Поради

Кабачкова ікра: з томатами або під майонезом

Кабачкова ікра: з томатами або під майонезом
Літо – не тільки пора смачних і корисних салатів зі свіжих овочів і «трави». Це ще й час, коли недорогі і корисні продукти можна запасати на зиму, наприклад, у вигляді консервації – пише видання Лайт.Вести.
 
Багато господинь займається заготовками і поповнює свої запаси новими рецептами. А кабачок цілком виправдано вважають головним овочем липня. Кабачкова ікра може бути як класична, так і з новими добавками. Рецептів багато, але ми хочемо поділитися найсмачнішими і найпростішими.
 
Ікра кабачкова за ГОСТом
Кабачки – 3 кг;
Помідор – 0,5 кг;
Цибуля – 0,5 кг;
Оцет, лавровий листок, чорний перець за смаком;
Цукор – 150 г;
Соняшникова олія – 150 г;
Сіль – 100 г.
Кабачки очистіть від шкірки і насіння, наріжте шматками завтовшки 2 см, змішайте із цибулею, порізаною великими шматками. Запікайте на деку в духовці 20 хвилин при 250 градусах, пропустіть через м’ясорубку з томатами без шкірки. Додайте рослинну олію, цукор і лавровий лист. Тушкуйте півгодини до загусання. Заправте ікру сіллю, оцтом і чорним перцем за смаком. Протріть через сито і тушкуйте під кришкою ще півгодини. Лавровий лист викинути, а ікру закатати.
 
Кабачкова ікра з морквою і томатами
Кабачки – 1 кг;
Помідори, морква – по 0,5 кг;
Ріпчаста цибуля – 3 шт.;
Соняшникова олія – ??4 ст. л.;
Часник – 4 зубці;
Кріп – 1 пучок;
Сіль, перець – за смаком.
Помити, нарізати кубиками кабачки. Очистити від шкірки помідори, помити, порізати кубиками. Нашаткувати дрібно цибулю, моркву натерти на крупній тертці. Розігріти у великій сковороді олію, додати цибулю з морквою і швидко обсмажити на сильному вогні. Додати помідори, готувати, поки не випарується зайва рідина. Подрібнити все блендером. Обсмажити до золотистого кольору кабачки, додати овочеве пюре, приправити спеціями. Тушкувати до випаровування зайвої рідини. Додати дрібно нарізаний часник і кріп. Добре перемішати. Викласти в банки, простерилізувати. Закатати металевими кришками.
 
Кабачкова ікра з майонезом
Кабачки – 3 кг;
Цибуля ріпчаста – 0,5 кг;
Морква – 250 г;
Олія – 120 мл;
Томатна паста, майонез – по 250 г;
Цукор – 1/2 склянки;
Сіль – 2 ст. л.;
Перець чорний мелений – 1/2 ч. л.;
Лавровий лист – 1 шт.;
Часник – 1 головка.
Нарізати дрібно цибулю, моркву натерти на крупній тертці. Нарізати кабачки невеликими шматочками, додати до морквяно-цибулевої суміші. Скласти все в каструлю, додати олію, пасту, майонез. Перемішати. Варити ікру на середньому вогні протягом години. Додати спеції, варити ще 60 хвилин, забрати лавровий листок. Простерилізувати окремо банки і кришки. Додати подрібнений часник за 10 хвилин до закінчення тушкування. Розлити ікру в банки, закатати, перевернути догори дном.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, рецепти
В тему

Останні матеріали