Поради

Сталеве весілля: що подарувати та як відзначати 11 років подружнього життя

Сталеве весілля: що подарувати та як відзначати 11 років подружнього життя

Подружжя впевнено перейшло у другий десяток років спільного життя. Перша пристрасть та емоції першого десятка життя разом трішки зменшились, дітки помаленьку підростають, кар’єра партнерів виходить на новий виток. Вважається, що вони виконали свою програму «максимум», і тепер можуть трішки розслабитись і жити у своє задоволення.

Якщо пара після 10 років залишилась разом, значить, їхні почуття справжні, витримані та потужні, як сталь. Кожен з них знає, що подобається і що не подобається другій половинці, знають сильні та слабкі риси характеру партнера. А ще вони навчилися берегти почуття один одного.

Тому сталеве весілля, – це інформація для тих, хто не знає як називається 11 річниця спільного життя, стане ще одним міцним символом, що об’єднує пару. Але свято це особливе і символічне. Навіть нумерологічні символи говорять про те, що чоловік і жінка стали не просто міцною сім’єю, а справжньою парою. «1» і «1» – адже це пара.

Якщо вірити психологам, то після 11 років з дня весілля починається період оновлення, привід навести блиск і порядок в будинку, очиститися душею і тілом. Саме тоді сім’я затіває масштабний ремонт в рідній оселі, змінює практично повністю домашню обстановку, меблі, дизайн помешкання, купують за містом нерухомість, аби мати змогу виїжджати на вихідні та змінювати на короткий термін місце проживання.

Отож, 11 років після весілля – це міцне та блискуче сталеве весілля!

Читайте також:

Традиції святкування сталевого весілля

Яке весілля після 11 років подружнього життя обійдеться без символіки та відповідних ритуалів? Згідно ведичних традицій, кожен із членів подружжя має обмитися у природньому водоймищі або на світанку святкового для родини дня ополоснутися водичкою з джерела. Вважається, що вода забирає весь негатив, що трапився з родиною за минулі роки. Після обмивання чоловікові і дружині варто одягнути одяг білого кольору.

Якщо білий колір вам не до душі, можна обрати відповідний відтінок, який буде підкреслювати традиції – бежевий, кремовий, айворі і так далі.

Відзначати сталеве весілля можна як в традиційному стилі, із застіллям та гостями, так і зробити його тематичним. Оригінальним стане свято в сталевому кольорі: «металевий дизайн» весілля виглядатиме дуже ошатно, якщо поєднати його з іншими кольорами. В нагоді стануть відтінки бірюзового, зеленого, білого тощо, так що має вийти зовсім непогано. На столі нехай видніється сріблястий посуд, сріблястими гірляндами задекоруйте місце святкування, використовуйте також повітряні кульки, тканини, можна знайти квіти контрастного кольору і скласти оригінальні композиції, в загальну атмосферу прекрасно впишуться навіть ретро дрібнички сріблястого кольору.

Є традиція, що чоловік з дружиною мають повісити на вхідні двері до свого помешкання металеву підкову. При цьому усе вони повинні робити разом: дружина подає чоловікові цвяхи та тримає драбину, на якій він стоїть. А чоловік забиває цвяхи та вішає їхній сімейний оберіг. При цьому вважається, що коли господар вбиває цвяхи в двері, він зміцнює таким чином сімейні відносини. Здійснюючи обряди на 11 ювілей весілля, подружжя оберігає свою родину від труднощів.

Цікавим та гарним обрядом стане ритуал посвяти в «справжню родину», який проводиться саме на сталеву річницю спільного життя. Чоловікові та жінці пропонувалося обрати символічний предмет, що мав би підказати, чи готове подружжя до посвячення.

Для цього використовували тісто, мотузку і кинджал зі сталі. Кожен із членів подружжя мав зробити свій вибір.

Якщо чоловік чи дружина обрали тісто, значить, стосунки ще не сформовані, а родина не готова до входження в новий статус. А щоб швидше зміцнити свою сім’ю, подружжя з обраного тіста повинно було спекти хліб чи коровай.

