Поради

В якій кількості їсти фрукти, щоб не нашкодити собі?

В якій кількості їсти фрукти, щоб не нашкодити собі?

Нарешті настало спекотне літечко! І саме у літній сезон ми стараємося з’їсти якомога більше фруктів.

От тільки біда в тому, що організм не вміє накопичувати вітаміни «про запас». Тому замість того, щоб отримувати користь і задоволення від плодів, ми шкодимо собі.

Не варто забувати, що фрукти – це також їжа. Ви ж не станете їсти відро каші, а ось відро черешень – запросто. Адже це так корисно!

Яка кількість фруктів та ягід корисна?

Персики

Для максимальної користі людині досить з’їдати 1–2 середніх плоди в день. Усунеться здуття живота, печія, нормалізується робота кишечника, виведеться зайвий холестерин. Персики, як губки, вбирають і виводять шкідливі речовини з організму.

Яблука

У цьому плоді до 80 % води, а решта 20 % – корисні речовини. Щоб отримувати від яблук тільки плюси, з’їдайте 1–2 яблучка вранці натщесерце (відмінна профілактика запорів) і ще 1–2 – як перекус між обідом і вечерею.

Виноград

Якщо ви хочете схуднути, то виноград під забороною! В ньому, крім корисних речовин, міститься близько 20 % так званого виноградного жиру. У повсякденному житті норма винограду 200–250 г на добу.

Черешня

Незважаючи на свою корисність, черешня досить калорійна ягода. Якщо ви страждаєте від ожиріння або худнете, то вам не можна їсти більше ніж 400 г черешні в день. Якщо проблем з вагою немає, то рекомендується не перевищувати «ліміт» у 600–800 г у кілька прийомів. До слова, у черешні багато клітковини, тож, переївши її, як наслідок отримаєте здуття живота і діарею.

Полуниця

В 100 г полуниці міститься денна норма вітаміну С. Це і небезпечно. Полуниця – сильний алерген, і більше ніж 400 г цих ягід у день загрожує серйозними проблемами зі здоров’ям. Якщо ви страждаєте підвищеним виділенням шлункового соку, печінковими і шлунковими кольками, постарайтеся не захоплюватися цією ягодою. Не рекомендують вживати полуницю у великих кількостях вагітним і маленьким дітям.

Правила вживання фруктів:

  • Їжте фрукти у першій половині дня і не більш як 300–500 г за один прийом. У день загальна їх кількість не повинна перевищувати 1 кілограм.
  • Фрукти краще їсти за 20–30 хв. до їди.
  • Фрукти на ніч можуть призвести до набирання ваги або призупинити схуднення.
  • Якщо ви з’їли 1 кг фруктів, цього дня відмовтеся від солодкого і зменште дозу продуктів, які містять вуглеводи: каш, картоплі, спагеті.
  • Не поєднуйте фрукти з алкоголем.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти, продукти, медицина
В тему

Останні матеріали