунки, виконані не лише з нікелю, а й мельхіору. Цікаво, що існує традиція дарувати не простий посуд, а брудний. І як вправно господиня дому натре цей брудний посуд до блиску, таким і буде подальше життя у родині.

Як ідеї для подарунків друзям на 12 років з дня весілля підійдуть:

  • Фужери та бокали з нікелевими вставками;
  • Підсвічники та статуетки;
  • Годинники (якщо подружжя не забобонне);
  • Меблі та предмети інтер’єру з металевими вставками;
  • Фоторамка та пам’ятні фото;
  • Гарний сервіз та предмети сервірування;
  • Постільна білизна, подушки тощо.

Подарунки від батьків на нікелеве весілля

Саме батьки точно знають, що зараз необхідно їхнім дітям, які святкують 12 років спільного життя. Якщо подружжя затіяло ремонт, можна дарувати сантехніку та меблі. Якщо хтось у родині полюбляє займатися садовим дизайном, у нагоді стане шезлонг чи оригінальний фонтан.

Любите разом зі своїми дітьми відпочивати на природі? Придбайте міні-коптильню чи невеликий мангал, решітки чи шампура від перевірених виробників. Так само доречним буде дорожній набір посуду, який не б’ється.

Символом нікелевого весілля вважається також холодна колекційна зброя. Даруючи такий подарунок, не забудьте розповісти своїм дітям притчу про те, що міцність зброї споріднена з міцністю родини.

Якщо йдете вітати сім’ю кавоманів, то доречною стане гарна ефектна турка. Можете додати до такого подарунку смачну каву в зернах.

А якщо вирішили подарувати металеву пляшку, то не забудьте наповнити її колекційним вином чи дорогим коньяком.

І друзям, і батькам варто пам’ятати, що дарувати саме 12 предметів:

  • 12 шампурів;
  • 12 бокалів;
  • 12 чарок;
  • 12 ємностей для приправ тощо.

Дуже оригінальним подарунком стане своєрідне «дерево щастя», виконане з нікелевого дроту, та прикрашене камінням, фотографіями родини.

Сценарії святкування нікелевого весілля

Сценарії кардинально різняться від того, як ви вирішили святкувати 12 років подружнього життя: з гостями чи наодинці.

Якщо кликати гостей, то можна влаштування чаювання з різноманітними солодощами. А по центру столу поставити великий блискучий нікелевий чайник.

А якщо пара молодят таки вирішить провести свято віч-на-віч, тоді варто пригадати, що іншою назвою 12 років спільного життя є шовк. Тому придбайте заздалегідь набор постільної білизни з цього матеріалу. Прикрасьте спальню квітами, розставте по всьому периметру маленькі свічки, включить східну чи латино-американську музику. Спробуйте щось новеньке в сексі, даруйте один одному насолоду. Можливо, що ця ніч стане для вас найкращою за усі 12 років подружнього життя.

Привітання на 12 річницю весілля

Дванадцять років разом – це багато:

Рука в руці, душа в душі живе.

Нехай родина прийде до вас на свято,

А дорога життя до щастя вас веде!

 

Нехай будуть злети, будуть і падіння,

Один одному допомагайте ви у всьому.

Працюйте, не сподівайтеся на везіння,

Тоді затишно й тепло буде у вас вдома!

 

Дітворі радійте, цінуєте всі миті,

Вони – нагорода вам від Господа з небес.

Любов – це і допомога, і терпіння,

І праця велика, і тривалий процес!

***

12 років рука в руці,

І сльози щастя в дружини на щоці,

А в чому ж щастя ваш секрет?

Бо разом ви ведете свій корвет!

 

Вас з річницею вітаємо

І вам ми щиро бажаємо,

Нехай буде так у вас завжди –

Рука в руці, хай зникнуть холоди!

 

Хай зникнуть і печалі, й смуток

А повниться в сім’ї достаток і прибуток,

Щоб щастя разом ви, подружжя, зустрічали,

І ні одного дня печального не знали!

***

Дванадцять років – не багато і не мало,

І роки ці ніби вітер пронеслися.

Любов же Ваша лиш міцнішою стала,

І ніби птах у небо вознеслись.

 

Ви так само разом все переживайте:

І радощі й прикрощі свої.

Все нове в одне одному відкривайте,

І нехай лише радісними будуть ваші дні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Річниці весілля, шлюб, Сім'я, свято, Весілля
В тему