Поради

7 помилок при ремонті ванної кімнати

7 помилок при ремонті ванної кімнати

Дизайн ванної кімнати може видатися простим завданням. Але від помилок ніхто не застрахований. Тож давайте ще раз згадаємо про найпоширеніші «ляпи» при ремонті.

Неправильна установка

Якщо ви не розбираєтесь у тонкощах встановлення сантехніки, розміщенні електричних розеток та інших моментах, пов’язаних із ремонтом, краще звернутися до фахівця.

Але навіть у цьому разі стежте за якістю і ходом виконання робіт: чи не хитається ванна, на якій висоті раковина, наскільки коректно проведено монтаж сифонів для стоку, чи не капає вода, чи немає різких запахів, де встановлені розетки та якого вони типу. Звертати увагу варто і на те, наскільки надійно прикріплене до стіни дзеркало.

Матеріали

Ванна – це кімната з високою вологістю у повітрі. Переконайтеся, що придбані товари призначені для експлуатації в таких приміщеннях.

Погане освітлення

Приглушене освітлення створить інтимну, розслаблювальну атмосферу. Але для повсякдення такий варіант не найкраще рішення.

Брак світла може вплинути на вашу безпеку. Тому лампи необхідно розмістити біля дзеркала і над ванною або душовою кабіною – так знизиться ймовірність того, що ви посковзнетеся і впадете.

Вентиляція

Подбайте про хорошу вентиляцію, щоб уникнути появи цвілі, грибка та інших не найприємніших наслідків підвищеної вологості. Спосіб вентилювання слід продумати ще перед початком ремонтних робіт.

Сантехніка

Наступний крок – вибір сантехніки. Тут усе може виявитися складніше, ніж здається. Наприклад, у доречності раковини сумнівів не виникає. А от що встановити – ванну чи душ – питання складне.

Плитка

Наступне за важливістю рішення – це вибір плитки. Розмови із серії «давайте почнемо, а там розберемося» – женіть геть. Уявіть, у вас гарна сантехніка, красива плитка, але ви не подумали, як її розкласти. Відтак доведеться або сантехніку зміщувати, або плитку розрізати. При цьому обидві ці маніпуляції влетять у копійку.

Екологічність

Це не лише використання натуральних матеріалів в обробці, але й акуратне ставлення до вибору хімічних засобів, які постійно перебувають у закритому приміщенні невеликої ванної. На щастя, зараз існує багато екологічних брендів, які випускають безпечні товари для будівництва та чищення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт, ванна
В тему