Поради

10 золотих правил ефективного спорту

10 золотих правил ефективного спорту

Спорт не дає результатів та задоволення? Більше того, навіть звичайні фізичні вправи викликають дискомфорт і біль? Отже, ви щось робите неправильно. Що саме?

  1. Бігаєте вранці? А даремно! Бігати найкорисніше з 20-ї до 22-ї години. І через годину після вечері. Їсти після пробіжки ніхто не забороняє, але робити це краще через 40 хвилин.
  2. Ви міський житель і ганяєте асфальтованими доріжками? Асфальт майже не поглинає поштовхи, що виникають, коли нога відштовхується від землі. А це загрожує гомілковостопним суглобам, болями в колінах, тазостегновому суглобі та навіть попереку. Краще бігати в парку, де є рівні земляні стежки, або на стадіоні.
  3. Полюбляєте бігати і розглядати машини, які проїжджають повз? Тоді вам варто знати, що під час бігу посилюється дихання і прискорюється обмін речовин. Загазоване повітря засмічує організм, який працює під час фізичної активності за принципом «пилососа».
  4. Ви впевнені, що одягаєтеся правильно? Не варто купувати спортивний костюм із чистої бавовни: він швидко вбирає піт, прилипає до шкіри і заважає їй дихати. Найкраще, щоб, окрім котону, в складі тканини були лайкра, поліестер, еластан або нейлон. Тільки такий тренувальний костюм буде добре тримати форму і не розтягнеться через місяць занять.
  5. Тренуватися босоніж, у шкарпетках або навіть кросівках на плоскій підошві – значить збільшувати навантаження на хребет. Особливо це шкідливо для людей з проблемами судин.
  6. Про те, що під час тренування просто необхідно багато пити, знають усі. Але це не заважає нам пити, тільки «коли захочеться», що при інтенсивних заняттях загрожує зневодненням. Спортивні фізіологи радять робити два-три профілактичних ковтки кожні 20 хвилин.
  7. Під час тренування людина сильно потіє – так тіло природним способом позбавляється від шлаків. Успішно заважає йому в цьому антиперспірант.
  8. Слухаєте аудіоплеєр? Як з’ясував канадський учений Вільям Ходжетс, фізичні навантаження в поєднанні з гучною музикою можуть рано чи пізно призвести до повної втрати слуху. Якщо вже так сильно любите пісню, то хоча би зменшіть гучність.
  9. Якщо мозок відволікається на щось зайве (наприклад, телевізор або розмови), то перестає стежити за роботою м’язів, вони починають «халтурити». В такому разі ефективність тренування падає майже до нуля. Саме тому інструктори із фітнесу радять під час занять чітко стежити за своїми діями і відчуттями, «увійти зі своїм тілом у психологічний контакт».
  10. Якщо ви не виспались або стомлені, фізичне навантаження не дасть позитивних результатів. Ніяких! Усе, що можна заробити в цьому разі, – домогтися викиду гормонів стресу в кров.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, спорт, схуднення
В тему

Останні матеріали