Поради

7 етапів життя подружжя

7 етапів життя подружжя

Виявляється, що життя в шлюбі складається з 7 етапів. І, якби подружжя знало про них, відсоток розлучень був мінімальним.

1 етап - закоханість: найбільш романтичний період, коли подобається все. Один одного не помічають недоліків, здається це саме «твоя» половинка.   

2 етап – звикання: через якийсь час ви звикаєте, що поруч з вами кохана людина й вже немає такого хвилювання, захоплення, все сприймається, як належне.

3 етап – конфлікти: цей етап потрібен, аби повернути колишню свіжість, легкість у відносинах. І, як правило, більшість розлучень стається, коли люди наближаються до цього етапу. Виявляється, що ніхто не святий та ідеальний, стають помітні недоліки, що дратують. Вони були і раніше, але у силу фізіологічного та гормонального стану їх не помічали. Тепер їх стало видно, але найгірше, що пара перестає бачити хороші якості. На цей етап припадає найбільше розлучень.

4 етап – терпіння: під час цього етапу подружжя, витримавши випробування часом (а цей етап може тривати роками), біль, незручності переходить на наступний рівень. Все пережите дає абсолютно нове відчуття впевненості і розуміння того, що є щось більше, ніж просто задоволення.

5 етап - подружжя відчуває насолоду від служіння. Перейшов на цей рівень пара вже не будує стосунки з точки зору - що я отримую взамін? Чоловік та жінка отримуєють задоволення, будуючи відносини на рівні - як я можу тобі служити? Коли на цьому етапі люди починають служити один одному, відкриваються колосальні можливості та цілковите взаєморозуміння.  

6 етап – дружба: на цьому етапі подружжя цінують та поважають один одного як особистості,  підтримують та розуміють з півслова.

І тільки на 7 етапі досягається те, про що ми мріємо і заради чого вступаємо в шлюб. На сьомому етапі приходить ЛЮБОВ. Як правило вона дається через служіння і дружбу.

До речі, раніше люди не витрачали час на перші 4 етапу, вони відразу починали зі служіння. Тобто налаштування було таким, що в шлюбі треба служити. Мудрі пари економлять свої сили і відразу починають служити з любов'ю. У таких шлюбах немає грунту для сварок, конфліктів, оскільки є поняття служіння та безкорисливість. А коли є безкорисливість, то немає і причин для сварки...

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, шлюб, стосунки
В тему

Останні матеріали