Коли вибір падав на мотузку, робили однозначний висновок про сімейні узи. Але навіть такий символ не дозволяв перейти сім’ї до нового етапу відносин. Мотузку складали навпіл і клали під ганок, щоб за рік сімейні узи стали ще міцнішими, а пара стала готова до обряду.

А ось обраний сталевий клинок ясно говорив про готовність йти по життю рука об руку. Якщо вже обрали клинок – подружжя пережило всі негаразди, кожен з них не боїться отримати «удар ножем» від своєї другої половинки. Вони настільки дізналися один одному, що готові увійти в нову життєву смугу, як єдине ціле.

Далі «молоді» ставали на коліна якомога ближче один до одного, а хтось починав водити їм по передпліччях клинком, перевіряючи, чи не злякається подружжя холоду і небезпеки сталі. Після цього їх голови покривалися єдиним білим полотном, яке символізувало, що помисли та й все життя, подружжя стали єдині і нерозривні, а сім’я, нарешті набула статусу «істинної», «справжньої».

Читайте також:

Подарунки на 11 річницю весілля

Як чоловікові, так і дружині варто заздалегідь продумати подарунки один одному: своїй коханій чоловік може презентувати ювелірні прикраси, а також букет квітів, натомість від вірної дружини отримати кальян, фляжку з гравіюванням або телефон. Для любителя риболовлі в нагоді стануть дорогі ефективні снасті. А новим фотоапаратом ви обидва зможете сфотографувати незабутні сімейні подорожі.

Що подарувати дружині на сталеве весілля

Кажуть, що для тих чоловіків, які дарують квіти без приводу, завжди відкриті ворота в рай. Проте на 11 ювілей весілля букет з одинадцяти квітів буде якраз доречним, і цей подарунок буде виглядати дуже презентабельно та символічно.

Крім того, якщо чоловік хоче подарувати букет своїй дружині на 11 ювілей весілля, то йому варто потурбуватися про те, щоб квіти були найсвіжіші, аби не зів’яли протягом 11 днів. Вважається, що тоді у подружжя відмінні перспективи.

Слушна порада для чоловіків: троянди можуть швидко зів’яти. А ось хризантеми, гербери, гвоздики довго милуватимуть око дружини. Можна, звичайно, попросити продавчиню квітів, аби вона оформила букет із капсулою з водою, або зробила квіткову композицію у корзині, із спеціальною губкою.

Окрім квітів, дружині, якщо вона любить багато часу проводити на кухні, можна подарувати сталевий піднос, декорований сріблом, набір сталевих каструль тощо.

А ще варто свою кохану порадувати прикрасами, зробленими з ювелірної сталі. Вона унікальна, адже ніколи не тьмяніє і не втрачає свого виду.

Що подарувати чоловікові на сталеве весілля

Після 11 років спільного життя дружина точно знає, що подарувати коханому. Це може бути новий телефон, планшет, фішки для автомобіля та інші функціональні предмети, такі милі серцю кожного чоловіка.

Вони можуть бути оформлені у сталевому корпусі, виконані в лаконічному стилі, а їхні кнопки та екран переливатимуться. Загалом для чоловіка гаджети – відмінний подарунок на 11 річницю весілля.

Так само йому сподобаються особисті речі, як от затиск для краватки, особливо актуальний для ділової людини, стильний ремінь з металевою бляхою, запонки, годинник зі сталевим корпусом, фляжка з металу, оформлена пам’ятним гравіруванням, пристрій для гриль-барбекю, кальян, снасті для риболовлі; набір таких необхідних вдома інструментів.

Колекціонер зрадіє колекційній шаблі або кортику в чохлі, інструктованому камінням,

Що подарувати друзям на 11 річницю весілля

Звісно, що і подарунки від друзів, гостей свята, влаштованого на честь 11 років після весілля, мають бути зі сталі. Або мати хромовану блискучу поверхню.

