Поради

Що приготувати з гарбуза: топ-3 страв

Що приготувати з гарбуза: топ-3 страв

Одним з найпопулярніших овочів восени є гарбуз, який часто використовують для приготування супів і гарнірів, а також різноманітних десертів. Його цінують не тільки за смакові якості, але і за користь, адже гарбуз - овоч дієтичний, з великим вмістом клітковини і каротину.

Пропонуємо кілька простих та цікавих страв з гарбуза, які неодмінно урізноманітнять домашнє меню.

Суп «Золотий»

Інгредієнти: гарбуз (середнього розміру), 5 картоплин, 1 цибулина, 1 плавлений сирок, 250 г жирних вершків, спеції за смаком.

Спосіб приготування. Гарбуз, картоплю і цибулю почистити, нарізати великими кубиками й обсмажити в сотейнику на вершковому маслі. Після цього залити усе водою на п'ять сантиметрів вище суміші і поставити тушкуватись. Коли овочі стануть м'якими, перемолоти їх у блендері. Потім поставити на вогонь і поступово додавати плавлений сирок, даючи йому розчинитися. Наприкінці влити вершки, посолити й поперчити. При подачі прикрасити зеленню і сухариками.

Рагу м’ясне запечене

Інгредієнти: великий гарбуз, 1 кг яловичини або свинини, 3 ст. л. олії, 1 склянка води, 5 середніх картоплин, 4 морквини, 1 солодкий болгарський перець, 4 зубчики часнику, 1 цибулина, 2 ч. л. солі, 1/2 ч. л. чорного меленого перцю, 400 г консервованих помідорів.

Спосіб приготування. М'ясо порізати кубиками і підсмажити на олії. Додати порізану картоплю, моркву, солодкий перець, подрібнений часник, цибулю, а також сіль і перець. Влити трохи води і поставити суміш тушкуватися на дві години. Потім додати помідори. У гарбузі слід зрізати кришечку і ложкою дістати насіння. Гарбуз потрібно помістити на деко і змастити зовні олією. Наповнити його рагу, закрити «кришкою» і запікати близько двох годин при температурі 170 градусів до розм'якшення гарбуза. Подавати страву на стіл разом із гарбузом, а при накладанні рагу слід зачерпувати зі стінок м'якоть овоча.

Фруктовий десерт

Інгредієнти: невеликий гарбуз, 3 яблука, 100 г кураги, волоські або будь-які інші горіхи, мед.

Приготування. Яблука слід очистити від шкірки і разом із гарбузом порізати кубиками. Усе викласти в форму для запікання і запікати протягом 10 хвилин у духовці. Подрібнити горіхи і курагу. Коли яблука і гарбуз будуть готові, посипати їх горіхами та курагою і потримати у духовці ще 5 – 7 хвилин. Наприкінці десерт полити медом. Його можна їсти як гарячим, так і холодним.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, їжа, страви, рецепти
В тему