Поради

Романтичні фільми, які доводять, що навіть красиве кохання не вічне

Романтичні фільми, які доводять, що навіть красиве кохання не вічне

«Кохання живе три роки» – таку теорію розвинув у своєму романі письменник Фредерік Беґбеде. А скільки «прожила» любов героїв з наших улюблених кінофільмів?

Ми пропонуємо переглянути романтичні фільми основані на реальних подіях, які доводять, що навіть дуже красиве та сильне кохання має строк придатності.

Паралельно додаємо фото, щоб порівняти акторів з фільму та реальних героїв цих історій.

Джулі і Джулія: Готуємо щастя за рецептом (2009)

1948 рік. Джулія Чайлд та Пол нещодавно одружилися і переселилися у Париж. Доки чоловік на роботі, дружина марно намагається скоротати час за нудними хобі. Пошиття шляпок та курси французького не приносять жінці задоволення і вона вирішує зайнятися тим, що любить найбільше, – кулінарією.

50 років потому, зустрівшись з подругами, – успішними нью-йоркськими леді, Джулі Повелл зрозуміла, що її життя безперспективне та позбавлене мети. За порадою коханого чоловіка, вона заводить блог. Але про що писати? Жінка вирішує приготувати за рік 524 страви з книги Джулії Чайльд «Освоюючи мистецтво французької кухні».

У головних ролях: Меріл Стріп, Емі Адамс, Стенлі Туччі.

Реальність: Після приголомшливого успіху книги «Джулі і Джулія: 365 днів, 524 рецепти, 1 кухня», Повелл написала книгу про роботу м’ясника. Нова праця не здобула популярності. За інформацією ЗМІ жінка завела роман, який продовжувався близько двох років. Її коханий Ерік також мав інтрижки на стороні.

У другій книзі вона розповідає історію про свій шлюб і про те, як її життя змінилося після успіху її бестселера. Виявилось, союз Еріка та Джулі не був ідеальним . А ще пара не рідко займалася шахрайством. Найяскравішими сценами в новій книзі стали спогади письменниці про коханця. У своїй роботі вона описала і подорожі в Аргентину, Україну і навіть Танзанію.

Теорія всього (2014)

Джейн та Стівен пройнялися симпатією один до одного з першого погляду. Молодий вчений вражав дівчину безмежністю своїх ідей, а та приваблювала його простодушністю. Молоді люди невдовзі зіграли весілля. Здавалося в їхньої сім’ї було все: кохання. взаємоповага, перспектива. Однак страшний діагноз, який поставили Стівену, розбив всі плани на майбутнє.

У головних ролях: Едді Редмейн, Фелісіті Джонс.

Реальність: Джейн та Стівен одружилися у 1965 році. У сім’ї народилося троє дітей. З кожним роком стосунки пари погіршували і у 1990 році вони роз’їхалися, а згодом подружжя розлучилося. Після цього, у 1995-му, Гокінґ одружився з доглядальницею Елайн Мейсон. Діти та екс-дружина на весіллі не з’явилися. Однак в 2006 Стівен та Елайн подали на розлучення. Подейкували, що Елайн знущалася з чоловіка та сам науковець з цього приводу коментарів не давав. У 2007 Джейн та Стівен відновили робочі стосунки.

Джонатан Джонс і Джейн Хокінг одружилися в 1997 році.

Читайте також:

Край кохання (2008)

Віра Филліпс з дитинства була закохана у Ділана Томаса. І ось, в розпал Другої світової війни, доля зводить давніх знайомих. Почуття між ними спалахують з новою силою. Однак переступити платонічну межу молодим людям не дозволяє законна дружина Ділана.

Багато спілкуючись, Віра, – таємна пристрасть Томаса та Кейтлин, – його дружина, починають товаришувати. І якщо до цього поета Ділана Томаса лише забавляли почуття Віри, то коли у неї з’явився достойний залицяльник, він почав ревнувати.

В головних ролях: Кіра Найтлі, Сієна Міллер, Кілліан Мерфі, Метью Ріс.

Реальність: Хоча запропонована історія у фільмі більшою мірою вигадка, все ж сюжет оснований на реальних фактах. Віра та Ділан справді були близькими, оскільки все дитинство провели разом. У кіно героїня Кіри Найтлі – співачка, насправді ж Віра була актрисою та танцівницею. Після її весілля трійця, як і у кіно, жила по сусідству і Віра фінансово допомагала друзям. Вже тоді у Томасів було двоє дітей.