Серед найдоречніших подарунків на першому місті побутова техніка: мультиварка, чайник, кавоварка, блендер – усі ці речі повинні бути оформлені у сріблястому тоні.

Так само можна для створення романтичної атмосфери подружжю презентувати відерко для шампанського, а для спільного виїзду на природу – набір для пікніка (миски, казан).

В будь-який інтер’єр впишуться стильні бра, світильники, нічники з металу. Особливо доречними ці аксесуари будуть, якщо дизайн інтер’єру виконаний в стилі хай-тек. Так само для прикрашення інтер’єру можна подарувати модульні картини у сталевій рамці, велике настінне дзеркало в різьбленій рамі зі сталі, домашній сейф для зберігання коштовностей або документів.

Якщо говорити про оригінальні подарунки на сталеве весілля, то подружжя безперечно зрадіє сувеніру у вигляді підкови, медальйона, пам’ятної таблички, на якій вигравірувана дата весілля.

А ось символічний замок з ключем подружжя може причепити на мосту, закрити замок, а ключ викинути у річку, ніби повторивши клятви та весільний обряд.

Подарунки від батьків на сталеве весілля

Що ж батьки можуть подарувати на 11 різницю подружнього життя своїх дітей?

По-перше, щиро привітати та дати мудре ефективне для їхнього спільного життя напуття.

Щодо подарунка, то це може бути сувенір, який представляє собою сімейну фоторамку у вигляді родинного дерева, з фотографіями найближчих людей.

Як символ сімейного вогнища батьки можуть на сталеве весілля презентувати своїм дітям настільний свічник, який супроводжуватиметься настановою про те, як важливо зберігати і кожного дня підтримувати вогонь любові.

Читайте також:

Сценарій святкування сталевого весілля

Коли приміщення оновлене, блискучі аксесуари розставлені у кожній кімнаті, час запрошувати гостей. Адже яка річниця, а тим паче 11 років весілля, обійдеться без людей, що були свідками становлення нової родини, розвитку їхніх стосунків?

При цьому гарною прикметою вважається запросити у гості пару, спільне життя яких переважає за роками 11 років подружнього життя господарів свята, і прийняти від них привітання та подарунки на сталеве весілля. А ще чим більше дітей буде на святкуванні, тим краще, адже діти завжди символізують початок нового життя.

Ще однією традицією вважається ритуал дарування. Кожен із членів подружжя зручно влаштовується один навпроти одного і обмінюється подарунками. При врученні подарунків на 11 річницю весілля важливо говорити один одному приємні слова, щиро дякувати своїй другій половинці за усе хороше, що трапилося за ці роки, вибачатись за негатив, сварки та вчинки, що засмутили кохану для вас людину.

Привітання на 11 річницю весілля

Весілля сталеве – одинадцять років!

Робіть до любові ви впевнені кроки,

Я вам сердечно хочу побажати

Бути енергійними, не сумувати.

 

Образи і сварки назавжди простіть,

У житті їх більше ніколи не робіть.

До мети йти, ніколи не здаватися,

Один одного любити і завжди посміхатися!

***

Ось уже сталеве весілля,

11 років, як ви – сім’я,

До сивого волосся бути поруч

Від душі бажаю я.

 

Днів вам чудесних,

Процвітання у всьому,

Сотню років ще бути разом,

І побільше щастя вдома!

***

Минуло одинадцять вже років

Як ваш шлюб скропили водичкою свяченою.

Нехай ваша родина збереже мир та спокій.

Бо знову ви наречений з нареченою.

 

Сталеве весілля – це знак,

Що ваша зустріч життєдайна.

Ваш шлюб угодний небесам,

Що вас оберігають надзвичайно.

 

Бажаємо вам не розгубити

Любові в родині і розуміння.

В біді один одного не кидати

Й небесного благовоління.

 

Удачі, щастя вам в усьому

І ніжних, теплих вам обіймів.

Нехай ангел вас зберігає крилом.

І зі сталевим вас нині весіллям!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Річниці весілля, шлюб, Сім'я, свято, Весілля
В тему