Поради

7 причин відвідувати лазню влітку

7 причин відвідувати лазню влітку

Баня – найкращий спосіб побороти втому, скинути зайву вагу, зняти стрес і позбутися інших проблем. Однак у народі існує хибна думка, що у спеку відвідування парної перевантажує організм. Це міф, який необхідно розвінчати.

Недарма ж наші предки прозвали баню купіллю здоров’я. Вона в будь-яку пору року корисна. Чому варто ходити у лазню влітку?

Корегування ваги

Парна сприяє скиданню надмірної ваги. У жарку пору року обмін речовин активніший, а вплив на підшкірний жировий прошарок, за рахунок більш інтенсивного кровообігу, посилюється. Дозрівають овочі та фрукти, на основі яких легко скласти меню для правильного харчування. За вечір у бані сходить до 1,5 літра рідини, а такий ефект не дають навіть фізичні вправи. До того ж при інтенсивному потовиділенні виходять важкі метали.

Красива шкіра

В спеку жирові залози працюють активніше. В результаті регулярного відвідування парної шкіра очищається від надлишків шкірного сала і поту.

Захист від ультрафіолету

Влітку організм відчуває підвищений вплив ультрафіолетових променів. А сауна допоможе вивести продукти розпаду, які утворюються під впливом УФ. Через пори вийдуть шлаки, токсини, вільні радикали, молочна кислота, хлориди. Загальна чистка організму в парній через підвищену сонячну активність у літні дні потрібніша, ніж взимку.

Час загартовування

Влітку імунітет більш стійкий, тому варто почати загартовувати дітей. Парну можна відвідувати із семи місяців. Це найкращий спосіб боротьби з алергічними захворюваннями дихальних шляхів, діатезом.

Геть утому

Літо – час для боротьби з накопиченою втомою. Жар впливає на рефлекторні зони через шкіру, які, в свою чергу, діють на внутрішні органи. Відбувається викид гормонів, що сприяють поліпшенню настрою.

Прощавай, холестерин

Через спеку холестеринові бляшки в організмі більш рухливі. А додатковий вплив у парній сприяє їх спалюванню. Відновлюється еластичність судин і капілярів.

Косметологія

Висока сонячна активність і підвищена температура – велике навантаження, відповідно, шкірі частіше потрібне очищення. У лазні цей процес відбувається м’яко, а шкіра стає помітно підтягнутою, ніжною, пружною і омолоджується.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, баня
В тему

Останні матеріали