Поради

Десять дивовижних властивостей алое, про які ви могли не знати

Десять дивовижних властивостей алое, про які ви могли не знати

Ця рослина незамінна при багатьох захворюваннях, оскільки володіє антибактеріальною, тонізуючою та імуностимулюючою дією. Причина тому – мінеральні речовини, вітаміни і полісахариди в її складі. А тому цей вазон має бути на підвіконні в кожній хаті.

  • Якщо додати сік алое в краплі для боротьби з нежитем, отримаєте засіб, який зволожує слизову оболонку носа, зменшує вірусну мікрофлору.
  • При дворазовому щоденному застосуванні 30 мл соку столітника (алое) знижується дискомфорт у кишечнику. Шлунковий сік починає виділятися в необхідній для організму кількості.
  • Для загоєння різаної рани застосовують компрес із алое. Тканину слід просочити соком і накласти поверх. Пов’язку змінювати 2 рази в день.
  • Один із поширених способів використання соку столітника – лікування очних хвороб, зокрема катаракти, запалення повік, кон’юнктивіту, набряклості повік.
  • Сік алое в комплексі з олією чистотілу, соком аїру, оцтом і лляною олією допомагає лікувати псоріаз. Потрібно змішати сік алое (3 ч. л.), олію чистотілу, сік аїру, оцет, лляну олію (інші інгредієнти – по 1 ч. л.). Безпосередньо базовий компонент очищає і знезаражує шкіру, запускає регенерацію тканин, знімає свербіж.
  • При лікуванні герпесу сік столітника – унікальний інгредієнт, який допомагає боротися з вірусом. Уражену ділянку шкіри слід натерти свіжим або замороженим соком. За рахунок вітаміну С, амінокислот і катехінів, які мають антибактеріальну дію, джерело інфекції знищується.
  • За рахунок селену і комплексу вітамінів А, Е і С у складі після нанесення соку алое на шкіру виводяться вільні радикали, а завдяки антиоксидантам вона стає у тонусі, нормалізується вироблення колагену.
  • Випадання волосся можна припинити, приготувавши маску на основі столітника, мигдалевої олії й меду. Усе змішати в рівних пропорціях і нанести на всю довжину волосся. Через 30 хвилин маску змити.
  • Можна приготувати маску для усунення лупи. Для цього потрібно змішати реп’яхову олію і сік столітника (алое) у пропорції 1:1 та нанести на 40 хвилин на волосся.
  • Щоб позбутися печії, треба змішати в рівних пропорціях сік столітника, мед, оливкову олію. Суміш підігріти на водяній бані, поки мед не стане рідким, а потім охолодити. Приймати ліки по столовій ложці перед їдою тричі на день.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, ліки, захворювання, лікування
В тему