Підтверджень сексуального зв’язку між Вірою та Діланом немає. І в реальності, Вільям не заздрив Ділану, але сердився через те, що дружина віддавала їхні гроші Томасам, які звикли жити на халявку. Коли Вільям стріляв по будинку Томасів, то Віри поряд з ним не було. На суді ж Томас не свідчив проти суперника, а суддя сам наказав присяжним виправдати героя війни.

Дилан Томас помер 9 листопада 1953-го у віці 39 років.

Їсти молитися кохати (2010)

У Елізабет було все про що мріє звичайна жінка: перспективна робота, хороший чоловік, затишний дім, вірні друзі. Та дні героїні позбавлені головного – жаги до життя. І так, Елізабет розлучається, кидає роботу та подорожує світом, шукаючи себе. Куди приведуть її мандрівки?

У головних ролях: Джулія Робертс, Біллі Крудап, Джеймс Франко, Хав’єр Бардем.

Реальність: З 1994 по 2002 рік Елізабет Ґілберт була одружена з Майклом Купером. У січні 2007 року жінка вийшла заміж за Жозе Нуньєсе (у романі та фільмі Феліпе). А уже у червні 2016 року Елізабет та Жозе розлучилися.

7 вересня 2016 року Ґілберт оголосила, що зустрічається зі своєю близькою подругою Райа Еліас і що це стало причиною її розлучення з чоловіком. Через рік жінки обмінялися клятвами.

Біла масаї (2005)

Відпочинок у Кенії для Каролли став справжньою несподіванкою. Туди вона помандрувала з нареченим, але в переддень від’їзду її увагу привернув воїн місцевого племені. Втомившись від прісного життя з женихом, Каролла вирішує не повертатися у Швейцарію, а спробувати влаштувати своє життя в сонячній Африці. Дівчина розшукує симпатичного незнайомця Лемаліана, з племені Масаї, та незадовго після знайомства одружується з ним.

Як же їй житиметься за чужими правилами?

У головних ролях: Ніна Хосс, Джекі Ідо.

Реальність: Корінна Хофманн відправилась в Кенію у 1986 році. Після цього, покинувши нареченого, швейцарка продала магазин і переїхала жити в пустелю до Лкетінге (у фільмі Лемаліан). У 1988 році вони одружилися. Через рік народилася донька. А вже у 1990, через ревнощі чоловіка, Корінна розвелася з чоловіком та забравши доньку, поїхала у Швейцарію.

Після цього вона випустила чотири книги: перша розповідала про життя у Кенії, друга про повернення у Швейцарію, третя про візити у Африку та зустріч з колишнім чоловіком, а остання – описує її дитинство.

Нині Корінна Хофманн проживає у Швейцарії і працює продавцем-консультантом у сфері стоматології.

Читайте також:

Гемінґвей та Ґеллгорн (2012)

1936 рік. У маленькому барі випадково зустрічаються двоє відомих особистостей: він – талановитий письменник Ернест Гемінґвей; вона – безстрашний воєнний журналіст Марта Ґеллгорн. Та в той момент симпатія, яка обеззброїла їх, не переросла у щось велике.

Наступного разу вони зустрічаються у Іспанії, яку охопила громадянська війна. Там, незважаючи на те, що Ернест одружений, а на матеріали Марти чекає весь світ, вони віддаються своїм почуттям.

У головних ролях: Ніколь Кідман, Клайв Овен.

Реальність: Марта та Ернест познайомилися в 1936 році в Кі-Вест, штат Флорида. Там разом вирішили поїхати в Іспанію. Після чотирьох років відносин, у грудні 1940 року, Ернест Гемінґвей і Марта Ґелхорн одружилися. Тоді за плечима письменника вже було два шлюби та троє синів. У Марти були одні серйозні стосунки. Згодом Гемінґвей поставив дружині ультиматум: «Або ти кореспондент на цій війні, або жінка в моєму ліжку». У 1945 році подружжя розлучилося.

Після цього письменник ще раз одружився у 1946 році. Марта знову вийшла заміж у 1954 і розвелася у 1963 році. Розчарувавшись у шлюбі, жінка більше заміж не виходила.

Обоє закінчили життя самогубством: Ернест 2 липня 1961 року застрелився з улюбленого рушниці, не залишивши передсмертної записки. Так само вчинив його батько, а кілька років потому і брат. А Марта 15 лютого 1998 року проковтнула капсулу ціаніду, після довгої боротьби з раком яєчників.

Своїй третій дружині Ернест присвятив роман «По кому подзвін».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему